Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Korea, kahden meikkivoidesävyn maa

Yksi mielenkiintoisimpia asioita, johon ihan toden teolla nyt Soulin reissuni aikana kiinnitin huomiota oli korealaisten kosmetiikkamerkkien meikkivoiteiden sävyvalikoima, jota en ollut ennen ajatellut näin erityisesti. Se on nimittäin aivan totaalinen vastakohta länsimaiden tarjonnalle!

Korea meikkivoidesävyt - 1 (3)

Varsinkin kuluneen vuoden aikana yhä useampi länsimaalainen kosmetiikkamerkki on laajentanut meikkivoiteidensa sävyvalikoimaan niin, että vaihtoehtoja löytyy kymmenen, kaksikymmentä, kolmekymmentä tai jopa neljäkymmentä. Meillä on tärkeää, että jokaiseen ihonsävyyn löytyy  tismalleen oikea vivahde ja tuotemerkit ovat ylpeitä siitä, että heillä on tarjota kaikille sopivia sävyjä.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (8)

Koreassa tilanne on toinen. Siellä on nimittäin hyvin tyypillistä, että meikkivoiteiden valikoimasta löytyy monilta sarjoilta vain kaksi sävyä. Kolme on jo melko laaja valikoima ja neljä on tyypillisesti täysi maksimi.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (6)

Mistä tämä sitten johtuu? Varmasti paljon jo siitä, että Etelä-Korea on hyvin epäkansainvälinen maa ja sen asukkaista lukemani mukaan vain nelisen prosenttia on syntynyt ulkomailla. Korealaiset ovat siis hyvin homogeenistä kansaa ja useimmilla on samankaltainen väritys, minkä vuoksi useimmille myös menevät samat meikkivoidesävyt.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (11)

Kun korealaisten ihanteena muutenkin on vaalea hipiä, ei meikkivoiteen tarvitse paikallisen käsityksen mukaan edes varsinaisesti sulautua täysin yhteen oman ihonsävyn kanssa.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (4)

Siinä missä meillä monet nimittäin sutivat kasvoilleen vahingossa tai tahallaan hieman liian tummaa meikkivoidetta toivoen näyttävänsä päivettyneiltä, levittävät korealaiset kasvoilleen mielellään hieman liian vaalealta näyttävää meikkivoidetta saadakseen aikaan illuusion tasaisen kauniista posliini-ihosta.

Korea meikkivoidesävyt - 1

Joidenkin tuotemerkkien meikkivoiteet saattavat olla numeroitu sävyin 1 ja 2 (ja ehkä jopa 3), mutta tyypillisintä on numeroida meikkivoiteet käyttäen kaksinumeroisia sävyjä.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (1)

Erittäin usean tuotemerkin perussävyt ovatkin 21 ja 23, jotka eivät kuitenkaan ole kaikissa meikkivoiteissa missään tapauksessa identtiset ja voivat vaihdella myös saman merkin tuotteissa. Eri meikkivoiteiden sävyillä 21 tai 23 voi olla valtavia eroja toisten ollessa huomattavasti vaaleampia, punertavampia, tummempia tai kellertävämpiä.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (2)

Näiden kahden sävyn lisäksi merkeiltä voi kuitenkin välillä löytyä myös vaalea sävy 13 sekä tummempi sävy 27. Myös näidenkin tummuus ja pohjasävyt vaihtelevat merkin ja tuotteen mukaan.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (13)

Olen toki nähnyt muutamilla merkeillä myös mm. sävyjä 11, 17 ja 18 ja 31, mutta nämä ja muut sävyt ovat melko harvassa. Joillakin sarjoilla saattaa olla saman tummuusasteen sävystä myös viileämpi vivahde, eli esimerkiksi 21C Cool Beige, mutta on hyvin tyypillistä, ettei meikkivoiteen tuotelinjassa ole siltikään kuin yhteensä neljä eri vaihtoehtoa.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (12)

Tavallisesti sävyjä on kuitenkin tosiaan lähes aina 2-3 ja se riittää useimmille korealaisille ilmeisen hyvin. Minua tämä meikkivoidesävyjen suppeus tietysti hieman hämmentää, mutta toisaalta myös hieman hymyilyttää. Onhan se kieltämättä vähän hassua, kun on tottunut länsimaalaiseen, yhä enenevissä määrin laajenevaan sävykirjoon.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (5)

Toisaalta korealaiset tuntuvat kuitenkin rakastavan aivan erityisesti kuulaita ja puolipeittäviä tyynymeikkivoiteita, joiden läpikuultavat sävyt sulautuvat helposti moniin ihonsävyihin ja ovat siksi melko anteeksiantavaisia, vaikkei niiden sävyvivahde olisikaan omalle ihonsävylle juuri se täydellisin.

Korea meikkivoidesävyt - 1 (10)

Mielenkiintoista, vai mitä?

Kommentit (12)

  1. Delle

    Kosmetiikka myyjä kertoi Sensai-sarjassa olevan vaaleita sävyjä, koska se on Japanilainen tuotemerkki. Kenties kaikkein vaaleimpia sävyjä ei edes tuoda Suomeen. Onneksi saamme nyt tilata vaaleiyta sävyjä juurikin Eleveniltä ja Bearelilta.

  2. Elisa

    Onko kyseinen voide tullut vastaan? Osui silmään jostain keltaisen lehdistön jutusta 🙂 Oli jotenkin myös todella houkutteleva nettisivu: http://wonjineffect.net/product/water-bomb-cream-powerful-moisturizing-bomb-for-dry-skin/71/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *