Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kosmetiikka ja politiikka ne yhteen soppii?

Vaalipäivä lähestyy, mutta sen sijaan, että lähtisin saarnaamaan teille, kuinka tärkeää äänestäminen on, haluan mieluummin näyttää, kuinka hauskaa politiikka voikaan olla. 
Tällä kertaa hauskuuttamisesta on pitänyt huolen Ylen Kioski, joka on laatinut meikkioppaat erilaisten puoluekantojen mukaan meikkaamiseen. Näiden linkkien takaa löytyvät melkoisen hyvät selonteot, jotka auttavat päättämään, miten sinun tulisi puoluekantasi mukaisesti meikata. (Samalla ne myös antavat melko kutkuttavan hauskan kuvauksen eri puolueista niille, joiden mielessä politiikka ja puolueet ovat täyttä hepreaa.) Jos sinulle oli siis vielä epäselvää mistä puolueesta ehdokkaasi voisi edes löytyä hae apua näistä Ylen kokoamista meikkioppaista!

Perussuomalaisten meikissä on tärkeintä perustus, minkä vuoksi tavallista jytkympi meikkivoide on oikein sopiva. Ja kyllä kansa tietää, tuliko meikistä hyvä!
Vihreiden meikissä tärkeintä on luonnollisuus. Luomille valikoituu paletista tietenkin vihreää, mutta muuten on hieman vaikeaa valita, nappaako loput värit paletista oikealta vai vasemmalta. Ja tukkaa ei sitten föönata, sillä siihen tarvittava sähkö on kuitenkin tuotettu ydinvoimalla.
Kristillisdemokraattien meikissä tehdään konservatiivinen ja hillitty, perheenäidille sopiva meikki. Ripsiin vaan kevyesti mascaraa ettei mene provokaation puolelle. Huulille voidaan laittaa hillitty, hieman vanhan naisen sävyltä näyttävä puna, joka muistuttaa samalla myös vanhustenhoidon tärkeydestä. 
Vasemmistolaisen meikissä varmistetaan, ettei lookkiin ole livahtanut keskituloisuuden kaikua ja ettei sen kantaja näytä liian hyvinvoivalta. Meikissä painotetaan käytännöllisyyttä ja puuteria laitetaan niin paljon, ettei missään nimessä tule kiiltäneeksi kuin pöytähopeat tai porvarinousukkaat. Luomille levitetään tietysti sateenkaaren värejä ja kaikkia paletin sävyjä tulee käyttää niistä mitään syrjimättä.
 Demarimeikissä opastetaan, kuinka uusi ja uljas työväen meikki luodaan. Kaikkialle levitetään meikkipohjaa yhtä paljon ja poskille laitetaan reilusti punaa muistuttamaan työnteon tärkeydestä. Lookin kruununa ovat hiukset, joihin tuodaan volyymia antamalla ihmisten vappumarssia niiden yli. 
RKP-meikki on onnellisten ja kauniiden ihmisten meikki. Meikkipohjan sävyllä ei ole niinkään väliä, kunhan se ei ole mitään huonoa ja halpaa. Silmiin sopivat kaikki värien kirjot ja tyylisuunnat, kunhan kaikki on vaan käännetty ruotsiksi. Ripsien erottelu on kuitenkin erityisen tärkeää, jotta vältytään alemman sosiaaliluokan lookilta. 
 
Kookoomusmeikissä tehdään kasvoille korjausliike.  Pohjan täytyy olla todella peittävä, sillä kaikki aiemmat epäonnistumiset tulee saada peitettyä. Ripsiä ei sitten missään tapauksessa tehdä itse, vaan homma annetaan ensin konsulttien suunniteltavaksi ja kilpailutetaan sitten. Tavoitteena on kaiken kaikkiaan saada säihkysilmät, jotka viekotelevat kuin viiden tähden Nato-kenraali. Tärkeää on myös tietää, että olet ihan itse vastuussa meikistäsi ja kaikki kyllä pysyy jos vain haluat tarpeeksi. Käytä meikkituotteita kevyellä kädellä, sillä on tärkeää säästää. 
Kurkatkaahan linkkien takaa tarkemmat meikkiesittelyt ja -videot ja muistakaa käydä äänestämässä sunnuntaina jos ette ole sitä vielä ennakkoon tehneet!

Kuvat: Ylen Kioski

Kommentit (22)

 1. Anonyymi

  Musta tää oli hauska postaus ja täydellinen politiikan ja kosmetiikan liitto 😀 on aika elitististä olettaa että totta kai kaikki ovat perillä politiikasta ja puolueista, tämä oli juurikin hyvä muistutus asioista.

  • virve

   Minustakin tämä on aikalailla tänne hyvin sopiva liitto. 🙂

 2. Jenny

  Hah, täytyypä itsekin viherhomovassarina hankkia kaikissa sateenkaaren väreissä loistava luomiväripaletti. 😀

  • virve

   Kuinka oletkaan pärjännyt tähän asti ilman sellaista! 😉

 3. Panda

  Nää oli huikeita 😀 Ja ei suinkaan yhtään hattuilun makua mistään puolueiden tai niiden jäsenien toilailuista 😉 Muahaha.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *