Korealainen, 10-vaiheinen ihonhoitorutiini

Kuten blogista on voinut huomata, olen viimeaikoina ollut aivan totaalisen haksahtanut aasialaiseen ihonhoitoon ja vielä tarkemmin ottaen sen ideologiaan.

Pidän erityisesti korealaisesta ihonhoidon filosofiasta, jossa ihon huolellinen hoitaminen on ensiarvoisen tärkeää ja siihen suhtaudutaan täydellä vakavuudella. Toisin kuin meidän puhdistusliinoja ja misellivesiä rakastavassa, 8-in-1 -tuotteiden yhteiskunnassamme,  ei varsinkaan Koreassa haluta edes miettiä, kuinka kaiken ihonhoidon voisi tehdä mahdollisimman nopeasti ja pienellä määrällä tuotteita. Miksi edes tarvitsisi?

10 Step Skincare Routine

Korealaista ihonhoidon ajatusta voisi ehkä verrata hieman meidän yhteiskuntamme ajatusmaailmaan hampaiden harjaamisesta: On yleinen itsestäänselvyys, että jokainen harjaa hampaat aamuin illoin ja vaikka kaikki eivät näin välttämättä teekään, on se yleisten normien mukaista ja sen laiminlyöntiä voidaan pitää yleisesti hieman paheksuttavana. Hampaita harjatessa ei myöskään mietitä, että kuinka sen voisi tehdä nopeammin tai voisiko homman vain tehdä vaikka kerran viikossa ajan säästämiseksi. Hammaslankaa ja suuvettä käytetään mielellään täydentämässä puhdistusta ilman, että lisätuotteiden tarpeellisuutta kyseenalaistetaan ja parin kolmen minuutin harjaaminen on yleinen juttu, joka vaan tehdään sitä enempiä miettimättä.

Koreassa ihonhoitoon suhtaudutaan samalla tavalla. Se on itsestäänselvyys, josta ei pyritä tinkimään ja aivan kuin meillä arvostetaan hyvää hammashygieniaa ja kauniina pysyvää hymyä, arvostetaan Koreassa kaunista ihoa – jopa niin paljon, että kymmenvaiheinen ihonhoitorutiini on useille osa arkea.

Kyllä, kymmenvaiheinen. Kymmenen vaihetta voi jonkun mielestä ehkä kuulostaa työläältä, mutta minä olen ainakin aivan rakastunut tähän rituaaliin ja se todellakin tekee iholleni hyvää.

Kuinka ihoa sitten hoidetaan kymmenvaiheisesti joka ilta?

10 Step Skincare Routine

Kaikki alkaa puhdistusöljyllä, joka poistaa kasvoilta meikin ja öljyliukoiset epäpuhtaudet. Kaksoispuhdistuksen mukaisesti ihonpuhdistus viimeistellään puhdistusvaahdolla (tai geelimäisellä tuotteella), joka poistaa iholta vielä loputkin epäpuhtaudet.

10 Step Skincare Routine

Kolmannessa vaiheessa iho kuoritaan. Kuorinta voi tapahtua kuorivalla nesteellä tai esimerkiksi Aasiassa todella suosituilla rakeettomilla kuorinnoilla, joiden kirkas koostumus muuttuu iholla pieniksi kuolleen ihosolukon mukanaan vieviksi palleroiksi.

10 Step Skincare Routine

Tässä vaiheessa kasvot pyyhitään puhtaiksi kasvovedellä. Tähän asti kaikki on meillekin ihan normaalia.

10 Step Skincare Routine

Viidennessä vaiheessa iholle aletaan ottaa aasialaisvaikutteita, jotka ovat jo rantautuneet meillekin jossakin määrin. Puhdistetulle iholle levitetään hoitonestettä (essence), joka valmistelee ihon hoitavia tuotteita varten. Hoitoneste ei korvaa seerumia, joka lisätään iholle kuudentena tuotteena. Seerumeita (tai vaihtoehtoisesti ampulleita) voidaan myös kerrostaa lisätehoja hakiessa, jolloin ihonhoito saattaa venyä muutamallakin vaiheella.

10 Step Skincare Routine

Seitsemäs vaihe saattaa yllättää, sillä hoitonesteen ja kasvoseerumin päälle todellakin laitetaan kangasnaamio – jos aikaa on, niin vieläpä joka ilta! Sillä ei siis edes yritetä korvata muita kevyitä hoitotuotteita, vaan ne kaikki täydentävät toisiaan sulassa sovussa.

Kun kangasnaamio on vaikuttanut iholla tarvittavan ajan, ei ihonhoitorutiinia suinkaan lopeteta vielä siihen. Jäljellä ovat nimittäin vielä voidemaiset hoitotuotteet!

10 Step Skincare Routine

Kahdeksantena tuotteena kasvoille menee tietysti silmänympärysvoide.

10 Step Skincare Routine

Koska kasvojen ihoa on juuri hemmoteltu kyllästämällä sitä hoitonesteellä, seerumilla ja kangasnaamiolla, halutaan kaikki niiden tuoma kosteutus tietysti lukita iholle parhaalla mahdollisella tavalla. Yhdeksäntenä tuotteena kasvoille lisätäänkin siis vielä kosteusvoide tai -emulsio, joka auttaa kosteutta pysymään iholla.

10 Step Skincare Routine

Jos tuntuu, että kasvojen iholle ollaan jo pakattu tarpeeksi tavaraa, niin vielä ei suinkaan olla valmiita. Kaikki tämä kruunataan nimittäin vielä yönaamiolla, joka kuorruttaa koko komeuden!

Ja voi kyllä, tämä kaikki tehdään joka ilta. Paitsi ehkä se kuorinta, jonka voi tehdä vähän harvemmin ja kasvonaamionkin kohdalla voi vähän joustaa jos on laiska.

Aamulla vaiheita ei välttämättä tarvitse olla yhtä montaa, mutta kaksoispuhdistus on yhä suotavaa ja iho on aina hyvä tasapainottaa kasvovedellä. Sen jälkeen iholle laitetaan jälleen tietysti hoitoneste ja seerumi sekä kosteusvoide ja silmänympärysvoide, mutta tällä kertaa kosteusvoiteen päälle lisätään aurinosuojatuote. Aamuisin voikin siis pärjätä vain kahdeksalla vaiheella!

10 Step Skincare Routine

Kahdeksan tai kymmenen vaihetta voi kuulostaa monista työläältä, mutta en silti sanoisi, että moni on siitä kovinkaan kaukana!

Kuinka monta vaihetta teidän ihonhoidon iltarutiinissanne normaalisti on?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (34)
  1. Itse käytän korealaista tapaa mutten ihan 10-vaiheista ihonhoitorutiinia. Olen ollut pitkään jo kiinnostunut aasialaisista kulttuureista ja joskus vuonna 2012 löysin korealaisen kosmetiikan maailman. Kun asuin koreassa ja kämppikseni oli korealainen niin ensin ihmettelen että miksi hän tunkee niin monta tuotetta naamalle joka aamu ja ilta. Itse käytin melkeinpä vain puhdistustuotetta ja kasvorasvaa ja siinä se. Kaverini innoittamana päätin kuitenkin kokeilla korealaista ihonhoitorutiinia ja kasvojen ihon jokapäiväinen kukkiminen loppui kuin seinään! Toki minulla vieläkin ilmaantuu viikottain finnejä koska kärsin atooppisesta ihosta mutta paaaaljon vähemmän kuin aikaisemmin. Itselläni käytössä nyt kaksoispuhdistus, kasvovesi, silmänympärysvoide, lotion, emulsion/essence/kosteusvoide (riippuu vuodenajasta), seerumi ja kasvovoide. Silloin kun iho tuntuu oikein kuivalta otan vielä kangasnaamion käyttöön. Suosittelen hoitotapaa kaikille! Ja ihonhoitotuotteiden merkkien ei todellakaan tarvitse olla samasta sarjasta, ainoastaan olen huomannut seerumin ja kasvovoiteen kanssa että on parempi vaikutus jos on samalta merkiltä ja samasta sarjasta.

    1. Omakin ihoni on nauttinut kovasti tästä hoitorutiinista, jossa ei tosiaan loppujen lopuksi ole paljon eroa ”tavalliseen” yleiseen hoitorutiiniin. 🙂

  2. Hahhah! Tekstiä lukiessani kauhistelin tuota määrää, mutta kun aloin miettiä omia rutiinejani, niin arki-iltaan kuuluu 8 eri vaihetta 😀 Aamuisin pärjään onneksi vain neljällä.

    1. Jep, yllättävän monta niitä vaiheita sitten loppujen lopuksi siihen kuitenkin kuuluu! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *