Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kaulan voitelua

Toiset odottavat innolla kesän etelänmatkaa, viikonlopun juhlia, seuraavan päivän treffejä… Minä puolestani odotan innolla, että saan kulutettua kasvovoiteen loppuun ja valittua laatikosta sille uuden seuraajan.

Onko minulla vain köyhä elämä vai olenko keksinyt salaisuuden, kuinka elämän pienistäkin asioista voi saada ilon irti?

Niin tai näin, mutta minä tosiaan sain yhden voiteen kulumaan loppuun ja pääsin huolella valikoimaan sille seuraajan.

Loppunut voide oli Lumenen Vitamin+ -linjan mustaherukkaa sisältävä Uudistava päivävoide SPF 15, jonka valmistus on lopetettu jo 2,5 vuotta sitten, eli ihan tuoretta tavaraa tämä ei enää ollut (vaikkei toki pilaantunuttakaan vielä).

Kasvoilleni en olisi tätä mitenkään ehtinyt käyttää, joten käytin tämän kaulavoiteena. En nyt lähde ruotimaan tätä sen enempää kun kyseessä on kuitenkin tuote, jota ei enää mistään saa, mutta totean vaan, että tuoksu oli ihanan herkullinen ja raikas mustaherukka ja koostumus oli varsin sopiva kaulalle: kosteutti, muttei ollut turhan rasvainen. Ei kuitenkaan sellainen, että olisin jäänyt tätä itse oman ihoni puolesta ikävöimään, mutta sellainen kuitenkin, että myyjän näkökulmasta tätä jäi hieman ikävä: Edullisella puolella kun on harmittavan vähän sekaiholle tarkoitettuja suojakertoimellisia päivävoiteita.

Olin vajaat kolme vuotta Lumenella töissä, joten sarjan tuotteet tulivat minulle hyvin tutuiksi ja siitä huolimatta, ettei firma ole ollut työnantajani enää yli vuoteen, käytän vielä varmaan vaikka kuinka kauan loppuun Lumene-varastojani, jotka kertyivät minulle noina vuosina. Ja itseasiassa juuri Lumenen tuotteideni kanssa minulla onkin pahin hätä, sillä ehdin jo ”turtua” sarjan tuotteisiin ja tahtoisin päästä kokeilemaan vaikka mitä uutta, mutta koska tuotteet kuitenkin ovat hyviä, en tahdo antaa niitä poiskaan jemmoistani. Kuluttelen niitä siis neutraalilla mielellä toivoen, että ne tosiaan loppuisivat pian. Eri juttu ovat toki uudemmat sarjan tuotteet, joihin samanlaista turtumista ei ole vielä tullut sekä muutamat sarjan luottotuotteeni (silmämeikin poistoaine, puhdistusöljy….).

Tämän pohjustuksen jälkeen voin kertoa, ettei se voidelaatikolle sukeltaminen nyt niin jännää ollutkaan. Kaivoin laatikosta esiin Lumenen talvivoiteena markkinoidun voiteen ja nimesin sen uudeksi kaulavoiteekseni, jota tulisin holvaamaan kaulalleni ja dekolteelleni seuraavat pari kuukautta.

No, onneksi on kaula, jolle voi dumpata kaiken puolikivan. Kiva kaveri, siis!

PS. Suojakertoimellisista voiteista puhuttaessa tuli mieleeni todella kurja juttu: Dior uudistaa peruskosteuttavan linjansa ja vanha Hydraction Visible Defence -linjan silmänympärysvoide suojakertoimella 20 jää pois. Kurjin uudistus pitkään aikaan! Mistä ihmeestä minä nyt löydän kunnon suojakertoimella varustetun silmänympärysvoiteen?? Clarinsilta löytyy aurinkotuotepuolelta, mutta sen alle täytyy laittaa tavallinen silmänymärysvoide ja Biothermin aurinkolinjasta löytyvä sisältää alkoholia. ISO plääh, siis. Kaikki vinkit kunnollisen (vähintään 15) suojakertoimen sisältävistä silmänympärysvoiteista otetaan vastaan!

Toisenkin sarjaan liittyvän uudistuksen epäilen olevan kurja. Hydractionin sävyttävä päivävoide korvautuu uuden Hydra Life -linjan sävyttävillä päivävoitella. Itse tuotteen koostumuksessa tuskin on mitään vikaa, mutta olen kovasti huolissani tulevasta sävyvalikoimasta. Nykyinen neljän sävyn sävyvalikoima supistuu kolmeen ja epäilen kovasti, ettei Hydractionin ihanan vaalealle sävylle numero yksi tule enää löytymään vastaavaa.

Damn you, Dior!

Kommentit (19)

 1. S

  Ootko tutustunut Apteekissa myytävään NATUVIVE -sarjaan? Eivät sisällä parabeeneja tai mineraaliöljyjä.
  Kyseisen sarjan merimineraalikosteusvoide sisältää (mainostekstin mukaan) "luonnollisia kosteutta sitovia aineita", ja INCIssä on "C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer", joka on ilmeisesti jonkin sortin kalvonmuodostaja. Tukkiikohan ihohuokosia? Olen voidetta pari kertaa käyttänyt ja saanut muutaman näppylän, voi olla että ihan sattumaa, mutta…

 2. Anonyymi

  MURAD
  Essential-C Eye Cream SPF 15 15ml/0.5oz
  DDF
  Protective Eye Cream UV Moisturizer SPF 15 14.2g/0.5oz
  ELIZABETH ARDEN
  Ceramide Plump Perfect Eye Moisture Cream SPF 15 14.4g/0.51oz
  NATURA BISSE
  Essential Shock Eye & Lip Treatment SPF 15 15ml/0.5oz
  PETER THOMAS ROTH
  Eye Overhaul Duo SPF 30 2x7g
  LA PRAIRIE
  La Prairie Skincare Set: Silver Rain EDP 2ml + Anti-Aging Stress Cream 50ml + Anti-Aging Eye Cream SPF 15 3ml 3pcs
  Nuo yllä olevat löysin pikaisesti Strawberrynetistä. Minullakin on ollut haussa aurinkosuojalla varustettu silmänympärysvoide kun alkaa kyllästyttää käyttää ensin silmänympärysvoidetta ja siihen päälle aurinkosuojaa. Minkähän noista valitsisi??

  Sinulla on kiva blogi, olen oppinut täältä niin paljon mielenkiintoista. Kiitos!
  -FrauR

 3. Nimetön

  FrauR: Kiitos, että listasit noita. 🙂
  Minua alkoi eniten kiinnostamaan tuo Muradin tuote, sillä se sisältää c-vitamiinia ja on ilmatiiviissä pakkauksessa, eli koostumus pysyy hyvänä. Hinta vaan on hieman korkea, mutta La Pairieen verrattuna jo todella halpa.
  PETER THOMAS ROTH Eye Overhaul Duo SPF 30 oli myös mielenkiintoinen, sillä siinä oli päiväversion lisäksi tosiaan yöversiokin ja SPF oli mukavan korkea.
  Ihan hyviltä kyllä kaikki vaikuttivat, kun hieman sisältöjä googlettelin. 🙂

 4. discounted cosmetics

  I feel it sounds good.Really i got only this for best the combination skin.Then let see!!!!what happened.It will seem after it's application.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *