Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kesäkuntoon 2011

Uudenvuoden jälkeen blogit alkavat aina täyttyä erilaisista kesäkuntoon-postauksista ja mitä lähemmäs kesää mennään, sitä enemmän näitä postauksia ja mitä epämääräisempiä tsemppausyrityksiä ilmestyy.

Minä päätin ottaa varaslähdön ja aloittaa Kesäkuntoon 2011 -kampanjani jo nyt. Tavoitteena olisi saada painoa pois parisenkymmentä kiloa seuraavaan kesään mennessä ja yrittää pitää kilot poissa.

Ei, älkää nyt säikähtäkö, tämä ei ole näitä teinien ”laihdutan kolmessa viikossa 10 kiloa syömällä pelkkää kurkkua” -juttuja enkä itseasiassa edes puhu omasta kropastanikaan, sillä tällaisella 155 senttisellä normaalikokoisella neidillä parikymmentä kiloa olisi jo lähes puolet painosta enkä välttämättä tahtoisi enää painaa saman verran kuin painoin ala-asteella (vaikkei pituutta olekaan tullut pahemmin lisää sen jälkeen…).

Minä puhunkin nyt nimittäin kosmetiikkakiloista.

Muistatteko, kun keväällä punnitsin kaikki kosmetiikkani ja sain lopputulokseksi, että omistan sitä noin 50 kilon edestä? Nyt kun olen saanut pakkailla, raahata pitkin Suomea ja purkaa näitä kilojani ja ollut hetken yksiössäni näiden kaikkien kilojeni kanssa, olen entistäkin varmempi, että tahdon näistä pikkuhiljaa eroon.

Kerroin kesällä, kuinka olen hieman repsahtanut ja hankkinut hieman enemmän kosmetiikkaa kuin minun oli tarkoitus hankkia, mutta ilokseni voin kertoa, että repsahduksia täynnä olleen reilun kuukauden ajanjakson jälkeen en ole nyt pariin kuukauteen ostanut oikeastaan yhtään kosmetiikkatuotetta (yhtä pari päivää sitten esiteltyä huulimeikkiä lukuunottamatta). Kun minulle nimittäin selvisi, että edullinen shoppailuni jatkuisi uudessa työpaikassani myös kesän jälkeenkin, en ole tuntenut tarvetta enää ostaa mitään ihan vaan siksi, että nyt kerrankin saisin halvalla. Itseasiassa en ole tuntenut tarvetta ostaa ylipäätänsäkään mitään.

Olen viimeisten parin kuukauden aikana ollut muutenkin todella väliinpitämätön kosmetiikan suhteen enkä ole jaksanut intoilla kosmetiikasta oikeastaan muuten kuin töissä. Kotona olen käyttänyt vanhoja purkkejani ja putiloitani rutiininomaisesti ja saanutkin onneksi kulutettua niitä tyhjäksi. En ole tosiaan edes tuntenut halua ostaa mitään! Tämä on todella, todella outo tunne ja ihmettelen sitä itsekin hieman, mutta samalla tämä on myös itseasiassa oikein mahtava tunne.

Aluksi työpaikkani lisäsi ostohimoani, mutta nyt se on lähinnä vain hillinnyt sitä. Ostohimoni nimittäin perustui omaan tiedonjanoisuuteeni ja siihen, että nimenomaan tahdoin päästä kokeilemaan kaikkea mahdollista. Toki tämä onnistui edellisessäkin työpaikassani, mutta nykyisessä työpaikassani tämä onnistuu vieläkin helpommin. Vanhassa työpaikassani minun nimittäin piti purkittaa kotiin kaikkea, mitä halusin testata tai tulla töihin kokeilemaan ennen työvuoroani tai jäädä työvuoroni jälkeen tekemään testailuja ja jotenkin se tuntui usein ihan liian rasittavalta puuhalta.

Nykyisessä työpaikassani voin töistä lähtiessäni vain napata hyttiini mukaan kiinnostavan tuotteen testerin, kokeilla sen hytissäni ja kiikuttaa sitten takaisin liikkeeseen. Kaikkea voi siis testata näppärästi ilman, että purkkia tarvitsee hankkia itselleen riesaksi. Ja kuinka mahtavaa tämä onkaan!

Ostoähkyäni on tosiaan myös lisännyt pieni asuntoni. Kaikki tavarani mahtuvat tänne oikein hyvin, mutta uskon silti olevani sitä onnellisempi, mitä vähemmän omistan tavaraa ympärilläni. (Tästä tavaroiden vähentämisestä ylipäätänsäkin tulen höpöttelemään myöhemmin lisää oman postauksen muodossa.)

Päivitin juuri listat omistamistani kosmetiikkatuotteista meikkejä lukuunottamatta, eli nyt niiden pitäisi vihdoinkin olla ajantasalla.

Kuten olen ennenkin maininnut, haaveilen elämästä, jossa kaikki omaisuuteni (huonekaluja ja muita sisustuselementtejä lukuunottamatta) mahtuisi yhteen matkalaukkuun ja tietäisin, että voisin koska tahansa heittää tavarani kasaan ja olla valmis lähtemään ihan minne tahansa maailmassa. Olen päättänyt, että tilanne tulee olemaan tuollainen syyskuuhun 2011 mennessä ja ainoa asia, joka tuota tällä hetkellä jarruttaa on liian monta kiloa kosmetiikkaa.

Toivottavasti kilot lähtevät karisemaan toivotulla vauhdilla!

Kommentit (17)

 1. Anonyymi

  Hei,

  Myyntiin vaan blogin kautta kaikki avaamattomat purkit- pärjäät jo pitkään pelkillä sampleilla.

  Esim sulla on 11 ripsiväriä? eikä ripsiväry säily avattuna 3kk, miten ehdot siis käyttää ne ennenkuin ne vanhenee?

 2. Nimetön

  Anonyymi: Kiitos tsemppauksesta. 🙂

  Anonyymi: 🙂

  Anonyymi: Minulla on 9 avattua ripsiväriä, jotka olen lähes kaikki saanut töistä voidakseni kokeilla niitä ja myydäkseni niitä helpommin. Avattuna nuo säilyvät sen 6 kk, aktiivikäytössä tosin eivät kestä niin pitkään. Ei siis mitään myytävää sielläkään puolella.
  Itseasiassa minulla on melko vähän avaamattomia tuotteita, sillä tuotteita tulee töistä ihan juuri kokeilun vuoksi ja kokisin itseni huonoksi myyjäksi, jos en kokeilisi tuotteita vaan laittaisin ne vain suoraan eteenpäin. :/

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *