Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kosmetiikkanostalgiaa: Katsaus vuosituhannen vaihteeseen

En ole hirveä jemmailija ja heittelen yleensä melko surutta tavaroita pois, mutta kotoani löytyy silti yksi pieni lehtikotelo, johon olen säilyttänyt jotain, mistä en ole suostunut luopumaan.

Lehtijutut

Tuon lehtikotelon sisään on nimittäin jemmattu 2000-luvun taitteen naistenlehdistä repimiäni sivuja, joissa näkyy silloin myynnissä ollutta kosmetiikkaa.

Minusta on aivan ihanaa katsoa näitä sivuja ja muistella vanhoja tuotteita. Olen 29 vuotias, joten nämä tuotteet olivat myynnissä varhaisessa teini-iässäni, kun aloin juuri kiinnostumaan kosmetiikasta. Tänään siis vuorossa melkoinen kuvapläjäys noin viidentoista vuoden takaa!

Lehtijutut

Lehtijutut ovat n. vuodelta 2000, mutta kuvia katsellessa ja tyyliä miettiessä voisi kuvitella niiden olevan jopa vanhempia.

Lehtijutut

Toisaalta kaikki asiat eivät kuitenkaan muutu, sillä esimerkiksi IsaDoran mainokset ovat edelleen ihan saman näköisiä ja tämän vuoden 2002 lookkikuvan voisi hyvin vaihtaa vuoden 2016 lookkiin.

Lehtijutut

Hauskinta näissä vanhoissa jutuissa on tuotteiden muistelun lisäksi hintojen vertailu. Lumenen ripsivärin sai vajaalla seitsemällä eurolla ja selektiiviset ripsiväri olivat n. 25 euron paikkeilla.

Lehtijutut

Vuosituhannen vaihteen suosikkihuulipunat näyttivät puolestaan tällaisilta.

Lehtijutut

Tämä puikko oli mieletön hitti tullessaan myyntiin. Olin silloin ala-asteen viimeisillä luokilla ja alkanut meikkailemaan näppyjä sekä pisamia piiloon ja jokaisella coolilla tytöllä piti olla tämä puikko. Mainos on siltä ajalta, kun siinä vielä haluttiin mainita, että Gemey on nyt Maybelline Maybellinen yhdistyttyä sen kanssa.

Lehtijutut

Tämä 16 vuotta vanha mainos voisi puolestaan olla ihan hyvin otettu eilisen lehdestä. Kuvittelenko vaan, vai käytetäänko tätä samaa mainoskuvaa yhä edelleen?

Lehtijutut

Tästä ripsiväristä minulla ei puolestaan ole pienintäkään muistikuvaa!

Lehtijutut

Tästä hiustenvärjäyslaitteesta ei sitten tainnutkaan tulla hittiä?

Lehtijutut

Kyllähän se ihan vekkulilta vaikuttaa, mutta milleniumin aikoihin tekniikka ei ollut vielä ihan niin dominoivaa kosmetiikan puolella kuin nykyään.

Lehtijutut

Toisaalta silloin kyllä jo yritettiin villitä näillä kasvoharjoilla, mutta vei vuosikymmenen ennen kuin keksittiin, että ne voisivat pyörimisen sijaan värähdellä.

Lehtijutut

Muistan tämän meikkivoiteen erinomaisesti. Pidin siitä mielettömästi ja voin vieläkin tuntea mielessäni sen tuoksun sekä miltä se tuntui iholle levittäessä.

Lehtijutut

Toinen suosikkimeikkivoiteistani oli tämä Ideal Balance -meikkivoide, josta minulla on samalla lailla hyvin selkeä muistikuva.

Lehtijutut

Mitä sen sijaan en muista ikinä edes nähneeni oli tämä Lancomen Touche Liberte -korostusmeikkivoide.

Lehtijutut

Ihana töpötin, vähän kuin Lancomen uudessa huulimeikkien puolella olevassa Juicy Shakerissa!

Lehtijutut

Lancomea viinirypäleiden voimalla…

Lehtijutut

…ja L’Oréalia myös. Pitäisiköhän vihdoin kokeilla tuota näytepussia?

Lehtijutut

Muistan, että rakastin tämän mainoksen tukkaa.

Lehtijutut

Pasta, pitsa ja Petri. Aaahhahhaa, tältä näytti käännösmainos.

Lehtijutut

Muistan tämän hiusvärin tuoksun. Käytin tätä useamman pakkauksen!

Lehtijutut

Voiko Suomessa oikeasti saada myytyö hiusväriä mainoskuvalla, jossa näkyy tuon oikeanpuoleisimman daamin oranssinvaalea tukka ja hirveä leikkaus?

Lehtijutut

Sen sijaan tämä on jälleen niitä mainoskuvia, joka menisi edelleen yhtä hyvin läpi kuin 15 vuotta sitten.

Lehtijutut

Hiuksista puheenollen pakko sanoa, että sorry vaan, Mira Salo, mutta vuoden 2004 hiustenpidennyksesi eivät olleet ihan luonnollisimman näköiset…

Lehtijutut

Tämä mainos puolestaan näyttää siltä, että kampaaja on leikannut toisen puolen ja daami itse toisen puolen. Toisaalta mainosteksti kuuluukin, että ”Yksilölliset ratkaisut hiuksillesi”…

Lehtijutut

Muistatteko nuo Maybellinen Cool Effect -silmämeikkikynät ja voidemaiset luomivärit? (Tähän väliin tahtoisin sanoa sille eräälle ystävälleni, että jos luet tätä niin heitä nyt jo ihmeessä se Maybellinen voidemainen luomiväri pois, se on vuodelta 2000!)

Lehtijutut

Tässä vaiheessa oltiin mukaan saatu jo eurot, joten hinnat haluttiin esittää molemmissa valuutoissa. Hinnat eivät näytä eroavan ihan hirveästi nykyhinnoista.

Lehtijutut

Mauboussin on ehdottomasti tuotemerkki, josta minulla ei ole mitään tietoa ja minun pitikin ihan googlettaa, mistä merkissä on kysymys.

Lehtijutut

Minussa eniten muistoja herättävä juttu oli kuitenkin tämä IN-lehden artikkeli, joka esitteli Sanna Karikosken työpäivää Jumbon Citymarketin kosmetiikkaosastolla. Vuosituhannen vaiheessa kyseinen kosmetiikkaosasto oli nimittäin ihan hieno kosmetiikkaosasto, joka myi jopa selektiivistä kosmetiikkaa (kuvassa Sannalla on kädessä Clarinsin tuotteita)! Muistan, että tämä lehtijuttu oli niitä ensimmäisiä, joka sai minut kiinnostumaan kosmetiikkamyyjän työstä. Terkkuja siis vaan Sanna Karikoskelle, joka aikoinaan herätteli teini-Virven kiinnostusta alaan!

Lehtijutut

Herättivätkö vanhat lehtikuvat ja -jutut teissä nostalgisia kosmetiikkafiiliksiä?

Kommentit (25)

 1. Tiina

  Teininä noita tuli luettua ja ihasteltua 🙂

 2. Vilma

  Muistan Cittarin kosmetiikka osaston ja Sannan hyvin, olin itsekin Jumbossa sen alku aikoina töissä, tulipa tosiaan nostalginen fiilis noista kuvista 🙂

 3. Lily

  Vuonna 2000 olen ollut 8- vuotias joten ei muistikuvia näistä. Mutta eikös Isadoran tämän vuoden kesäkokoelman luomiväripaletissa ole lähestulkoon samat sävyt kuin tuolloin? :O Ja ei hele nuo hiustenpidennykset…onneksi nykyään vähän paremman näköisiä! :DD

 4. Olivia

  Siis eikä mitkä nuo hiustenpidennykset on! Miten tollanen kuva voi edes olla lehdessä? 😀 Ja nykyäänkin kyllä olen noita testejä nähnyt ainakin Trendilehdessä jota tilasin pari kolme vuotta sitten vielä. Ehkä sellaisia kosmetiikkajuttuja oli kuitenkin enemmän joskus muinoin. Netti ja blogit on kyllä syöneet paljon tuota lehtien kosmetiikkajuttujen hienoutta. Nykyään kun voi googlettaa kaikki mielenkiintoiset tuotteet ja löytyy kasapäin blogipostauksia tuotteista. 🙂 Olin vain 6-vuotias vuonna 2000 mutta kyllä nämä silti tuo niin kovaa nostalgisuutta lapsuuteen! Vaikken vielä meikkausiässä ollutkaan. ^^ Ihana postaus tämä!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *