Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Italy Towel – korealaisten luottotuote vartalon iholle

*Sis. mainoslinkkejä

Minä olen se tyyppi, joka tahtoo tietää varsinkin korealaisten naisten kaikki parhaat kauneusvinkit aina uusimmista keksinnöistä perinteisempiin juttuihin.

Yksi tällainen perinteisempi juttu, jonka kanssa olen tehny tuttavuutta on ollut Italy Towel, joka on kuulemma korealaisen vartalonhoidon kulmakiviä.

 Italy Towel kokemuksia Virve Vee Ostolakossa

Italy Towel on viskoosista valmistettu kuorintalappu, joka kuorii ihoa ilman tarvetta erillisille kuorintatuotteille. Pidän itse ajatuksesta, sillä mitä vähemmän viemäriin tarvitsee huuhdella kuorintatuotteita, sitä parempi tietysti.

Erilaisia pesukintaita, kuorintahanskoja sekä muita ihoa kuorivia pesusieniä ja harjoja on toki meilläkin nähty paljon, mutta vaikka erityisesti Etelä-Koreassa suosittu Italy Towel kuulostaakin hyvin niiden kaltaiselta, on sen käyttötapa hieman erilainen. Siinä missä edellä mainittuja tuotteita käytetään tavallisesti joko ihon kuivaharjaukseen tai suihkussa saippuan kanssa hankaillen, käytetään Italy Towelia vasta suihkun jälkeen.

Ideana on, että kun vartalon ihoa on pesty, kylvetetty ja pehmennetty se tavallisen lämpimän suihkuhetken verran ja iho on kuivattu pyyhkeellä, aloitetaan sen kuoriminen kasteltua Italy Towelia käyttäen. Kun vesi on ensin pehmentänyt ihoa eikä ihon pinnalla ei ole lappua liukastuttavaa ja kitkaa vähentävää saippuaa, saa kuorintalapun avulla hangattua kuolleen ihosolukon irti vartalon (tai jopa kasvojen) iholta erittäin tehokkaasti. Netissä kerrotaankin paljon tarinoita siitä, kuinka hurjia määriä kuollutta ihosolukkoa lappuihin tarttuu niillä ihoa hangatessa tai kuinka kuolleesta ihosolusta muodostuneet pienet pallerot suorastaan roiskuvat ympäriinsä lapulla ihoa hangattaessa.

 Italy Towel kokemuksia Virve Vee Ostolakossa

Pesulappuja on saatavilla eri värisinä, mutta värien kanssa ei suinkaan ole kyse vain ulkonäöllisistä jutuista, vaan värikoodatut kuorintalaput ovat kaikki kuorintatehokkuudeltaan keskenään erilaisia.

 • Pinkki kuorintalappu on kaikkein hellävaraisin ja sitä voi käyttää paitsi vartalon iholla myös kasvoillakin ellei iho ole sitten todella herkkä.
 • Vihreä kuorintalappu on tarkoitettu vartalon iholle sen herkimpiä alueita lukuunottamatta. Tämä on lapuista suosituin.
 • Keltainen kuorintalappu on lapuista tehokkain ja kaikkein hankaavin. Tämä lappu sopii erityisesti kantapäiden, kyynärpäiden ja muiden paksumpien ihoalueiden kuorintaan.

Saatavilla on myös kuulemma sininen kuorintalappu, joka on ilmeisesti vielä  keltaistakin tehokkaampi. Huomasin tätä tekstiä kirjoittaessani kuitenkin, että lappujen värikoodaukset saattoivat hieman vaihdella eri lähteissä ja valmistajan mukaan, joten tässä esitettyyn tietoon ei kannata luottaa sokeasti.

 Italy Towel kokemuksia Virve Vee Ostolakossa

Pesulaput näyttävät kuivina isohkoilta, mutta kutistuvat veden kanssa huomattavasti alkuperäisestä koostaan. Pieniä pesulappuja voi pestä niiden käytön jälkeen ihan vain saippualla ja niiden voi sitten antaa kuivua. Laput eivät kasva enää kuivuessaan takaisin alkuperäiseen kokoonsa, eli ne jäävät pysyvästi pienemmiksi, mikä kannattaa ottaa huomioon, jos lappuja on tarkoituksena käyttää isommassa kourassa (oma käteni on melko pieni).

 Italy Towel kokemuksia Virve Vee Ostolakossa

Olen käyttänyt omia Italy Towel -kuorintalappujani nyt parin viikon ajan muutamia kertoja viikossa ja olen aivan rakastunut niiden tuomaan tunteeseen varsinkin vartaloni iholla. Ihosta tulee niiden jäljiltä TODELLA tehokkaasti kuorittu sekä aivan ihanan sileä ja pehmeä. Varsinkin jalkaterät, kantapäät, kyynärpäät ja polvet ovat tulleet näillä ihanan pehmeiksi, minkä lisäksi ihosta on tullut todella heleä ja sisäänkasvaneita säärikarvoja ei ole enää ollut riesana. Pesulapuilla hierominen auttaa tietysti möys parantamaan ihon pintaverenkiertoa, mikä taas voi auttaa häivyttämään ihon muhkuraisuutta.

Jottei iho kuitenkaan kuivu, kannattaa sille levittää näin tehokkaan kuorinnan jälkeen aina hyvä kosteusvoide. Näin ihosta tulee tiestysti aivan erityisen pehmeä ja heleä. Olen kokeillut näitä  kuorintalappuja myös kasvoille, mutta kasvojen iholla suosin mielummin hieman hellävaraisempia tuotteita melko tujuilta tuntuvien lappujen sijaan.

Italy Towel kokemuksia Virve Vee Ostolakossa - 1 (4)

Korealaisen kosmetiikan ihohoitolöytöni ovat keskittyneet tähän asti kasvojen iholle tarkoitettuihin tuotteisiin, mutta nämä vartalon ihoa hellivät kuorintalaput ovat olleet aivan mieletön löytö ja todellakin tulleet jäädäkseen osaksi omaa vartalonhoitoani. En osaa sanoa, kuinka kauan yhtä kuorintalappua voi käyttää ennen kuin se alkaa osoittaa hajoamisen merkkejä, mutta varmasti kuitenkin hyvin pitkään.

Loistavaa lapuissa on paitsi niiden ympäristöystävällisyys tavallisiin kuorintatuotteisiin verrattuna myös tietysti se, että ne ovat todella halpoja. Ostin itse kuuden kuorintalapun setin eBaysta noin viidellä eurolla ja niiden jälleenmyyjiä voi katsella täältä*. Saatavilla on paitsi tällaisia pieniä pesulappuja myös erilaisia isompia liinoja ja kintaita. Omat kuorintalappuni ostin tältä myyjältä*.

 Italy Towel kokemuksia Virve Vee Ostolakossa

Onko joku muu innostunut Italy Towel -kuorintalapuista?

Kommentit (31)

 1. Pia

  Mä käytän vanhaa, isoäitieni neuvomassa kikkaa : iho pestään suihkussa karkealla harjalla. Melkein kuin juuriharjalla, mutta ei sentään ihan yhtä karhealla. Toimii myös kuivaharjauksena! Ja ihan taivaallista löylyn jälkeen, tosin isoäitini käyttivät tätä
  jo löylyssä. Jo muinaiset suomalaiset tiesivät…

  • Virve Vee

   Isoäideillä on toimivia kikkoja! 🙂

 2. Viivi

  Nää lähti tilaukseen melko pian tämän jutun lukemisen jälkeen ja nyt ovat olleet käytössä hetken aikaa. Ja täytyy myöntää, että ovat todella hyviä ja sain jopa miehen innostumaan näistä! 😀 kiitos siis vinkistä! Ja muutenkin on todella kiva lukea blogiasi ja saada vinkkejä tuotteista, joihin ei muuten ainakaan niin helposti törmäisi. Instagramin tarinat ovat myös kiva lisä blogille 🙂

  • Virve Vee

   Ihana kuulla, että ovat olleet hyvä löytö! 🙂

   Ja kiva myös kuulla, että Instagram Storiesin klipitkin ovat olleet mukavaa katseltavaa. Sinne on kiva tehdä fiilistelyjä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *