Korvaamaton?

Olen kehunut, suitsuttanut ja hehkuttanut teille moneen otteeseen Biothermin ihanaa Nutrisource-linjan huulirasvaa. Valitettavasti olen myös joutunut itkemään, parkumaan ja vinkumaan saman tuotteen valmistuksen lopettamista.

Kyseinen huulirasva onkin siis hakenut jo pidemmän aikaa seuraajaansa, mutta ei vaan ole kohdannut vertaistaan. Biothermin huulirasva kykeni tekemään huulistani niin täydellisen pehmeät ja kosteutetut ja poistamaan kaikki pahimmatkin kuivuuden merkit jo lyhyessäkin ajassa, joten haastajan löytäminen tulee olemaan todella vaikeaa.

Esimerkiksi nämä tuotteet ovat yrittäneet tarjota apuaan minulle:

Chanelin Hydramax + Active Nutrition Lip Care on koostumukseltaan kovaa ja rasvaista ja sitä on vaikea saada purkista irti tarpeeksi ihan vaan sormella hangaten. Itse olen ottanut tätä aina ihan pienen nokareen kynnen avulla irti ja hieronut sen huuliini.

Tämä kosteuttaa ihan mukavasti, mutta ei sen enempää. Pahin kuivuus pysyy poissa, mutta kriisitilanteissa tämä ei riitä pelastamaan. Koostumus on jotenkin ”kuivanrasvaista”, eli mömmö ei sula huuliin kunnolla vaan tuntuu enemmän jäävän niiden pintaan kelmuksi.

Hintansa puolesta tämä olisi voinut olla Biothermin korvaaja, mutta ei laatunsa.

Klassinen Elizabeth Ardenin Eight Hour Cream on koostumuksensa puolesta makuuni. Rasvainen, paksu, huulille sulava… Tämä kosteuttaa ja pehmittää oikein kivasti, mutta tehot eivät silti yllä ihan Biothermin tasolle. Huulet kyllä tuntuvat mukavilta, mutta vaikutus ei kestä huulilla yhtä pitkään kuin Biothermin huulirasvan kanssa kestää.

Ikävänä sivuvaikutuksena se, että useampana yönä peräkkäin käytettynä saa tämä minulle huulien ympärille aikaan näpyn tai mustapään jos toisenkin, mikäli möhnä ei pysy täysin vain huulien päällä.

Olemassahan on toki myös Eight hour Creamin varsinainen huulirasvapuikko, joka on oikein pätevä kaveri kulkemaan käsilaukussa mukana ja ylläpitämään huulien pehmeyttä ja kosteutta, mutta joka ei sekään millään vaan vetänyt vertoja Biothermille.

Tämä on minusta kuitenkin oikein mahtava huulirasvapuikko, joten annan tälle paljon kehuja. Koostumus on mukavan rasvainen ja pysyy huulilla hyvin ja tämä myös sulaa mukavasti hulille jäämättä vain kelmuksi niiden pintaan.

(Ainakin) Stockalla myytävän Rose Petal Salven pitäisi olla hieman Eight Hour Creamin tapainen yleissalva kaikkeen mahdolliseen nirhaumaan, rohtumaan ja muuten vaan kuivaan kohtaan, mutta en oikein syttynyt tälle.

Tämän koostumus on vaseliinimaista ja tämä tuoksuu ruusulle, mutta tämä jää ikävästi huulien pintaan vain epämääräisenä kalvona, joka on pinnalta kyllä rasvainen, muttei tunnu sellaiselta paksun rasvaiselta. Tämä kyllä ehkäisee huulten kuivumista, muttei tuo tehokasta pehmitystä tai kosteutusta huulille. Tätä en suosittele.

Tähän mennessä paras kokeilemani huulirasva on ollut Blistexin Daily Lip Conditioner. Tämä sisältää kamferia, minkä vuoksi tämä saa huulilla eikaan pienen viilentävän kihelmöinnin, mistä en niinkään pidä, mutta muuten tykkään tästä kovasti. Koostumus on kovaa, mutta vain juuri sopivan kovaa, eli tästä kyllä saa tavaraa silti hyvin irti. Tämä sulaa huulille mukavan paksuna eikä vaan tunnu jäävän niiden pintaan kalvon lailla ja aamulla huulet ovat mukavan pehmeät ja sileät. Plussaa siitä, ettei tämä katoa mihinkään yön aikana vaan tuntuu yhä aamulla olevan huulilla.

Täydellinen haastaja tämä Daily Lip Conditionerkaan ei ole, joten sen täydellisen Biothermin korvaajan etsintä jatkuu yhä…

Olen kysellyt ehdotuksianne monen monet kerrat, mutta kertokaa nyt taas, jos joku vaikkapa olisi löytänyt jonkun uuden mahtavuuden.

PS. Bepanthenin punaraitaisestakaan ei sitten ole ollut lähellekään haastajaa, kun joku sitä kuitenkin ehdottaa. Biotherm vaan on ollut niin taivaallisen täydellinen, että vastaavaa taitaa olla mahdotonta löytää.

Kommentit (45)
  1. Kokeile Nuxe Baume lèvres rêve de miel-huulibalsamia. Aivan loistava tuote, joka pitää huulet kosteutettuina ja pehmeinä. Balsami ei myöskään katoa huulilta yön aikana, oli todellinen pelastus menneenä talvena. Hintaa on noin 15 € ja kestää pitkään saada lasipurnukan pohja näkyviin. Stockmannilta löytyy.

  2. Mun lemppari on Burt's Bees:n beeswax lip balm!! Ihan paras!!! Jättää mattaisen pinnan, mutta kosteutus on täydellinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *