Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kastanjavesi

Google Analytics on jälleen kerran juorunnut ja kertonut minulle hyvin monen päätyneen blogiini käyttäen hakusanaa ”kastanjavesi”. (Itseasiassa ”kastanjavesi” on kuluneen vuoden aikana ollut seitsemänneksi yleisin hakusana, jolla blogiini on päädytty ja sen ovat kyenneet ohittamaan vain Enormous Lash sekä Essien Matte About you blogini nimeen viittaavien hakusanojen lisäksi!)

Olen maininnut kastanjavedestä täällä ennenkin ostettuani sen, mutta en ole koskaan esitellyt, mitä sillä saa aikaan. Tässä siis postaus kaikille teille, jotka ovat janonneet lisäinfoa kastanjavedestä!

Moni on varmasti huulipyöreänä jo pelkästä sanasta. Ai että mikä ihmeen kastanjavesi? Kastanjavesi on neste, jota käytettiin päivettyneen lopputuloksen feikkaamiseen ennen itseruskettavien (vaikuttavana aineena DHA) kehittämistä. Nykyään kastanjavesiä on enää harvassa eivätkä ne ole enää liiemmin suosiossa, mutta minusta ne ovat todella näppärä keksintö.

Kastanjavesi on siis tummanruskeaa nestettä, jota laitetaan vanulappuun, jolla kasvot tai haluttu osa vartalosta pyyhitään. Pyyhkimisen seurauksena iholle syntyy rusketuksen näköinen päivetys, joka eroaa itseruskettajien aikaansaamasta lopputuloksesta siinä mielessä, ettei kastanjaveden aikaansaama päivetys ole useita päiviä kestävä vaan lähtee vedellä ja puhdistustuotteella pesemällä iholta pois.

Kastanjavesi tekee minusta iholle todella kauniin sävyn, sillä sen tuoma väri ei ole ollenkaan oranssiin vivahtava vaan hyvin lähellä luonnollista päivetystä (vaikka itse vesi näyttääkin vanulapulla todella pelottavalta). Sävy kestää iholla hyvin kosketusta ja hankausta, sillä se ikäänkuin kuivahtaa iholle. Tämän vuoksi tuote onkin todella näppärä apu monissa asioissa.

Mokasitko itseruskettajan kanssa ja väri levittyi epätasaisesti? Pitäisikö sääriesi olla huomenna edustuskunnossa hameen kanssa, mutta häpeät valkoisina hohtavia koipiasi? Tai etkö vaan yksinkertaisesti uskalla lähteä leikkimään itseruskettavien kanssa, sillä pelkäät värin levittyvän epätasaisesti ja pilaavan tärkeän päivän? Ei hätää, sillä kastanjavesi on vastaus näihin kaikkiin ongelmiin! Kastanjavettä vaan vanulappuun, käy iho läpi vanulla pyyhkien, anna kuivahtaa hetki ja tadaa, sinulla on iholla sävyä! (Jos käytät tuotetta kasvoillesi, levitä kosteusvoide kastanjaveden imeydyttyä. Rasvaisemmat kosteusvoiteet saattavat liottaa sävyä hieman irti, joten muista tarkistaa voiteen levitettyäsi, ettei kasvoillesi ole syntynyt ikäviä raitoja.)

Mukavaa kastanjavedessä on myös se, että sävyn tummuutta voi säädellä helposti. Jos tahdot vain kevyen lopputuloksen, pyyhkäise kastanjavettä ihollesi vain kevyt kerros. Jos tahdot lisää sävyä, tee useampia vetoja päällekäin. Ja jos tahdot oikein kunnolla tummuutta, odota ihon ja aineen kuivumista ja levitä sitten vasta uusi kerros.

Oma kalpea ihoni saa kevyestä kastanjavedellä sipaisusta juuri sopivan kevyen värin. Ei mitään vahvaa rusketusta, mutta sellainen sopivan lämmin päivetys. Itse käytän kastanjavettä kesällä kasvoilla ja välillä myös kaulalla, jos kasvojen ja kaulan sävyero on itseruskettavilla leikkiessä joskus päässyt menemään hieman hassun näköiseksi….

Muista muuten häivytellä ”rusketettujen” alueiden rajat, sillä rannut voivat olla yhtä keljun näköisiä, kuin itseruskettavallakin tehdyt!

Muista myös lopuksi pestä kätesi, sillä aine imeytyy helposti vanulapun läpi myös sormenpäihisi!

Oma kastanjaveteni on Kicksitä (Kicksin omaa A-brand merkkiä) ja pullolla on hintaa n. 10 euroa.

Onko joku muu kokeillut kastanjavettä?

Kommentit (25)

 1. dérisoire

  Itseltäni löytyy Yves Rocherin versio kyseisestä tuotteesta, mutta se taitaa löytyä nimellä Sunny Water. Ostin sen viime kesänä ihan innoissani, mutta petyin suuresti. Mulle se on aivan liian tummaa, ja käyttökin tuntuu vähän hankalalta… mutta en aio luovuttaa, koitan kyllä varmasti sitä vielä uudelleen kesemmällä (:

 2. Nimetön

  Anonyymi: Muuta kätevää vaalennustuotetta en oikein kyllä sitten teidäkään. Toki voit varovasti kokeilla ja lopettaa vaalentelun ajoissa, mutta en tosiaan takaa lopputulosta. :/

  Shania: 🙂

  dérisoire: Minäkin olen välillä saanut olla tarkkana, varsinkin jos lappuun on hulahtanut liikaa tavaraa. Silloin meinaa tulla vähän liiankin tumma. :/

 3. Anonyymi

  Oho, kaikkea sitä oppii kun vanhaksi elää:)! Kiitos siis hyödyllisestä postauksesta, tuo lähti heti ostoslistalle niitä päiviä varten kun itseruskettavaa ei ole jaksanut käyttää ja pitäisi esitellä kalmankalpeita raajojaan. Itselläni kun on iholle vain kaksi luonnollista värivaihtoehtoa – valkea kuin lakana ja punainen kuin rapu :/

  -katti

 4. Anonyymi

  mistä tätä tuotetta saa jos ei asu pääkaupunkiseudulla?

 5. Anonyymi

  Olen 75-vuotias mummeli ja olen käyttänyt kastanjavettä nuoresta lähtien. Se on ainoa meikkiaineeni: luonnollinen ja halpa. Opin käyttämään sitä nuorena Saksassa. Olen yrittänyt suositella sitä tutuilleni, mutta heille se ei ole sopinut. Ehkä se ei sovi kaikille ihotyypeille.
  Ainoa ongelma on, että sitä on ollut todella vaikea saada. Olen joutunut tuottamaan sitä vuosikausia Ruosista, mutta ehkä se nyt sujuu helpommin. Terveisin mummmeli

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *