Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kurkistus tulevaan: kosmetiikan trendit vuonna 2018

Postailin viime viikolla pientä läpikäyntiä kuluneen kosmetiikkavuoden 2017 trendeistä. (Postauksen voi lukea täältä.) Näitä juttuja on aina mielenkiintoista miettiä ja analysoida, mutta totuushan on, että kyllä meitä kaikkia kiinnostaa kuitenkin ihan eniten kuulla, että mitä on tulossa.

Luen itse paljon aiheeseen liittyviä artikkeleita sekä kuulostelen maahantuojien ja valmistajien kertomia juttuja, joten pääsen mukavasti kurkistamaan, mitä tulevaisuus on tuomassa tullessaan. Myös näistä jutuista olen päässyt viimeaikoina juttelemaan erinäisissä haastatteluissa, joten halusin koota niistäkin tänne blogiin pientä katsausta.

Ostolakossa Virve Vee Benton Aloe BHA Skin Toner kokemuksia

Mitkä ovat vuoden 2018 suurimmat kosmetiikkatrendit?

Korealainen kosmetiikka tulee näkymään yhä vahvemmin myös kivijalkamyymälöissä. Naamioistaan tunnettu Kocostar, sertifioitua luonnonkosmetiikkaa valmistava Whamisa ja erityisesti ihonhoidostaan tunnetuksi tullut It’s Skin ovat jo avanneet Suomessa pelin ja korealaisia kosmetiikkamerkkejä saadaan varmasti yhä enemmän myyntiin fyysisiin kauppoihin.

Korealaisen kosmetiikan rinnalle tulee vuonna 2018 nousemaan myös japanilaista kosmetiikkaa, mutta luultavasti meidän markkinoillamme ainakin vielä melko pienissä määrin. Japanilaisen J-Beautyn uskotaan seuraavan maailmalla K-Beautyn jalanjäljissä, mutta siitä tuskin tulee yhtä näkyvä ilmiö kuin mitä K-Beauty on ollut.

K-Beauty on saanut huomiota ihan erityisesti tuotteidensa innovatiivisuudella kun taas japanilainen kosmetiikka on tyypillisesti perinteisempiin ainesosiin perustuvaa. Japanilaisessa kosmetiikassa korostuvat erityisesti meikkipuolella tyypillisesti vielä korealaista kosmetiikkaa enemmän leikkisät ja tyttömäiset pakkaukset, jotka saattavat saada tuotteet vaikuttamaan lapsenomaisilta länsimaalaisen kuluttajan silmään, minkä vuoksi niitä ei välttämättä mielletä tehokkaiksi.

Shiseido WASO kokemuksia Ostolakossa

Yksi pieni vilautus J-Beautyn tulosta oli japanilaisen Shiseidon juuri lanseeraama uusi WASO-tuotelinja, jonka muita Shiseido-tuotteita edullisemmat uudet tuotteet on kehitetty nimenomaan nuorille kuluttajille, jotka ovat länsimaissa juuri niitä aasialaisesta kosmetiikasta jo valmiiksi kiinnostuneita asiakkaita. Uuden tuotelinjan lanseeraaminen juuri heille oli loistava tapa johdatella jo valmiiksi aasialaisesta kosmetiikasta kiinnostuneita kuluttajia kohti japanilaista kosmetiikkaa. Näissä tuotteissa on puolestaan simppelin minimalistiset pakkaukset, mikä sekin on tyypillistä monille japanilaisille tuotemerkeille.

(Shiseido WASO -tuotteista voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.)

maria-nila-hopeanaamio

Vuonna 2018 Vegaanisen kosmetiikan kysyntä tulee varmasti jatkumaan entisestään ja tuotemerkit tulevat korostamaan sitä tuotteidensa markkinoinnissa yhä enemmän. Esimerkiksi Lumene lanseerasi juuri uudehkoon, nuorille kuluttajille suunnattuun Nordic Girl! -tuotelinjaansa laajan meikkivalikoiman ja kaikki Nordic Girl! -tuotteet ovat vegaanisia.

Myös yritysten verkkokaupoissa ja tuotemerkkien omilla sivuilla tullaan näkemään vegaanisten tuotteiden yhä selkeämpää merkitsemistä kuluttajien auttamiseksi. Muutenkin luonnonläheisyys tulee korostumaan tulevana vuonna ja se tulee näkymään niin tuotteiden koostumuksissa, pakkauksissa, teemoissa kuin sävymaailmoissakin.

Vegaaninen kosmetiikka Ostolakossa

Yksi mielenkiintoinen ilmiö tulee olemaan misellituotteiden kehittyminen. Vuosi 2017 on ollut täynnä uusia misellituotteita, joiden koostumukset eivät ole olleet enää pelkästään vesimäisiä. Markkinoille on tullut miselligeelejä, miselliöljyjä ja misellejä hyödyntäviä puhdistusliinoja, jotka kaikki tekevät kasvojen puhdistuksesta helppoa, nopeaa ja hellävaraista.

 Kosmetiikan trendit 2017 2018 Ostolakossa Virve Vee

Vuonna 2018 misellit alkavat kuitenkin näkyä yhä enemmän myös vartalotuotteissa ja hiustuotteissa. Markkinoille on jo ilmestynyt muutamia misellisuihkugeelejä ja misellishampoita, joita molempia tullaan varmasti näkemään vielä lisää. Näissä tuotteissa misellejä käytetään perinteisten pesevien ainesosien korvaajina, jotta tuote olisi mahdollisimman hellävarainen.

 Kosmetiikan trendit 2017 2018 Ostolakossa Virve Vee

Vuonna 2018 kosmetiikkamarkkinoilla tullaan näkemään myös lisää asiakkaan omiin tarpeisiinsa itse räätälöimiä tuotteita. Suomen markkinat ovat kuitenkin sen verran pienet, ettei esimerkiksi asiakkaan ihon sävyyn henkilökohtaisena palveluna räätälöityä meikkivoidetta tai huulipunaa ole kannattavaa tarjota erityisenä palveluna. Ilmiö tullaankin tuomaan länsimaalaisille massamarkkinoille etupäässä edullisten tuotemerkkien puolella koreassa jo näkyvällä tavalla, jossa asiakas voi itse ostohetkellä valita omiin tarpeisiinsa sopivan tuotteen komponentit yksinkertaisella tavalla.

Ostolakossa Korealainen kosmetiikka korean opiskelu - 1 (6)

Yksi esimerkki tästä on mahdollisuus valita kaupassa kosteusvoiteensa tai kasvonaamionsa pohjakoostumus muutaman erilaisen vaihtoehdon joukosta ja ostaa sitten lisäksi esimerkiksi tuotteeseen sekoitettava jauhe, jossa on asiakkaan tarpeita palvelevia aktiiviaineita.

Kosmetiikan trendit 2017 2018 Ostolakossa Virve Vee - 1 (12)

Myös ihonhoidon elämyksellisyys eli skintertainment tulee korostumaan. Tämä tulee näkymään entistä innovatiivisempina koostumuksina ja tuotepakkauksina, jotka tekevät tuotteiden käytöstä elämyksellisen ja viihdyttävän kokemuksen.

Vuosi 2018 tulee tuomaan tullessaan yhä enemmän metallisia meikkisävyjä, joita on näkynyt jo syksystä 2017 lähtien runsaasti. Trendi tulee jatkumaan entisestään ja metallin sävyt hehkuvat paitsi huulilla myös luomilla ja muualla kasvoilla. Trendinä on nimenomaan metallihonhoitoisuus eikä niinkään glitterisyys.

Essence Made To Sparkle Collection Ostolakossa Virve Vee

Meikkauksen apuvälineissä tulee näkymään materiaalina yhä enemmän silikonia. Silikonisia luomiväriapplikaattoreita on jo vilahdellut ja silikoniset beautyblenderit tulevat taatusti myyntiin useammalta kuin yhdeltä merkiltä aiemmin nähtyjen litteiden silikonisten Silisponge-meikkisienien tapaan.

Markkinoilla on näkynyt jo muutamia meikkituotteita, jotka vaihtavat sävyään ja mahdollisesti myös koostumustaan iholle levittäessä ja näitä tullaan näkemään tulevana vuonna varmasti lisää. Tällaisia ovat esimerkiksi mattaisesta glitteriseksi muuttava Ciaté Glitter Flip -huulipuna ja Fenty Beauty Eclipse 2-In-1 Glitter Release Eyeliner. Luin myös jo juttua nestemäisestä kasvosuihkeesta, joka muuttuisi iholla puuteriksi. Nämä muuttuvat tuotteet tekevät meikkaamisesta yhä elämyksellisempää ja elämyshakuisuus on juuri sitä, millä brändit tavoittelevat uusia kuluttajia.

kosmetiikan-trendit-2018

Muuten maailmalla tullaan näkemään kosmetiikan mainonnan yhteydessä yhä enemmän myös miehiä ja nostamaan muutenkin esiin sitä, kuinka kosmetiikka kuuluu kaikille, ei vain naisille. Suomessa tätä ei varmasti vielä tulla näkemään liiemmin, mutta jenkeissä kyllä varmasti. Koreassa tämä on jo aikoja sitten esiin noussut ilmiö ja länsimaissakin nähtiin YouTubesta tutun meikkaavan miehen Manny Gutierrezin kasvot Maybellinen The Colossal Big Shot Mascaraa promoamassa.

Myös terveellisyys ja luonnollinen hyvinvointi ovat yleisiä trendejä tulevalle vuodelle ja näkyvät erityisesti ravinnon puolella. Tulee olemaan erityisen mielenkiintoista nähdä, kuinka ne asettuvat kosmetiikkamaailmaan. Arvelen itse, että ruokapuolelta tunnettuja terveellisiä ainesosia tullaan käyttämään kosmetiikkatuotteissa yhä enemmän.

Aasialaisen kosmetiikan puolella on puolestaan vinkkailtu paljon erilaisista ”Sleeping Beauty” -tuotteista, jotka tekevät taikojaan yön aikana. Kukapa ei haluaisi käyttää tuotteita, jotka kaunistavat vähällä vaivalla itse vedellessä sikeitä ja itse ainakin odotan jännityksellä, mitä uutta siellä suunnalla voidaan vielä keksiä!

Bioré Sleeping Moisture Eye Pack

Kiinnostiko joku tulevan kosmetiikkavuoden 2018 jutuista ihan erityisesti?

Kommentit (8)

 1. Minnea

  Mielenkiintoisia juttuja tulossa! En malta odottaa! Eteenkin misellituotteet ja metallinhohto kiinnostaa 🙂

  1. Virpi

   Suihkutettava puuteri

   1. Virve Vee

    Joo, kyllä se melkein jo sellainen alkaa sitten olla, vaikka ei puuterimaisena purkista suihkuakaan vaan muuttuu puuterimaiseksi vasta iholla. 😀

    1. Virpi

     Tätä pitää kokeilla kun joskus jostain saa tilattua.

   Vastaa

   Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *