Kaulan hoito kannattaa

Moni hoitaa säntillisen ahkerasti kasvojensa ihoa, mutta pysäyttää hoitotuotteiden levityksen välittömästi, kun kasvot alkavat kaartua kaulan puolelle. Ihonhoitotuotteiden levittäminen kaulalle tuntuu monista jopa kallisarvoisten tehoaineiden tuhlaamiselta, sillä useimpien kaulan iho elelee rauhassa ja hyvinvoivana varsin pitkään ilman, että se edes tuntuu kaipaavan hoitoa.

(Jos ette kuulu kuvailemaani ihmistyyppiin niin leikkikää nyt jooko edes mukana, etten ole ihan yksin.)

Kaulan hoito Ostolakossa Virve

Yhtäkkiä kuitenkin tapahtuu jotakin. Aina niin ongelmattomasta kaulasta onkin yllättäen tullut iän myötä ongelma-alue eikä se enää olekaan yhtä nuorekas kuin kasvojen iho. Mitä tapahtui?

Käsien lisäksi varsinkin kaulan (ja dekolteen) iho ovat niitä, jotka kielivät tavallisesti henkilön iästä. Hyvän ihonhoidon kolme peruspilaria ovat puhdistus, kosteutus ja suojaus, mutta jostain syystä kaula jätetään usein ilman niitä kaikkia – tai no, niin minä huomaan usein ainakin tekeväni.

kicks-puhdistusoljy-

Kaulan iholla esiintyy tavallisesti vähemmän epäpuhtauksia kuin kasvoilla, joten sen puhdistamiseen ei kiinnitetä siksi yhtä suurta huomiota. Pesen itse kasvoni sekä myös kaulani tavallisesti iltasuihkussa, mutta jos hoitaisin puhdistelun vain lavuaarin äärellä, tuntuisi kaulan pesu jo jotenkin sotkuisemmalta ja vettä enemmän sinne tänne roiskivalta puuhalta, minkä vuoksi kaula saakin silloin vähemmän huomiota.

Kaulan iho ei tavallisesti myöskään kuivu monilla, joten sille ei siksikään tule levittäneeksi kosteusvoidetta. Koska sillä ei usein ole erityisiä ongelmia, tekee mieli pihtailla arvokaampien ihonhoitotuotteiden kanssa ja jättää ne levittämättä kaulalle – onhan se kuitenkin melko iso ihoalue.

Kaulan hoito Ostolakossa Virve

Kaulan suojaaminen auringoltakin jää usein helposti hieman vähäiseksi. Rantamenoissa sen voi muistaa tehdä, mutta siinä missä tavallisina arkipäivinä kasvoille levittää suojakertoimellista päivävoidetta ja jopa mahdollisesti myös meikkivoidetta, jää kaula jälleen ilman tuotteita.

Kaula siis vain on ja hengaa menossa mukana, kunnes sitten yhtäkkiä vuosien kuluessa havahtuu huomaamaan, että sen mukana hengaaminen onkin vaihtunut jo lähinnä mukana roikkumiseksi.

Kaulan hoito Ostolakossa Virve

Myönnän itsekin unohtavani usein kaulani hoidon, mutta olen yrittänyt aktivoitua asiassa erityisesti viimeaikoina. Yritän muistaa puhdistaa kaulani ihon huolella, sillä sen pinnalle kertyy varsinkin kaupunkiolosuhteissa saasteita, pölyä ja muuta likaa, jotka on kaikki tärkeää puhdistaa pois (esimerkiksi niiden vapaiden radikaalien vuoksi, joista voi tästä postauksesta lukea).

Myönnän, että en raaski itsekään levitellä kaulalleni kalleimpia voiteitani, mutta olen yrittänyt pitää huolen, että minulla on käytössäni aina ainakin yksi edullisempi peruskosteuttaja, jota voin levitellä kaulani iholle ainakin iltaisin ja tuntematta tarvetta pihistellä sitä.

Kaulan hoito Ostolakossa Virve

Varsinkin näin kesällä, kun kaula ei jää huivien ja vaatteiden alle piiloon, olen myös  yrittänyt muistaa aamuisin, että aurinkosuojatuotteen levitystä on jatkettava kaulalle asti. Saatan käyttää tässäkin tarkoituksessa niitä tuotteita, jotka eivät tunnu meikin alla parhailta, mutta jotka sopivat silti loistavasti kaulan iholle.

Kun kaulan ihoa suojaa, kannattaa se illalla puhdistaa sitäkin suuremmalla syyllä. Iholla jatkuvasti muhiva aurinkovoide voi nimittäin saada aikaan ihoärsytystä ja laittaa kaulan ihon reagoimaan. Oma kaulani sai viimeksi häämatkallamme ikävän rektion, kun en ilmeisesti ollut pessyt sen iholla hiostavalla säällä muhinutta aurinkosuojavoidetta illalla kunnolla pois. Lopputuloksena oli muutaman päivän kestänyt ärsytysihottuma, joka kuivui fritsuilta näyttäväksi punoitukseksi.

Kaulan hoito Ostolakossa Virve

Omia lempparikikkojani kaulan erityiseen huomioimiseen on siirtää kasvojen iholla vaikuttanut kangasnaamio hoitamaan vielä kaulankin ihoa hetkeksi. Naamiossa on kasvoilta pois ottaessa aina vielä sen verran hoitavaa seerumia, että vaikka sitä pitäisi iholla edes vain viisikin minuuttia, tuntuu iho sen jälkeen jo ihanan hoidetulta. Kun päälle vielä levittää tehoaineet iholle lukitsevan kosteusvoiteen voi jo suorastaan tuntea, kuinka iho kaunistuu.

Kaulan hoito Ostolakossa Virve

Jos kaulan hoitoon tahtoo satsata oikein erityisesti, voi kaulalleen paitsi hankkia erillisen kaulavoiteen, myös tehostaa ihonhoitoa käyttämällä ihan varsinaisia kaulanaamioita. Kyllä, sellaisiakin on olemassa ja sain yhden sellaisen eleveniltä blogikokeiluun.

missha-speedy-solution-neck-wrinkle-patch-

Missha Speedy Solution Neck Wrinkle Patch* on erityisesti kaulan hoitoon kehitetty naamiolappu, joka on valmistettu hydrogeelistä. Muotoiltu lappu asetetaan puhdistetulle kaulan iholle, jolla sen annetaan vaikuttaa 15-20 minuuttia. Suositeltavinta on heittäytyä lapun vaikutusajaksi mukavasti pötköttelemään, mutta oman kokeiluni perusteella lappu pysyi iholla mukavasti myös ihan pystyasennossakin ollessa kunhan nyt ei alkanut polkkaa tanssia.

missha-speedy-solution-neck-wrinkle-patch-

Naamiolappu kosteutti ja pehmensi kaulan ihoa mukavasti ja iho oli sen jälkeen todella miellyttävän tuntuinen ilman klähmäisyyttä. Pidin naamiolappua ihollani noin puoli tuntia, sillä sen hydrogeelin ansiosta se pysyi pitkään kosteana.

Koska kyseessä on Misshan tuote, on siinä mukavaa paitsi sen laatu, myös tietysti edullinen hinta. Kaulanaamiolla ei nimittäin ole hintaa kuin 3,50 euroa.

missha-speedy-solution-neck-wrinkle-patch-

Jos siis saisin antaa tähän väliin yhden ennaltaehkäisevän anti-age-vinkin, niin suosittelen ehdottomasti ottamaan rutiiniksi jatkaa ihonhoitoaan kaulalle asti. Se nimittäin palkitsee sitten tulevaisuudessa!

Suosittelen myös lukemaan tämän monta vuotta sitten jo kirjoittamani postauksen, joka paljastaa toisenkin pienen alueen, joka myös usein jätetään hoitamatta ja joka siksi ikääntyy muuta kasvojen ihoa näkyvämmin.

Kaulan hoito Ostolakossa Virve

Hoidatteko te kaulan ihoa säännöllisesti?

PS. Kannattaa myös muistaa, että jos kaulan iho on jo veltostunut, niin peli ei ole silti vielä menetetty. Aina voi turvautua Nexeyn ihoteippiin, jonka tässä aiemmassa postauksessa esittelin. 😉

Kommentit (9)
  1. Hei! Kiitos -tosi hyvä postaus! Itse olen kaulan ihonhoidon unohtanut täysin. Nyt ikää on jo 47 ja hoitamattomuus alkaa valitettavasti näkyä. No toivottavasti jotain on vielä tehtävissä ja nuo kaula”laput” menevät kyllä kokeiluun!

  2. Hoidan kyllä kaulan ihoa samalla tavalla kuin kasvojakin, mutta välillä tuntuu, että vähempikin riittäisi.. Minulla on aina ollut kaularypyt, tai sellaiset juonteet kaulassa, joita muilla ei tunnu hirveästi olevan, en tiedä mistä johtuu. Kaulan ihon hoitaminen ei ole myöskään vaikuttanut juonteisiin mitenkään. Minulle tulee välillä myös epäpuhtauksia kaulalle, joten senkin takia olen hoitanut enemmän, siihen on kyllä auttanutkin.
    Toivottavasti se hoitaminen sitten ”maksaa” itsensä takaisin ehkä joskus… 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *