Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kesästä talveen

Sanoin elokuussa Facebookin puolella, että kesän suosikkilakkani Mavalan 164 Rose Dust tulee varmasti kulumaan loppuun syksyyn mennessä. Itseasiassa sain lakan loppuun jo hieman etuajassa.
Tarkalleen ottaen lakka loppui elokuun 24. päivä. Jään ikävöimään sävyä, mutta en aio etsiä vielä uutta pulloa varastooni jemmattavaksi. Kun tuote loppuu, on aika mennä eteenpäin ja siirtyä seuraavaan. Vähän niin kuin ihmissuhteissakin: toinen pysyy kivana muistona mielessä, mutta kun se loppuu niin se loppuu ja turha sitä on väkisin yrittää enää uusiksi ottaa.
Ja sitäpaitsi minullahan on muutenkin laatikko täynnä toinen toistaan ihanempia lakkasävyjä, eli mitä sitä turhaan yhdessä jumittamaan. En kuitenkaan saa näitä kulutettua loppuun tämän elämäni aikana.
Toisaalta kuten olen aiemminkin jo kertonut, olen hyväksynyt kynsilakkojen suhteen sen tosiasian, ettei näitä kaikkia edes tarvitse yrittää kuluttaa koskaan loppuun toisin kuin muuta kosmetiikkaani.
Kynsilakat ovat se pieni kosmetiikan keräilykohde, joita on ihanaa olla jokaisessa mahdollisessa sävyssä ja värissä. On mukavaa, että voin leikkiä väreillä ihan miten haluan ja löydän lähes poikkeuksetta laatikostani aina asuun, tilaisuuteen tai vaikka säähän sopivan kynsilakan.
(Toisaalta myönnän kyllä myös, etten istu lakka-aarrearkkuni päällä kuin Roope-setä rahakirstunsa kannella ja jos ystävien kanssa tulee puhetta siitä, kuinka joku tarvitsisi juuri jotain tietynlaista lakkasävyä, käännän mielelläni katseeni heti ensisijaisesti kätköilleni katsoakseni, löytyisikö minulta kenties jotain eteenpäin lahjoitettavaa.)
Minä olen tämän lakan myötä tykästynyt todella paljon Mavalan kynsilakkojen laatuun. Tämä on pysynyt kynsissäni aivan poikkeuksetta todella hyvin jopa ilman päällyslakkaakin!
Tämän postauksen kuvissa oleva lakka on laitettu ensimmäisen kerran vähän yli kaksi viikkoa ennen kuvien ottamista. Tämän jälkeen lakkaa on lisätty kahteen kertaan kerros vanhojen lakkausten päälle. Viimeisin lisäys tapahtui viitisen päivää ennen näiden kuvien ottamista eikä senkään jälkeen ole lisätty mitään päällyslakkaa (kuten ei aiemminkaan).
Virve todellakin suosittelee!
Sävyä olen ennenkin kehunut ja se on minusta edelleen aivan täydellinen joka tilanteen sävy ja sitä paitsi erittäin tyylikäs. Sävy on huomaamattoman nude, eli se ei pistä silmään liiemmin, mutta kun lakkaa alkaa katsoa, on siinä silti jotenkin jotain aivan älyttömän vetovoimaista minun silmiini. Lakka on siis niin boooooooring, että se nyt vaan on aivan upea! (Ja sitäpaitsi pienet kulumatkaan eivät paista pahasti silmään.) Lisäksi tämä sopii lähestulkoon mihin vaan meikkiin tai vaatetukseen.
Näin syksyn tultua voin ehkä vaihtaa harmaanruskean nudelakkani johonkin ihan aavistuksen tummempaan samantyyppiseen. Olen kuitenkin siitä ilmeisen hassu, että kesällä muiden leikkiessä kirkkailla väreillä, on minusta hauskaa erottua massasta vähän laimeammilla lakkaväreillä.
Kun syksy ja pimeä talvi sitten tulevat, ei mikään ole piristävempää kuin kirkkaat värit kynsissä ja erityisesti varpaissa. Kuinka hyvälle mielelle sitä tuleekaan, kun kylmissään suihkun alla täristessä vilkaisee neonpinkkejä tai turkooseja varpaankynsiään!
Vaihteleeko teidän lakkamakunne vuodenaikojen mukaan ja jos vaihtelee, niin millä lailla? Entäpä oletteko te tykänneet Mavalan kynsilakoista?

Kommentit (15)

 1. Emmusa

  Aivan ihana blogi!!!
  Tässä on vierähtänyt nyt pari tuntia kun olen tutustunut blogiisi. Nukkumaan pitäisi mennä, mutta aina tulee vastaa mielenkiintoinen juttu, joka on pakko lukea 🙂

 2. Sonne

  Minun on myönnettävä että en pidä Mavalan lakoista sitten yhtään. En tykkää etenkään pullosta, jonka kanssa saa olla pihdit valmiudessa jatkuvasti, en tiedä missä syy mutta niiden korkit vaan juuttuvat hulluna.

  Lisäksi hinta on minusta noin pienelle pullolle ihan kohtuuton, varsinkin kun sävyt eivät kyseisellä merkillä oikeastaan koskaan ole mieleeni. 😀 Anteeksi avautuminen, mutta jotenkin tää Mavala-asia on minulle ollut aina hyvin tärkeä.

  Ymmärrän kylläkin, että omastani eroavalle lakka-maulle Mavala hyvinkin varmasti tarjoaa mieluisia sävyjä.

 3. Anonyymi

  Voi Virve, Virve, Virve… Kului alle vuorokausi tästä sun postauksesta, kun olin kipittänyt paikalliseen Emotioniin ja hankkinyt tämän lakan itselleni 😀 Huom. Mavalan lakat tarjouksessa ko. liikkeessä!

 4. Sofia Punta

  Prunella: Ainakin Turussa (ja pari viikkoa sitten Vantaallakin) löytyi Mavalan Rose Dustia vielä. Kannattaa tsekata Citymarketit, Anttilat ja varmaan Prismatkin, Mavalaa myydään monessa kauppaketjussa! 🙂

 5. Anonyymi

  "Tuo Mavalan sävy näyttää tosiaan hyvältä, toisaalta juuri nudet ovat niitä, joiden kanssa pitää olla tosi tarkkana, että ne sopivat omaan ihonväriin."
  Olen varmaan aika onneton näissä kynsilakka-asioissa. Tykkään yleensä kaikista nuden sävyistä, mutta kun laitan ne kynsiini, jotenkin ne eivät sovikaan, mutta en keksi mikä nuden väri sopisi. En enää haluaisi turhia ostoksia.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *