Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kokonaisvaltaista hyvinvointia feat. Omron

On turhaa kesittyä pitämään huolta ulkoisesta kauneudestaan jos ei ravitse itseän sisältä päin hyvin ja hoida itseään liikkumalla.

 Liikun, koska pidän sen aikaansaamaasta lopputuloksesta. En ole niitä ihmisiä, jotka nauttisivat itse liikunnasta liiemmin ja vain harvoin esimerkiksi lenkillä juostessani koen niitä ah, onpas tämä ihanaa -hetkiä. Yleensä vain harhautan itseäni kuuntelemalla musiikkia ja toivon, että lenkki olisi pian ohi.

Jotta saisin liikkumisesta edes jotain tyydytystä, olen hankkinut erilaisia apuvälineitä seuraamaan ja mittaamaan liikkumistani. Juoksemisestakin tulee paljon mukavampaa kun tietää, että jos juoksee vielä hetken matkaa, on kuluttanut jo neljäsataa kaloria (eli että voi ihan hyvällä omallatunnolla syödä sen berliininmunkin)!
Koska en ole niin suuri liikunnan ystävä on parasta tietenkin seurata, kuinka aktiivinen on päivän aikana ollut noin ihan muuten vaan. Ja tähän seurantaan olenkin löytänyt ihan huippuhyvän kaverin!
Ostamani kaveri on Omronin CaloriScan Aktiivisuusmittari. Paitsi että laite mittaa vuorokaudessa otettujen askelten määrä, mittaa se myös muutakin.
Askelmittarille tyypillisesti laitteeseen syötetään käyttäjän askeleen pituus, jolloin mittari laskee kuinka monta askelta käyttäjä on päivässä ottanut muuttaen sen kuljetuksi matkaksi. Edistyneemmälle askelmittarille tyypillisesti laitteelle annetaan myös tiedot käyttäjän pituudesta ja painosta, jolloin se kykenee arvioimaan myös käyttäjän kalorinkulutuksen.
Aktiivisuusmittari eroaa askelmittarista kuitenkin siinä, että se mittaa kaikkea käyttäjänsä aktiivisuutta.
Mittari laskee nimittäin myös käyttäjän arvioidun peruskalorinkulutuksen ja lisää siihen vielä aktiivisuudella kulutetut kalorit.
Valikosta voi selata, kuinka paljon kaloreita on vuorokauden aikana kulunut ja kuinka paljon niistä on tienattu omalla aktiivisuudellaan. Mittari osaa myös jotenkin ihmeen kaupalla ilmeisesti laskea, kuinka intensiivistä liikkuminen on (juoksi vs. hidas tai nopea kävely) ja määritellä kulutusta myös sen mukaan. Ja kertoopa se vielä, kuinka paljon rasvaakin on poltettu päivän aikana! Tiedot pysyvät tallessa viikon ajan ja mittaria voi nollailla halutessaan.
Harjoitusaskelien määrää ilmoittaessaan mittari kertoo myös kuinka kuormittavaa liikkuminen on ollut MET-asteikolla mitattaessa (alapuolella olevan kuvan oikea alanurkka).
Päivän liikunnasta kertyneet askeleet.
Mutta ei siinä vielä kaikki!
Siinä missä tavalliset askelmittarit mittaavat askeleet perustuen siihen, kuinka askelmittari lantiolla vyössä kiinniollessaan tärähtelee, perustuu tämän mittarin 3D-sensoriin pohjautuva teknologia johonkin sellaiseen, mitä tällainen pieni kosmetiikkabloggaaja ei täysin kykene ymmärtämään. Suomeksi tämä kuitenkin tarkoittaa sitä, ettei aktiivisuusmittaria tarvitse pitää vyöllä, vaan sitä voi kuljettaa mukanaan vaikkapa taskussa ja sen pitäisi silti mitata askelia tarkasti. Itse olenkin kuljettanut mittaria mukanani milloin niin housun kuin takinkin taskussa ja laskuri on pelittänyt hyvin. Laitetta voisi jopa kuulemma kantaa mukanaan kaulanauhassa tai vaikka käsilaukussakin!
Jotta minut saa liikkumaan, tarvitsen tosiaan tällaisia konkreettisia motivaattoreita. Aktiivisuusmittari onkin mukava vempain niille arjen liikkujille, jotka yrittävät parhaansa mukaan saada kerättyä sen 10 000 askelta päivässä tai ovat kiinnotunut tietämään, kuinka paljon ovat päivän aikana keskimäärin polttaneet kaloreita aktiivisuudellaan. Minusta on ainakin mielenkiintoista nähdä, kuinka paljon askeleita otan esimerkiksi työpäiväni aikana (ja vastaus onkin yli kymmentä tuhatta)!
Sykemittarista tämä eroaakin nimenomaan siinä, että tämä kertoo käyttäjälleen koko päivän aktiivisuudesta siinä missä sykemittari puolestaan kertoo tietyn hetken aktiivisuudesta. 
 
Kun itse lähden lenkille, onkin minulla mukanani paitsi lenkistäni raportoiva sykemittari myös askeleitani laskeva askelmittari sekä tietysti uusin leluni Samsun Galaxy 4S ja sen urheilutrackeri, jolla mittaan kulutettua matkaa askelmittaria tarkemmin.
Ostin laitteen itse itselleni, eli olen siitä aivan aidosti itse innoissani. Koska laitteen mukana kuitenkin tulivat melko huonot käyttöohjeet (joihin on luvattu parannusta!), toivoin niihin Berneriltä hieman lisää tarkennusta ja lopputulos oli, että sainkin tilaisuuden järjestää blogissani teille arvonnan yhdestä Omronin Aktiivisuusmittarista! 
Nyt yhdellä teistä on siis tilaisuus saada itselleen Omronin Aktiivisuusmittari valitsemassaan värissä (pinkki, valkoinen tai kultainen) kun vaan kommenttiboksissa kerrotte, miksi te tarvitsisitte tällaista apulaistsempparia itsellenne!
Arvonta päättyy 11.6. klo 23:59, jonka jälkeen voittaja julkaistaan. Muistattehan jättää kommenttinne yhteyteen myös yhteystietonne, jotta teitä on arpaonnen kohdatessa helppoa kontaktoida!
Miten on, saako tällainen mittari teidän innostumaan liikkumaan?
Jos ette malta odottaa arpaonnen osumista kohdalleen, voi mittarin lunastaa itselleen n. 75 euron hintaan. Omani ostin Stockmannilta. 

Arvonta on toteutettu yhteistyössä tuotemerkin kanssa.

Kommentit (179)

 1. Jenni K

  Heippa! Itse haaveilen täällä kovasti kunnon mittarista joka motivoisi minua liikkumaan. Fakta on se, että en meinaa saada itseäni lenkille ilman kirjaimellisia tietoja siitä, paljonko tein ja mitä kulutin jne. Puhelimesani on sport tracker mutta se ei riitä minulle.

  Miksi sitten haluan liikkua? Noh, minulla on pudotettavaa painoa sellainen 60kg. Siinäpä on työtä ihan riittävästi. Otin itseäni kaksi kuukautta sitten niskasta kiinni ja olen pudottanut tässä ajassa pelkästään ruokavaliolla pian 10kg. Mutta haluan laihtuessani samalla parantaa kuntoani. Olisi kiva jaksaa paremmin. Mulla on vielä pitkä matka edessä mutta nyt on sellainen motivaatio päällä että ei ole enää paluuta entiseen! 🙂

  Sähköpostini; thexlblog@gmail.com

 2. Anonyymi

  haha, huutelin tätä postausta lukiessani poikaystävälle että täällä olis nyt synttärilahjavinkkiä tarjolla… kunnes huomasin että täällähän on arvonta! kokeillaan nyt siis tätä ensin 😀 mutta ihan ehdottomasti tällainen motivaattori olisi paikallaan, itse olen ihan toivoton sohvaperuna ja rakastan raportoida ja listata kehittymistä (mitä kehittymistä…?) ja muutakin, joten uskon että tällainen näppärä pikkuvehje auttaisi huomattavasti omassa (hyöty)liikunnan lisäämisprojektissa!

  maijuanniina@hotmail.com

 3. Neela

  Tarvitsisin tuota tietenkin siksi, että sykemittarini vyö on temppuillut jo pitkään, mikä vaikeuttaa lenkille lähtöä. Mulla on pitkä kesäloma ja haluaisin todellakin tilastoida liikkumistani (ja liikkua) sen aikana.

  neela1@luukku.com

 4. Rosaliina

  Moikka! Kävin tänään Anttilassa ja siellä oli tämmöinen alennuksessa, joten päätin ostaa ja testata. Tämä sun postaus on vuodelta 2013, joten mahtaakohan sulla olla laite enää käytössä? Ajattelin kirjoittaa myös omaan blogiini kyseisestä aiheesta, että toimiiko vai ei 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *