Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kätevä kaveri

Mikä se on?

Tupakkakotelo? Metallinen tamppoonin säilyttäjä käsilaukkuun? Huulipunahylsy?

Ei, se on Travalo.

Travalo on matkakokoinen, itsetäytettävä hajuvesipakkaus, joita myyvät Suomessa esimerkiksi Kicksit. Toimintaperiaate on helppo:

Poista hajuvesipullostasi sprayn nuppi.

(Travalo toimii siis vain tuoksuissa, joissa nupin poistaminen on mahdollista. Onneksi suurin osa tuoksupulloista on tämän mallisia, mutta esim. DKNY:n Be Deliceous tai Diorin Addict tuoksut ovat pullomalliltaan erilaisia, eli niiden kanssa tämä ei ole yhteensopiva.)

Aseta Travalon pohja nupin alla olevan letkun päähän ja pumppaa hajuvettä Travaloon.

Travalloon mahtuu kuulemma 50 suihkausta hajuvettä. Mielettömän näppärä idea jos kuuluu niihin, jotka tahtovat kantaa hajuvettään mukanaan käsilaukussa. Travalo on myös näppärä kaveri reissussa (pakkaus on tosiaan vain 8 cm), sillä muutaman millilitran (tarkalleen 4 ml) hajuvettä itseensä vetävä tuote on sallitty myös lentokoneessa.

Loistavaa on myös se, että tuotteen kyljen läpinäkyvästä osasta näkee, minkä verran tuoksua on pakkauksessa vielä jäljellä.

Jos tuotteesta pitää jotain negatiivista keksiä, niin tätä ei oikeastaan voi käyttää kuin yhteen tuoksuun, sillä vaikka tuoksu loppuisi, jää se silti tuoksumaan pakkaukseen ja sekoittuu vaan toiseen tuoksuun, mikäli siihen yrittää pumpata jotain muuta tuoksua.

Toisaalta Tavalo maksaa Suomessa vain noin 12 euroa, joten uusi Travalo uudelle tuoksulle ei ole paha investointi. (Omani on peräisin laivalta, jossa hintaa on pari euroa vähemmän.)

Itse ostin Travalot joululahjaksi matkustelua harrastaville äidilleni ja isälleni, jotka ovat kummatkin täyttäneet omat tuoksupuikkonsa ja napanneet ne juuri mukaan Malesiaan.

Joko teiltä löytyy oma Travalo? Värivaihtoehtona ovat ainakin kulta, hopea ja tämä vaaleanpunainen, jonka itsekin omistan. Lisäksi olen nähnyt myös punaista ja mustaa Travaloa.

Oma Travaloni on muuten täytetty yhdellä suosikkihajuvesistäni, eli Kenzon Amourilla.

Amour on ihanan pehmeä, vaniljainen ja hyvin naisellinen tuoksu. En ole ikinä saanut mistään tuoksusta miehiltä yhtä paljon kehuja, joten tämä on ehdoton valintani aina treffeille tai juhlimaan lähtiessäni.

Minulta löytyy sarjasta tuoksun lisäksi vartalovoide (joka harmikseni vetelee viimeisiään), spray-deodorantti sekä roll-on deodorantti, jota olen odottanut myyntiin yli puoli vuotta, ja joka nyt vihdoin vuodenvaihteen paikkeilla ilmestyi kauppojen hyllylle. Ennen tämäkin Kenzon deodorantti myytiin stickinä, mutta roll-oniksi vaihtumisen myötä valmistusprosessissa oli ilmeisesti hieman vaikeuksia eikä roll-oneja näkynyt kauppojen hyllyillä piiitkiin aikoihin.

Onko joku muu ihastunut Kenzon Amouriin?

Kommentit (19)

 1. Nimetön

  Sofia Punta: Suosittelen tekemään. 😉

  Anonyymi: Ihana kuulla, kiitos! 🙂

  Celia: Toivottavasti löysit omasi. 🙂

  S: No voi kurjuus. 🙁

  OPRI: Ehdottomasti. 🙂

  fashionedinfinland: Kaliiksi tosiaan tulisi, jos tahtoisi aina kantaa mukanaan eri vaihtoehtoja. 🙂

  Tuulevi: No voih. :/

  PiuPu: Onneksi tosiaan sa tilattuakin. 🙂

  Anonyymi: Hah, tähän se klassinen "voi ei, olin ihan räjähtänyt" -lausahdus. Olin tosiaan ollut viikonlopun entisillä kotikulmilla ja juuri könyämässä junaan ja takaisin kotiin. 🙂

  Melli: Omani on ostettu Kicksistä ja kabuki lörpsähti lopulta totaalisesti ja heitin sen roskiin. Vertailin työkavereiden kanssa liikkeessä omaani uusiis ja kaikki ihmettelivät eroa. En tiedä, onko pakkauksissa ylipäätänsäkin sitten ollut jotenkin kehnoja liikeellä, mutta kyllä nuo työkäytössäkin lopulta kärsivät aika kovasti, kun noita päivittäin käytti ja pesi.

  K: Ei tosiaan sekoitettuna toimi. 🙂

  Jenni: Jälleen voisin suositella suosikkiani Erisanin hoitavaa puhdistugeeliä, joka pesee hyvin, muttei tuki. Kasvovedeksi esimerkiksi Cliniquen miedoin Mild, jossa on salisyylihappoa ja oikea pH, eli kuorii ihoa kevyesti, muttei kuivata, koska tuossa ei ole alkoholia. On auttanut monella epäpuhtauksien kanssa.

  Anonyymi: Kiitos, ihana kuulla! 🙂

  Anonyymi: Joku öljymäinen tuote voisi tosiaan olla mainio. Ystäväni on kehunut Eucerinin suihkuöljyä, jota löytyy myös hajusteettomana. Myydään apteekissa ja hintaa on noin seitsemän euroa, kuulemma. Myös Decubalilla on jokin vastaava, josta en tosin tiedä enempää.

  Timangy: Hyvä ja hyödyllinen lahja. 🙂

 2. Annika

  Ostoslistalle menee ilman muuta pari Travaloa. Olen matkoilla pitänyt mukanani pikkuisia testeripulloja, joita olen saanut kosmetiikkaliikkeistä näytteeksi. Olenkin miettinyt miten omaa lempparia saisi mukaan matkalle pieneen pakkaukseen. Kiitos vinkistä!

 3. Anonyymi

  Kiitos suosituksesta, täytyykin käydä ostamassa ja kokeilla toimiiko tuo Erisan minulla 🙂 Yksi kysymys vielä: voiko tuota käyttää myös silmämeikin puhdistamiseen?
  – Jenni

 4. Nimetön

  Annika: Kiva, jos vinkki oli hyödyksi. 🙂

  Jenni: Periaatteessa voi, mutta suosittelen erillistä poistoainetta. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *