Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kolossaalinen mestariteos?

Naurettavan kuuloinen tunnustus näin jonkin sortin ”ammattilaisen” suusta ehkäpä, mutta sanon sen silti ääneen: Opin vasta viime syksynä taivuttamaan ripseni säännöllisesti.

Kyllä, minä olen tosiaan omistanut vaikka kuinka monet ja vaikka kuinka erilaiset taivuttimet Duroysta Shu Uemuraan, mutta en vain ole saanut aikaiseksi käyttää niitä. Tämä johtuu täysin siitä, että en ollut löytänyt silmilleni sopivan mallisia taivuttimia, vesiliukoiset mascarat suoristavat taivutukset heti ja vedenkestävät mascarat eivät tuo hentoihin ripsiini niiden kaipaamaa tuuheutusta.

Syksyllä löysin kuitenkin tähän ikuiseen dilemmaani ratkaisun:
Osaripsentaivuttimet + Maybellinen The Colossal Volum’ express mascara vedenkestävänä + Mikä vaan muu vesilikoinen mascara = Perfect!

Taivutan kaikki ripseni osaripsentaivuttimilla. Vie hieman enemmän aikaa kuin normaaleilla taivuttimilla taivuttelu, mutta lopputulos on sen ylimääräisen minuutin arvoinen.

(Kertokaa heti, jos bongaatte Suomesta muita osaripsentaivuttimia kuin muovisia tavallisia taivuttimia, jonka toisessa päässä on pieni osaripsentaivutin. Haussa nimenomaan tämä malli. Nämä alkavat nimittäin tehdä kuolemaa…)

Taivutettuihin ripsiini sipaisen kevyesti pari vetoa loistavasti erottelevaa ja hyvin kevyen jäljen tekevää Maybellinen Colossalin WP-versiota, joka lukitsee taivutukset paikoilleen.

Lopuksi sipaisen ripsiini tuuheuttavaa, vesiliukoista mascaraa.

Jes, taivutetut ja tuuheat räpsyttimet!

(Tahtoisin kovasti tietää, miksei vedenkestävää mascaraa voida tehdä paksummalla koostumuksella, jotta siitä tulisi tuheuttava. Miksi koostumus on aina niin löysää?)

Tässä Colossal WP mascara tarkemmin esiteltynä vielä:

Tämähän ei siis tee ripsilleni yhtään mitään, paitsi antaa väriä, erottelee loistavasti ja lukitsee taivutukset. Jes!

(Tästä päästään muuten sopivasti kysymykseen, jonka joku lukijani minulle esitti. Minulta kysyttiin, enkö osaa laittaa mascaraa silmän sisänurkkaan vai eikö minulla vain ole siellä ripsiä. Laske itse sisänurkan ripset, itse löydän noin neljä ja puoli.)

Harja on melko kookas ja harjakset ovat pitkät, joten itse sipaisen mascaraa todella helposti myös yläluomille ellen ole tarkkana. Onneksi massaa ei tule harjaan liikaa kerralla, joten annostelu on siis kunnossa.

Vaikka tämän päälle voikin levittää tavallista vesiliukoista mascaraa melko onnistuneesti, ei mikään ihan mieletön kerrostus enää onnistu. Jos minun kuitenkin täytyy valita tuuheiden, ei taipuisien ripsien ja hieman vähemmän tuuheiden taivutettujen ripsien väliltä, valitsen ehdottomasti jälkimmäisen.

Maybellinen Colossal mascara on ollut minulla avattuna ja lähes päivittäisessä käytössä reilut neljä kuukautta ja alkanut tuoksahtamaan epämiellyttävälle. Aika siis kuopata tuote ja vaihtaa uuteen.

Minun olisi kovasti tehnyt mieli pysyä tutussa ja hyväksi havaitussa tapauksessa, mutta en millään malttanut. Seuraavaksi kokeiluun lähtikin sitten Max Factorin Masterpiece mascaran WP-versio.

Katsotaan, kykenekö samaan tai jopa parempaan!

Harrastaako joku muu WP:n ja tavallisen mascaran kerrostamista taivutuksen ja tuuheutuksen aikaansaamiseksi? Vai onko joku löytänyt jonkun oikeasti tuuheuttavan vedenkestävän mascaran?

Kommentit (34)

 1. Anonyymi

  Hei,

  Tuosta Max Factorin WP Masterpiece-mascarasta kysyisin, että onko sinulla ollut ongelmia sen poistamisessa?
  Itse käytän Cliniquen Take the Day Off-poistoainetta ja silti kaikkea väriä ei meinaa saada ripsistä pois ja luomille jää mustia laikkuja.
  En yleensä käytä wp-mascaroita (olen harras 38-mascaroiden kannattaja ja tämän Max Factorin ohella minulla on wp-kokemusta vain Maybelline Great Lashin wp-versiosta, mutta se oli täysi virheostos muutenkin), joten pohdin onko vika minussa (väärä tekniikka, liian vähän poistoainetta tms.) vai ovatko kaikki wp:t todella noin sitkeitä?

 2. Anne

  Mulla on ollu ihan sama ongelma ripsareiden kanssa eli ripset suoristuu, jos maskara on vesiluikonen paitsi käytäessäni diorshow unlimited maskaraa. Jos rehellisiä ollaan taivutus ei täysin pysy silläkään mutta paljon paremmin kuin muilla vesiliukoisilla ja diorilla jos millä on tuuheuttavia maskaroita. Hintaa tietty noilla on enemmän kuin maskarasta kannattaa maksaa, joten itse olen ostellut niitä ulkomailta. Tällä hetkellä mulla on myös käytössä tuo colossal ja riippuen tilanteesta mahdollisesti jotain vielä sen päällä.

 3. Anonyymi

  Ikuinen, hentoripsisen ystävä on L´orealin Double Extension. Olen käyttänyt jo vuosia, ja sillä saa järjettömät räpsyripset. Joskus jopa liiankin näyttävät arkeen.
  Suurempi ongelma onkin ollut löytää arkeen sopiva ripsari.

 4. Tehot neljä plus kaksi – Kauneus & Terveys -blogit

  […] jota käytin päivittäin ripsissäni tuuheuttavan Extravaganzan alla pitämässä taivutuksia. (Täältä voit lukea mascarakikkailuistani ja eilisen postauksessa näkyy hyvin, mitä tämä ja yllä […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *