Kosmetiikallisia tavoitteita

Uutena vuotena tehdään tietysti aina lupauksia ja minun ensimmäinen lupaukseni oli pitää tipaton tammikuu tarkoittaen sitä, etten osta koko tammikuun aikana tippaakaan kosmetiikkaa. Lupaus on pitänyt tähän asti hyvin (niitä Diorin viisikoitahan ei lasketa…) ja trust me, en kuole kosmetiikanjanoon yhden kuukauden aikana, joten eiköhän tämä loppuviikkokin vielä mene.
Kun kysyin teiltä teidän lupauksistanne, totesi joku, ettei ole tehnyt lupauksia vaan jatkaa vaan vanhoja projektejaan. Vanhojen projektien jatkaminen kuulosti minun korviini varsin hyvältä ja itsellänihän on alla myös eräs vanha projekti (ollut tässä jo vuoden verran…), joten päätin itsekin taas keskittää tarmoni oikein kunnolla siihen.

Näin ollen päätin tehdä kymmenen lupausta koskien kosmetiikkavuotta 2010:

1. Käytän loppuun kaikki suihkugeelini.
Ja sehän tietää sitä, että jahka vaan pääsen tavoitteeseeni, saan villiintyä täysin LUSH:in liikkeessä ja hankkia itselleni kaikkea pientä ja ihanan tuoksuista kokeiltavaa!

2. Vähennän huulimeikkieni määrän alle kahteenkymmeneen.
Palkinnoksi siitä saan ensimmäistä kertaa vuosiin ostaa itselleni jonkun ihanan, huolella valitun huulimeikin. Epäilen kuitenkin, etten välttämättä lunasta palkintoani, sillä vähentäminen on oikeastaan hyvin koukuttavaa puuhaa.

3. Kulutan loppuun viisi silmämeikkikynää.
Näitä loppuu ihan liian harvoin! Voinkohan edes saada viittä kappaletta vuoden aikana loppumaan?

4. Kulutan loppuun loput shampooni ja hoitoaineeni.
Hoitoaineilla lutraamisen hallitsen kyllä itsekin, mutta wannabe-insinööri joutunee ehkä auttamaan shampoiden kanssa hieman. Eniten vaikeuksia tuottavat luultavasti TRESemmen jättipönikät. Ja voi kyllä muutenkin olla, että hoitoaineita saattaa jäädä vähän vielä ensivuodellekin…

5. Kulutan loppuun vähintään seitsemän hiustenmuotoilutuotetta.
Näiden kanssa on ehdottomasti aktivoiduttava! Uhraan aikaani hiusteni muotoiluun ihan liian vähän, vaikka olenkin yrittänyt tsempata asian kanssa.

6. Kulutan loppuun kaikki naamioni ja kuorintani.
Mikä siinä on, että aina vaan käyttää niitä tiettyjä ja muut jäävät ilman huomiota?

7. Kulutan loppuun kymmenen kynsilakkaa.
Aika sanoa ”hei hei” pullonpohjille. Onkohan tämä tavoite kuinka realistinen?

8. Saan ainakin kahdesta Diorin luomivärisävystä pohjan vilkkumaan.
Kivoja kuopanalkuja on jo muutamassa, mutta vilkkuvaan pohjaan niistä on vielä matkaa.

9. Kulutan kaksi hajuvettä loppuun.
Viime vuonna hajuvesiä kului ihan liian vähän ja usean omistaminen tuntuu muutenkin turhalta. Käyn melko vähän viihteellä, eli iltatuoksuja ei pahemmin tarvita. Päivätuoksuja voisi toki työnpuolesta suihkutella, mutta töissä olen niin tuoksujen ympäröimä, etten minä eikä kukaan muukaan edes tiedä, että olen kotona suihkuttanut itseeni jotain. (Ja sitä paitsi voisin ihan hyvin suihkutella tuoksuja itseeni töissä ostamatta niitä.)

10. En osta turhia ja ylimääräisiä tuotteita.
Jos jotakin kerran jo on, ei uusia ole tarvetta ostaa. Tästä yritin kovasti pitää viime vuonna kiinni, mutta pieniä lipsahduksia tosiaan sattui. Nyt olen ollut kuukauden ostamatta yhtään mitään kosmetiikkaa (ja viisikoitahan ei lasketa) ja katsotaan, kuinka kauan pärjään. Ensimmäinen pakko-ostettava tuote tulee varmasti olemaan uusi käsivoide helmikuun lopulla.

Uskon, että tämä vuosi voi olla erittäin suotuisa tuotteidenvähennysprojektini suhteen. Viime vuosi kului uutta ajattelutapaa harjoitellessa ja kiusausten keskellä kieriessä, mutta uskon tämän vuoden olevan huomattavasti helpompi. Kenties pääsisin tuotteitteni kanssa jopa minimalistisiin tavoitteisiini vuoden loppuun mennessä? Tai ainakin hyvin lähelle noita tavotteita? Kuka tietää, mutta yritys on ainakin kova!

Lopuksi on vielä pakko kertoa eilisestä ”saavutuksestani”:
Sain jälleen kerran kotiin tärkeän tiedotuksen tekstiviestin muodossa esimieheltäni: Diorin uudet viisikot testereineen ovat saapuneet! Ei, kyseessä eivät olleet ne kaksi ihanaa jo ostamaani lookkiviisikkoa, vaan Stylish Moven ja Night Dustin uudistuneet versiot sekä nämä kaksi beibiä:


804 Extase Pinks


004 Mystic Smokys

Samantien, kun menin töihin, pengoin minun huollettavikseni jätetyt testerit esiin ja mallasin sävyt kädelleni. Annoin sävyjen olla siinä ihan läpi koko työpäiväni ja katselin niitä jokaisena mahdollisena hetkenä ja jokaisessa mahdollisessa kulmassa ja jokaisessa mahdollisessa valossa.

Ja tiedättekö mitä? Minä en ehkä osta näitä. Ihan tosi! Sävyt olivat kyllä aivan ihanat ja todella upeat, mutta en vain usko, että minulla olisi näille käyttöä. Extase Pinks on liian pinkkiä ja violettia, Mystic Smokys puolestaan ihan liian smoky minun makuuni. Ja vaikka nämä eivät olekaan iridescentejä, ovat nämä kyllä melko shimmerisiä (mikä ei toki minua itseäni häiritse).

Mitä ihmettä minulle on tapahtunut? Onkohan minulle vahingossa kasvanut aivot? Tuskin mitään niin radikaalia kuitenkaan, mutta jokin on selkeästi muuttunut. Tätäkö se aikuistuminen teettää?

Kommentit (40)
  1. 😀 Ei kaikesta voi pitää, ja on hyvä, että pystyt järkevästi miettimään, mitä tarvitset ja haluat ja pystyt tekemään niiden tietojen pohjalta fiksuja päätöksiä. Kuulostaapa kamalan psykologimaiselta. Hyvä juttu kuitenkin, oikeastaan aivan mahtava! Itsekin sovellan ko. ajattelua mahdollisimman paljon (pakko, kun ei ole ylimääräistä rahaa tuhlattavana..). 😀

  2. Muuten varmaan suhteellisen realistiset tavoitteet, tosin noi shampoot, hoitoaineet ja hajuvedet saattaa tuottaa tuskaa. Tai riippuu paljonko hajuvesien pohjia sinulla on 😀

    Olisiko sinulla vinkata jotain hyvää (ja aika halpaa) hiusten lämpösuoja-ainetta. Tai jotain joka suojaisi hiusta esimerkiksi kiharrus- ja suoristusraudan kuumuudelta.

    -tintti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *