Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kesälomareissu kosmetiikkaparatiisiin!

Lasken jo malttamattomana päiviä lähestyvään kesälomaani, sillä silloin on tiedossa jotain ihan suunnattoman mukavaa.

Olimme Ruotsalaisen kanssa päättäneet, että emme suunnittele lomaa sen enempiä ja varaamme sen lähestyessä vain äkkilähdön ihan minne tahansa. Varsinkin minusta tuntui, että halusin vaan jonnekin, missä saisin maata rauhassa lämmössä kolmen viikon ajan ja olla tekemättä yhtään mitään.

Tokio
Kuva lainattu täältä.

Näin ollen olikin siis hyvin loogista, että päädyin yllättämään Ruotsalaisen ja käyttämään hänen lähestyvää syntymäpäiväänsä tekosyynä sille, että varasin meille lennot ja majoituksen kolmeksi viikoksi Tokioon kesäkuulle. Siellähän ei olekaan kuin 35 miljoonaa asukasta, yksi vuoden sateisimmista kuukausista sekä hemmetisti nähtävää ja tehtävää.

Rakastan suurkaupunkien valoja sekä korkeita rakennuksia ja Tokio on jo pitkään ollut matkakohde, jonne pääsystä olen haaveillut. Uskallan jopa mielessäni odottaa sen vetävän vertoja ikisuosikilleni Lontoolle, minkä vuoksi päätin, että kun sinne kerran mennään ollaan siellä sitten ainakin tarpeeksi pitkään.

Olen aivan äärettömän huono pitämään kivoja yllätyksiä, joten möläytin synttärilahjan Ruotsalaiselle jo samana päivänä kun olin sen buukannut. Onneksi hän innostui hommasta täysillä ja nyt meillä onkin ollut meneillään aktiiviset matkasuunnittelut. Selvää on jo, että me molemmat otamme mukaan tyhjät matkalaukut jottei ainakaan tarvitse miettiä, onko laukussa tilaa ostoksille…

Kuva lainattu täältä.
Kuva lainattu täältä.

Jos jollakin on jakaa Tokio-vinkkejä paikoista, joissa ei välttämättä tulisi käyneeksi tai jutuista, joita ei välttämättä tulisi tehneeksi niin kuulen niitä mielelläni!

Kommentit (21)

 1. Anna

  Ihana tokio! Kerran olen käynyt ja ensi syksynä ollaan menossa uudelleen, voi vitsi että näitä kommentteja lukiessa iski muuten hirvee matkakuume! 😀

  Jo annettujen hyvien vinkkien lisäksi minä vinkkaisin kohteeksi Odaiban tekosaaren. Jo pelkkä saarelle siirtyminen futuristisella Yurikamome-junalla on elämys, ja saarelta on huikeat näkymät kaupunkiin. Löytyy sieltä tietenkin ostoskeskuskin, ja iso maailmanpyörä.

  Joku vinkkasi aikaisemmin niistä käsipyyhkeistä: niitä myydään yleensä ihan ruokakaupoissa ja ne on jotenkin tosi hyvää materiaalia! Mulla on Tokiosta ostettu käsipyyhe vieläkin käsilaukussa vaikkei sitä täällä Suomessa yleensä tarvitsekaan. 😀

 2. Lotta

  Me oltiin Tokiossa reilu vuosi takaisin ja käytiin samalla reissulla myös Kiotossa ja Osakassa. Varsinkin Kiotoa suosittelen, sillä kolme viikkoa Tokiossa on aika pitkä aika. Me oltiin aika sniiduilubudjetilla liikkeellä opiskelijoina, joten otettiin yöbussi Tokiosta Kiotoon. Maksoi n. 70 €/hlö, joten suosittelen kyllä junaa.

  Siinä missä Tokio on hektinen ja aikaa menee maan alla metrotunnelissa, niin Kiotossa kävellään ja pyörällä pääsee mukaavasti kulkemaan. Tunnelma on myös aika paljon autenttisempi.

  Tokiossa kannattaa katsastaa monen suosittelema kalatori, varsinkin jos on aamuvirkku. Lisäksi Meiji-temppeli Harajukun lähellä oli maaginen kokemus, kun suuren polun varrella kasvaa sitäkin suuremmat puut ja reitti johdattaa temppelille. Tykästyin myös maksullisiin puistoihin, jossa käppäily rauhoittaa mukavasti muun hässäkän keskellä.

  Jos satutte lähtemään Kiotoon, niin kannattaa käydä ainakin Fushima Inari-temppelissä ja kiivetä punaisten porttien läpi huipulle. Muutenkin Kioton suunnalla on enemmän kulttuurikohteita eli temppeleitä ja puistoja.

  Me oltiin Japanissa käydessä oltu jo useampi kuukausi pois Suomesta, joten yhtenä tärkeänä kokemuksena oli onsenit eli kansankylpylät. Itse tykkäsin http://www.onsenjapan.net sivustosta. Vierailimme http://www.onsenjapan.net/onsenreview.php?onsen=JAKOTSUYU tuossa onsenissa Tokiossa, joka oli Asakusa temppelin lähistöllä. Sinne oli hieman vaikea löytää, mutta kysymällä sai apua. Onseneissa miehet ja naiset ovat omalla puolellaan eli ei nyt varsinaisesti pariskuntatekemistä. Tatuoinnit ovat yleensä tuollaisissa paikoissa ehdoton ei, mutta mies sanoi että tuolla kyllä löytyi ihan täysin tatuoituja selkiä, joten en tiedä onko yakuzan suosiossa : D

  Tokio ja Japani on kyllä mahdottoman hieno matkakohde! Itsekin odottelen, että matkakassa karttuisi niin pääsisi pidemmälle reissulle.

 3. Trendi: Beautyblender matkustaa – Kauneus & Terveys -blogit

  […] kuvien ja tämän jutun kirjoittamisen jälkeen jo suoranainen velvollisuus ottaa Beautyblenderini mukaan Tokioon ja yrittää napata oma paras/hauskin/kaunein/kornein […]

 4. Mittarissa 30 – ikäkriisin paikka? – Kauneus & Terveys -blogit

  […] rinnalleni sen tyypin, jollaista olen aina mielessäni kaivannut. Olen saanut muuttaa Tukholmaan, matkustaa ja nauttia elämästä sekä mennyt kihloihin ja tulevana kesänä menen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *