Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kiva kotimainen fiilis

Pakko tulla heti tänne hekuttamaan, mutta minulla oli tänään blogiaikani ehdottomasti mielenkiintoisin ja antoisin vierailukokemus!
Pääsin nimittäin kolmen muun bloggaajan kanssa ihan erityiselle visiitille Lumenen tehtaille ja tapaamaan paitsi heidän tiedotuspuolensa väkeä myös ennen kaikkea heidän kemistiään sekä saamaan kierroksen labran puolella (jonne ei tietenkään saanut kameroita viedä). Ja herran jestasta, että olin innoissani! Vihdoinkin ihminen, joka vaikutti tietävän kosmetiikan kemiasta (minun näkövinkkelistäni ainakin) kaiken ja vastaili vieläpä ammattimaisen selkeästi eikä vaan suoraan firman palopuheiden mukaan!
En ole ikinä koskaan milloinkaan saanut yhdestäkään blogitapaamisesta noin paljon irti ja olin aivan haltioissani, kun seuranani oli vielä Karkkipäivän Sannikin, joka myös osasi heittää kysymyksiä, joita en olisi sillä hetkellä todellakaan tajunnut kysyä. Kerrankin joltakin tietävältä taholta sai kysyä, mitä mieltä tämä oli jonkun aineiden käytöstä, oliko joku INCI-asia niin vai näin ja mitä eroa jollakin molekyylillä oli johonkin toiseen verrattuna. Kerrankin joku, joka oikeasti tiesi ja josta tuli heti sellainen fiilis, ettei asioita sanota vaan koska brändin konsepti niin käskee!
Lumene on aina ollut minulle jotenkin erityisen rakas brändi (vaikken olekaan ollut merkin ripsivärien kanssa vielä oikein sujut…) ja varsinkin ihonhoidon puolella jotenkin se sellainen tutun turvallinen ja luotettava. Niinpä olikin aivan ihanaa tavata se tyyppi, joka formuloi tuotteita ja jonka harteilla tuotteiden kemian puolen kehittely hyvin suureksi osaksi ilmeisesti lepää. Tuli jotenkin sellainen mielettömän turvallinen fiilis, että jos tuo henkilö päättää, mitä kotimaiseen voidepurkkiini saa laittaa niin olen kyllä turvassa.
 
 Kuten sanoin, oli vierailu aivan älyttömän antoisa ja vahvisti edelleen rakkauttani kotimaiseen brändiin. On jotenkin mielettömän kiva fiilis, että kaikki tapahtuu meillä täällä: tuote kehitetään täällä markkinointitiiminen istuessa tuolla, asiakaspalautteita ja reklaamaatioita luettaessa 15 metrin päässä laboratoriosta ja itse tehtaan ollessa myös muutamien askelien päässä. Ihan eri fiilis, kun että se kaikki tapahtuisi Ranskassa ja jos Suomen haaran kautta kulkeva reklamaationi joskus kulkeutuisi pääkonttoriin asti, saattaisi se silti päätyä mappi ööhön ketään kiinnostamattomana.
Tuli jotenkin samalla sellainen todella ylpeä olo kotimaisesta tuotannosta, vaikkei itse mitenkään asiaan liitykään! Samaa tosin sanoivat brändin edustajatkin, että brändi tuntuu kotimaisuutensa vuoksi juuri kuin omaltaan ja siksi sille onkin niin mukavaa tehdä töitä.
Minun Lumene-luottamustani ja tunnesidettäni tämä käynti siis vaan vahvisti ja sai minulle jotenkin älyttömän hyvän fiiliksen ja ennen kaikkea antoi minulle ihan mielettömän hyviä näkemyksiä kosmetiikan kemiasta myös opiskelun, töiden ja bloginkin känökulmasta. Istuin juuri tänään biokemian tentissä ja tuonne tehtaille pääsy oli minulle itseni asettama jonkun tason palkinto ja siellä mielenkiintoisia pointteja kuullessani löysin jälleen jonkun merkityksen biokemian pänttäämiselleni!
(Ihastelin paikan päällä muuten brändin uusia tuotepakkauksiakin, mutta niistä lisää toiste…)
Oman fiilistelyni ja innostukseni rinnalla minua kiinnostaisi kovasti kuulla, millainen mielikuva teillä on Lumenesta?
Jokaisellahan on varmasti eri merkeistä tuleva erilainen fiilis ja nyt minua kiinnostaisi kuulla, millainen fiilis teille Lumenesta tulee!

PS. Huomasittehan, että Sokoksella on verkossakin menossa 3+1 päivää ja koodilla KOLME2014 saa 5 euron alennuksen yli 80 euron ostoksista?

Kommentit (65)

 1. netta

  Mulle Lumene on tuttu merkki (etenkin se Espoon tehtaanmyymälä on tullut kierrettyä moniamonia kertoja) ja miellän sen myös laadukkaaksi sellaiseksi! Olen varmaan vasta 18-vuotiaana onnistunut välttymään siltä Lumenen ns. tylsemmältä ajalta, sillä usealla muulla näkyy olevan mielikuva lumenesta jokseenkin mielikuvituksettomana brändinä.
  Mä pidän monista meikeistäkin, mutta varmaan eniten kyllä ihonhoitotuotteista/puhdistustuotteista. LAB-sarja on mun mielestä mahtava ja samoin myös tuo tutumpi peruslinja. Niihin tosin nuo uudet pakkaukset tuovat paljon parannusta, esteettinen puoli ei ehkä ole ollut ehkä se vahvin puoli Lumenella. Tää maailma nyt vaan on sen verran ulkonäkökeskeinen, että meikkipakkauksetkaan ei saa rauhaa, hah. Mutta ylipäätään Lumene on kyllä koko ajan menossa parempaan suuntaan meikkiensä että pakkaustensa kanssa! Ainakin huulipunat ja luomivärit on mun käsityksen mukaan joutuneet pelottavan usein tungetuiksi ennemmän tai vähemmän tönkköihin pakkauksiin, ehkä sekin asia vielä paranee.
  Toivottavasti toi uudistusten linja jatkuu myös "takaisinpäin" ja vanhoja meikkituotteita karsitaan pois. Esimerkiksi ainakin huulipunasarjoja (malleja, tyyppejä, koostumuksia? miten tää nyt ilmaistaan) tuntuu olevan liikaa, se on pitkälti se syy miksei niitä ite tuu ostettua, vaikken mä niitä kaikkia huonoiks tuomitsekaan. Samoin ne luomiväriduot on jättänyt ainakin mut jokseenkin kylmäks. Nojoo mutta ylipäätään, Lumenen tuotekehittely ja -parantelu tuottaa pääosin mahtavaa tulosta, niin olisi sääli jos se kaikki vaiva hautautuis liian laajan tuotevuoren alle. Missä siis osa tuotteista erottuis selkeesti kakkoslaatuna.
  Apua kun tää yhtenäisen tekstin tuottaminen menee vaikeeks, jutun punanen lanka tahtoo kadota näitten huomioitten rönsyilyssä. Pitänee kirjottaa romaani ja lähettää Lumenen toimistoon, ehh.
  Ehkä mun pointti oli: Lumene, siirrä se pakkausten yksinkertaisuus meikkivalikoiman yhtenäistämiseen/selkeyttämiseen!

  ps. Voin vaan kuvitella kuinka siistiä oli päästä tonne paikan päälle kurkkimaan.. 🙂

 2. Anonyymi

  Moni tuntuu kehuvan lumenen cc-voidetta, mutta taidan olla ainoa joka ei pidä sitä kummoisena. Luomivärit ja mascarat ovat huonoja sekä jotkut putsarit ovat ärsyttäneet kasvojen ihoa. Koen ainoaksi hyväksi sensitive touchin kosteusnaamion.

 3. Lotta

  Mulla oli aivan upea mahdollisuus päästä lumenen tehtaanmyymälään sinne Espooseen kun tutulla oli sinne alennuslippuja. Kaikista parhainta alennuksessa oli se, että loppusummasta mitä kassalla tuli otettiin 50% pois! Meillä tuli siskon ja äitin kanssa kauhea shoppauskuume ja kassalla hinta näytti päälle kolmeasataa mutta alennnuksen myötä pyöristy lähelle 150e 😀

  Ite tykkään vaan parista lumenen mascarasta. Ne saa ripsille pituutta ja harjat on hyvät. Ostin kaks kappaletta yhtä erilaista mascaraa, mutta ite en tykkää sillä se levittyy mun mielestä tosi huonosti ja harjasta irtoaa karvoja jotka päätyy sitten epämukavasti silmiin.. Suosin kuitenkin lumenen puutereita ja luomivärejä! Huulipunatkin on kivan värisiä ja helposti levittyviä mutta ei tosin pysy huulilla pitkään 🙂 Ostin myös lumenelta yhden kasvorasvan, itseruskettavia ja kaksi vartalorasvaa joista toinen on sellainen SOS niminen ärtyneelle iholle tarkoitettu ja se on omasta mielestä ihan huippu! Talvisin kun jalat on äärimmäisen kuivat ja mulla varsinkin kutisee paljon, mutta toi sos oli kyllä tosi tehokas ja jalat ei kutissu lähes ollenkaan jos säännöllisesti levitti jaloille 🙂
  http://www.lumene.com/fi/kasvot/sensitive-touch-sos/rauhoittava-vartalo-kasvoemulsio tossaon tietoja siitä rasvasta! Ite ainakin suosittelen 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *