Kaikkituoksuinen?

En rehellisesti sanottuna useinkaan harmittele sitä, etten ole läheskään kaikkiruokainen. Sitäkin useammin kuitenkin harmittelen sitä, etten ole kaikkituoksuinen.
Olen todella kateellinen niille, jotka voivat käyttää lähes mitä tahansa tuoksua ilman, että tuoksu alkaa kuvottaa heitä tai he saavat vähintään migreenikohtauksen. Tahtoisin itsekin kyetä moiseen!

On monia tuoksuja, joista kyllä tykkään, mutta joita en vaan itse voi käyttää. Minusta olisi ihanaa olla ihminen, joka omistaisi useita hajuvesiä ja jolle kelpaisi lähes kaikki ja joka voisi näin ollen ”pukeutua” joka päivä myös asuun ja/tai meikkiin sopivaan hajuveteen.

Harmikseni minusta ei kuitenkaan ikinä olisi tuollaiseksi ihmiseksi, sillä olen itse migreeniin taipuvainen ihminen. Työssäni tämä ei tuota ongelmia, sillä ilmassa leijuvat tuoksut vaihtelevat todella paljon lyhyenkin ajan sisällä. Ongelma kuitenkin tulee vastaan siinä vaiheessa, kun sama tuoksu on pitkään nenässäni. Aluksi tuoksu alkaa ällöttämään ja sitten lopulta saan siitä migreenin. Onnekseni migreenikohtaukseni eivät ole mitään aurallisia eikä niihin liity oksentelua, mutta toisessa silmässäni alkaa aina tuntua painetta ja koko sitä lohkoa päästäni jomottaa julmetusti. Jos tässä vaiheessa yhä joudun haistelemaan jotain tuoksua, voin todella pahoin.

Tämä on työni kannalta todella harmi, sillä minusta olisi ihanaa kokeilla iholleni myös erilaisia tuoksuja ja löytää niistä sitä kautta uusia juttuja. On ihan eri asia nimittäin tuoksutella tuoksuja töissä vaan tikuilta ja analysoida niitä siltä pohjalta kun elää sama tuoksu iholla koko päivän ja löytää sen kaikki vivahteet ja tutustua sen kestävyyteen. Hyvinä päivinä nenäni kestääkin tuota tehdä, mutta ei todellakaan jatkuvasti.

Minua myös oikein harmittaa, etten voi ottaa käyttöön kaikkia työn kautta saamiani tuoksuja ja tuoksunäytteitä.

Ensinnäkin minusta olisi ihanaa olla Miss Dior Cherie -nainen ja käyttää tätä vähän aikaa sitten saamaani tuoksun EdT-veriosta. Harmikseni joudun kuitenkin tyytymään olemaan Miss Dior Cherie L’eau -tyttö ja käyttämään Miss Dior Cherie L’eau:n EdT-versiota.

Tämä uusi EdT on minusta jotenkin aivan ihana. Se on niin naisellinen, mutta silti niin leikkisä ja pehmeä. Minä niin tahtoisin olla välillä juurikin tätä kaikkea, mitä tämä tuoksun mainoskuva esittää:

Tyttömäinen, muta silti niin naisellinen. Hempeä ja leikkisä. Suloinen ja asenteella menossa mukana oleva. Täysi hömppä.

Välillä tahtoisin sitten taas olla oikea luonnonlapsi. Suihkuttaa iholleni Issey Miyaken A Scent EdT:tä ja kirmata kaupungilla (en nyt kuitenkaan sentään luonnossa) pelkkää ripsiväriä silmissä kesämekkoon pukeutuneena tukka hulmuten.

(Enkä toki vähiten sen takia, että sain tästä niin ihastuttavan suloisen pienen kokeilukokoisen 15 ml pullon, jonka tahtoisin todellakin ottaa käyttöön.)

(Nykyään muuten tuoksupulloissa alkaa olla yhä enemmän ja enemmän näkymättömiä pillejä. Tämä tarkoittaa siis sitä, ettei spraypumpun letku näy tuoksun seasta ennen kuin sitä alkaa tarkasti katseellaan etsiä.)

Joskus taas olisi ihana osata olla huoleton ja rento, mutta kuitenkin tyylikäs kesäneito Issey Miyaken viimekesän 2009 kausituoksun Eau D’ete Summer Editionin tahdittamana.

Saamani hajuvesiäkin enemmän minulta jää kuitenkin käyttämättä tuoksuista saatuja näytteitä.

Versacen uudesta Versuksesta olen alkanut pikkuhiljaa tykkäämään. Aluksi se oli nenääni liian samanlainen kuin Guccin Flora (josta siis en innostu), mutta nyt kun löysin sieltä myös jotain samaa kuin Biothermin suosikistani Eau Puresta, olen itseasiassa alkanut jopa ymmärtämään tuoksua.

Joskus on kuitenkin tuoksuja, joista en vain saa millään kiinni, vaikka kuinka yrittäisin. Onneksi näidenkin tuoksujen näytteille löytyy yleensä joku koti jonkun kaverini luota.

(Itseasiassa kun olin vasta alle kouluikäinen lapsi ja syntymäpäivilläni oli ongintaa, saivat kaikki syntymäpäivävieraat onginnasta lahjakseen mm. tuoksunäytteitä, joita äidilleni oli kertynyt. Sama rituaali tietysti toistettiin, kun pidin lastenkutsut ongintoineen päivineen tässä pari vuotta sitten syntymäpäivieni kunniaksi…)

Kuinka kaikkituoksuisia te olette?

(Postaus perustuu omiin mielikuviini kyseisistä tuoksuista. Älkää loukkaantuko, jos käytätte kyseisiä tuoksuja, eivätkä mielikuvani kuvaa teitä yhtään. Tuoksut ovat täysin makuasia ja jokainen kokee ne erilailla. Postaus esittelee vain sen, kuinka minä nämä tuoksut koen ja sinun mielipiteesi saa ehdottomasti olla täysin erilainen. Myinhän minäkin juuri eräälle kevyttä ja raikasta tuoksua hakeneelle rouvalle YSL:n Rive Gauchea hänen ihastuttuaan siihen täysin…)

Kommentit (27)
  1. Millasta toi Miyake on ja miksi se tuntuu nyt näkyvän parissa blogissa enemmänkin? Löytyykö tuoksuteltavaksi Kicksistä tai Sokokselta?

  2. Mä pidän hyvin harvoista tuoksuista niin paljon että käyttäisin niitä itse. Juuri tuo mainitsemasi Miss Dior Cherie L'eau on aivan ihana ja siitä on menossa jo toinen (vai olisiko jo peräti kolmas) pullo.

    Ei kaikesta ole pakko tykätä vaikka kivaa uusien ja erilaisten tuoksujen sekä toinen toistaan kauniimpien pullojen ostaminen kyllä olisi… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *