Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kampaajalla Kreikassa

Kuten pari päivää sitten mainitsin, kävin lomallani kampaajalla.

Olen kasvatellut tukkaani nyt pidemmän aikaa ja olin saanut siihen vihdoin mukavasti pituutta. Pitkästä aikaa hiuksissa ei ollut voimakasta kerrostusta ja ne tosiaankin tuntuivat kasvaneen.

(Hiuksissani ei muuten ole todellisuudessa vaaleaa laikkua takaraivolla…)

Niiden latvat alkoivat kuitenkin kaivata pientä saksimista, sillä en ollut tainnut käydä kampaajalla sitten viime syksyn…

Kreetalla paikallisilla naisilla on lähes poikkeuksetta ollut upet kutrit ja hyvinleikatut hiukset, joten päätin itsekin poiketa täällä kampaajalle.

Rethimnonin vanhassakaupungissa silmiini oli jo muutamaan otteeseen sattunut mukavalta näyttävä pieni ja trendikkään oloinen kampaamo, johon päätin itsekin poiketa. Kampaamosta tuli ulos juuri asiakas, jonka tukka oli leikattu ja kammattu upeasti, joten uskaltauduin sisään.

Sisällä minut otti vastaan puhelias nuori nainen, jonka kanssa tulin hyvin juttuun. Hän kuunteli kasvatusprojektistani kertoillessani ja selitin hänelle, millaista lopputulosta hain. En halunnut tukan oikeastaan lyhenevän, mutta latvoja tulisi siistiä. En halunnut kuitenkaan, että hiukseni olisivat tasapitkät, sillä paksuina ne näyttävät silloin usein hieman tönköiltä ja ihan vaan kotikutoisesti poikkinapsastuilta, joten toivoin mahdollisesti kevyttä v-linjaa ja pientä kerrostusta keventämään latvoja.

Kampaaja nyökytteli ymmärtäväisenä, esitti tarkentavia kysymyksiä ja homma sujui mukavasti englanniksi. Tukkani kasteltiin ja hoidettiin hoitoaineella (olin kertonut juuri pesseeni sen) ja kun sitten oli aika käydä saksien kimppuun, kutsuikin hän paikalle toisen tytön, joka osoittautui varsinaiseksi kampaajakseni. Tämä tyttö ei ilmeisesti puhunut pahemmin englantia, joten minut vastaanottanut henkilö selitti tälle toiveeni -tosin hieman lyhempisanaisesti kuin mitä ne itse olin kuvaillut.

Ja sitten sakset alkoivat heilumaan.

Mieleni rauhoittui, kun huomasin hänen ottavan pisimmistä hiustenlatvoistani vain vähän ja vilauttavan pituutta minulle kysyen, onko se ok. Erittäin ok, joten rauhoituin.

En nähnyt, kuinka paljon pituuksista lenteli tukkaa lattialle, mutta kun todella, todella pikaisesti tehty saksiminen oli ohi, tuntui pääni huomattavasti kevyemmältä.

Hiustenleikkaus maksoi 11 euroa ja mikäli halusin, että tukkani myös föönattaisiin kuivaksi, maksaisi se kolme euroa lisää. Märällä ja viimeistelemättömälläkin päällä saisi siis poistua paikalta. Jos olisin halunnut tukkani vielä laitettavan suoristusraudalla, olisin saanut maksaa siitä kymmenen euroa lisää. Tyydyin siis vaan pikaisesti ja pintapuolisesti tehtyyn föönaukseen, jonka jäljiltä tukkani ei ollut täysin kuivakaan lähtiessäni.

Käynti oli elämäni nopein kampaamokäynti, sillä arvelisin sen sujuneen noin vartissa.

Aluksi en ollut varma, pidinkö lopputuloksesta. Vaivalla kasvatetut kutrini tuntuivat lyhentyneen huimasti ja pääni tuntui melkoisen (ja poikkeuksellisen) kevyeltä.

Lopulta lakkasin kuitenkin suremasta menetettyjä senttejä, sillä pisimmät latvat eivät olleet tosiaan lyhentyneet niin kamalasti ja kampaaja oli saksinut kutristoni etuosan kuntoon.

Nyt otsatukka ei ollut enää pelkkä epämääräinen kasvatusvaiheessa oleva möykky ja yhdistyi nyt kivasti muuhun tukkaan.

Pituutta ei tosiaan lähtenyt valtavasti, mutta takaosan linja meni hieman uusiksi. Pientä päänvaivaa minulle aiheuttavat nyt helposti vähän sinne tänne taipuilevaiset latvani, mutta ensimmäisen päivän surkuttelun jälkeen olen tykästynyt uuteen, kevyempään päähäni.

Pitkänlyhyttä tukkaani on on nyt helpompi laittaa, ja siitä saa kauniin chicin suoristamalla sen tai pöyheän kuohkean ja taipuisan papiljottien kanssa. Tukkaa voi edelleen kiharrella ja kerrostusten taivuttelu on helppoa, joten eiköhän näillä kutreilla voi taas jatkaa kasvatteluprojektia seuraavat puoli vuotta.

Millaisia kokemuksia teillä on ulkomailla kampaajalla käymisestä?

Kommentit (18)

 1. Malla

  Mulla on tapana käydä aina reissussa kampaajalla, kun on kerrankin aikaa ::)

  Italiassa kävin ja kampaaja puhui pelkästään italiaa. Ihan hyvä oli silti lopputulos.. Espanjassa sama homma, eli kampaaja puhui pelkästään espanjaa. Otin vaaleat raidat ja leikkauksen ja vaikka kommunikointi olikin vaan jotain si si ja no no tyylistä niin tuli ehkä paras lopputulos ikinä! Virossa on tullut kans monta kertaa käytyä ja siellä ollut huomattavasti helpompaa kun on se yhteinen kielikin löytynyt.

 2. Aniis

  Ilmeisen onnistuneen tukankasvatusprojektin myötä rohkenen hieman udella, että olisko mitään vinkkiviitosta nakata tuohon kasvatukseen? En ymmärrä miten oma tukkani ei kasva mihinkään ( vaikka juurikasvua siihen kyllä ilmestyy, nirsk ).

 3. Anonyymi

  Itse päädyin Italiassa kampaamoon, jonka pitäjän italialaisen ystävättäreni äiti tunsi. Rouvat sitten pälpättivät keskenään italiaksi, mitä tukalle tehdään, sovittiin että värjätään vain koska vasta oli leikattu. Minulla ei siis ollut hajuakaan ystäväni äidin visioista, mutta luotin siihen että on silmää, koska on itsekin entinen kampaaja. Kohta tajusin, että ruskeaa tukkaani oltiin värjäämässä tummemmaksi ja sen jälkeen laitettiin raitahuppu. Itkin ja ulisin kivusta, kun ronskein ottein tukkaani nyvittiin sillä koukulla. Ystävättärelleni kampaaja totesi käännettäväksi, että "kauneuden eteen on kärsittävä". Minulle jutteli italiaksi vaikka tiesikin etten ymmärrä. Kampaamon muut leidit totesivat minusta "Bella!(=kaunis)" ja nyökyttelivät. Lopputulos oli tumma tukka vaalein raidoin, oli kyllä upea. Alkuun kuvittelin että saisin muunkin värisiä raitoja, mutta ihan vaaleita ne vain oli. Taisin viitisen kymppiä maksaa, roimalla alennuksella ja annoin rahan piilossa etteivät muut näe. Aika pelottavaa enkä antaisi kyllä ulkomailla muiden koskea. Suomessa ollut luottokampaaja 10 vuotta ja vaikka välillä olenkin joutunut käymään muualla lomien ja muualla asumisen vuoksi, palaan aina hänen luokseen ja voin vapaat kädet antaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *