Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kauniita unia, oman kullan kuvia!

Tiedän, etten varmasti saa kovasti sympatiseerausta tästä postauksesta, mutta toivottavasti se kuitenkin täyttää tehtävänsä esitellessään tuotetta, joka on tässä taloudessa todettu loistavaksi avuksi.
Meillä on makuuparvemme yllä kattoikuna, joka on toki aivan mieletön luksuselementti tuomansa valon ansiosta. Kattoikkuna mahdollistaa yöllä tähtitaivaan tuijottelun ja tähtien alle toisen kainaloon nukahtamisen, mutta varsinkin näin kesäaikaan sillä on näillä leveyspiireillä myös kääntöpuolensa. Se nimittäin toimittaa tehtävänsä valontuojana todella, todella hyvin myös niihin kellonaikoihin kun sitä valoa ei vielä tarvitsisi.
Olemme onnekkaita, sillä ikkuna on suunnattu niin, ettei siitä koskaan paista aurinko suoraan asuntoon. Valon määrää se ei silti rajoita ja voitte uskoa, kuinka paljon se kahden aamu-unisen ihmisen elämään vaikuttaa! Miehen iltapainotteisen työn vuoksi meillä normaali nukkumaanmenoaika on siinä kello yhden paikkeilla, mikä on toki minullekin ihan luonnostaan jo optimaalinen aika, mutta ikävä kyllä se tarkoittaa myös sitä, että jos aamulla ei ole kiirettä ei täällä todellakaan haluta herätä ennen kymmentä tai jopa yhtätoista. Tai ei haluttaisi, mutta kun tuo pirun valo hieman vaikuttaa!
Meillä on toki verhot ikkunan eteen laitettaviksi, mutta kuka tahtoo pilata yöllisen tähtitaivaan niillä? Lisäksi toinen verhoista kaipaa uusimista ja on hajoamispisteessä entisten asukkaiden jäljiltä, joten sen virittely ei ole helpointa. Ja vaikka verhot vähentävät valoa, ei niillä silti mitenkään pimeää tai edes hämärää asuntoa luoda.
Mistä siis apu?
Unimaskeista.
Minun elämässäni unimaskit ovat olleet tuttuja lähinnä lentokenttien ”osta mukaan matkalle” -telineistä, joihin olen ne suosiolla jättänyt. Jäykät ja epämiellyttävän näköiset naamiot eivät todellakaan ole olleet sitä, mitä olisin tahtonut lennoilla saatika sitten muissa elämäntilanteissa kasvoilleni laittaa. Yöök, epämukavaa!
Minulle päätyi kuitenkin alkuvuodesta blogin kautta kokeiltavikseni pari EcoToolsin unimaskia ja kun sain niihin alkutuntumaa en voinut kuin huokaista ihastuksesta. Nämähän ovat pehmeitä ja mukavia eivätkä paina ollenkaan!

Bambusta valmistettu, pehmeän froteiselta näyttävä unimaski vaikutti niin lupaavalta, että ehdotin petikaverilleni sen kokeilua. Tuon yön jälkeen olemme molemmat adoptoineet maskit käyttöömme. Ruotsalainen käyttäjä koki maskin heti omakseen, suomalaiselta käyttäjältä siihen tottumiseen meni pari yötä. Nyt näihin pehmoisiin unenavittajiin ollaa kuitenkin ihastuttu tässä asunnossa ja tämän kattoikkunan alla niin, että niistä ei taideta luopua ennen talvea. 
Jos siis kesäinen valon yliannostus vaivaa muitakin aamunukkujia niin suosittelen tutustumaan EcoToolsin unimaskiin!
Käyttääkö joku muu unimaskia?

EcoToolsin unimaskilla on hintaa n. 6,30 euroa.

Kommentit (44)

 1. Anonyymi

  Mulla on myös käytössä unimaski jonka olen Yliopiston Apteekista ostanut. Siinä on juurikin tuollaiset kuppimaiset osat silmien kohdalla, ei tarraa ripset kiinni ja on muutenkin tosi miellyttävä käyttää! Olen kokeillut useita malleja ennen kuin löysin tämän, joka ehdottomasti paras muotoilunsa vuoksi 🙂 Maski on muotoiltu myös nenän kohdalta joten valo ei pääse livahtamaan sieltäkään 🙂 ihan paras, hintaa noin 18€, suosittelen!

  • virve

   Kiitos, että kerroit! Moni varmasti ilahtuu tästä tiedosta! 🙂

 2. Anonyymi

  mulla on kanssa ecotools, olen tykännyt aivan superpaljon! mulla on niin isot ikkunat, että opiskelijabudjetin huomioiden oli fiksumpaa hankkia muutaman euron maski kuin kalliit jättiläiskokoiset pimennysverhot… mutta ongelmani on, että olen jotenkin aivan yliherkkä tuntoaistin puolesta enkä vain millään opi pitämään maskia yöllä, aina se lähtee! onneksi auttaa nukahtamiseen ja aamuvaloonkin tottuu jossain vaiheessa kevättä 🙂 olisipa joku vielä pehmoisempi ja ohuempi maski…

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *