Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kahvia ja suklaata, nam!

Ja taas olisi liukkaiden saippuapuheiden aika! Juttua väännetään nimittäin jälleen kerran kahdesta Soap Factoryn saippuasta, tällä kertaa Espressosta ja Allysta.

Espresso on nimensä mukaisesti kahvintuoksuinen saippua, mutta kuten olen jo aiemmin kertonutkin, haistaa tässäkin tapauksessa ihanan kahvintuoksun parhaiten vasta siinä vaiheessa, kun saippuan on ottanut mukaansa suihkuun. (Tuoksut tuoksuvat saippuoissa kyllä kuivinakin selkeämmin sen jälkeen, kun ne ovat ainakin kerran olleet vesileikeissä mukana.)

Espresson sisään on sujautettu jauhettuja kahvipapuja ja kardemummaa, eli tämä on hieman voimakkaammin pesevä ja samalla myös hyvin kuoriva saippua. Tämä onkin ideaali tapaus juurikin kuiville ja karheille kyynärpäille, jaloille ja omassa tapauksessani ihan vaan etelän loman jäljiltä tehokasta kuorintaa kaipaavalle kropalleni, jonka iho saattaa ihan aavistuksen vaan hilseillä niistä enemmän aurinkoa saaneista kohdista…

Pienen karheutensa ja kuorivuutensa vuoksi tämä ei ole ideaalein tapaus herkemmälle iholle enkä ehkä suosittelisi ihan päivittäiseen käyttöön, mutta minun kylpyhuoneestani tämä sai sijan niitä päiviä varten, kun tehokkaammalle jynssäämiselle on tarvetta.

Tässäkin saippuassa minua jaksaa ilahduttaa tuotteen INCI. Tämä näyttää niin herkulliselta ja tuoksuu ihanalta, mutta silti tässä on käytetty vain kuutta eri raaka-aineita, jotka nekin on varsin simppeleitä! Siis vaan kuutta! Tämän varsinaiset ”saippuan aineosat” ovat niitä hellävaraisesti peseviä (kahta eri öljyä ja yhtä rasvaa) ja kolme lisäainetta saavat tässä aikaan sen ”jutun” (kahvi, kardemumma ja hajuste).

Tykkään ja suosittelen!

Toinen hieman hellävaraisempi, mutta sitäkin herkumpi kokeilemani saippua oli Ally.

Ally tuoksuu siis suklaalle, siinä on kaakaovoita ja sen väri tulee kaakaojauheesta (luomu sellaisesta, tietenkin).

Kun olin pieni, äitini teki minulle ja veljelleni (ja vähän ehkä isällenikin) juuri tämän tuoksuista suklaakiisseliä! Voi nam! Tämänkään tuoksu ei kuitenkaan ole yksinään kovin voimakas, eli vaikka tämä olisi kylpyhuoneessa, ei koko kylpyhuone löyhkää tunkkaiselle suklaalle vaan suklaan vienon tuoksun haistaa vasta palaa tuoksutellessa tai tämän kanssa suihkuhetkiä viettäessä.

Allynkin sisältö on yksinkertainen ja hellävarainen: pesevinä aineina hoitavia öljyjä ja rasvoja ja sitten ne muutamat aineet, jotka tekevät tästä nimenomaan ”allyn”.

En voi edelleenkään sanoa muuta, kuin että minuun tämä konsepti simppelien ja yksinkertaisten aineosien yhdistäminen loistaviksi tuotteiksi puree aivan täysillä. Vaikka en olekaan aiemmin luonnonmukaisen kosmetiikan perässä niin juossut, niin näiden kohdalla innostun siitä täysillä. (Ja nämä Soap Factoryn saippuathan ovat tosiaan selkeästi luonnonmukaisemmista aineosista tehtyjä kuin esimerkiksi Lushit, jotka toki ovat kyllä yhä heikko kohtani ihanien tuoksujensa vuoksi…)

Kokemuksia Allysta tai Espressosta? Tai onko jollekin ehtinyt tulla kokemuksia muista Soap Factoryn saippuoista? Jälleenmyyjät löydät täältä.

Kommentit (12)

 1. Anonyymi

  ^ onnistuu tilata rovaniemeltä, sain postia. joko postiennakolla tai ilm ennakkomaksulla.

  nyt virve kans tutustumaan attiranceen eikös 😉

 2. Helinä

  En ole vielä Soap Factorylta saippuaa tilannut, mutta jossain vaiheessa kyllä varmasti! Tykkäilen mm. Vihreän Kosmetiikan saippuoista (ja muista tuotteista). Se on myöskin pieni suomalainen perheyritys, joka valmistaa luonnonkosmetiikan standardien mukaisia herkkuja (myös palashampoita).

  Vaikka Lushin saippuoissa on monia ihanuuksia, kyllähän sitä aina mieluummin käyttää oikeaa saippuaa, jonka pesu- ja hoitoteho perustuu kasviöljyihin jne. oleelliseen. En pysty ymmärtämään, miksi valtaosassa Lushin saippuoista on lisäksi vielä SLS:ää, vaikka se on turha puhdistavana ainesosana aidossa saippuassa. Lisävaahdon vuoksiko? Monien ihoa se kuivattaa ja ärsyttää…

  Olen aina myös hämilläni EDTA:n ja Tetrasodium editronaten läsnäolosta, sillä näiden vaikutukset niin ihmisille kuin varsinkin luonnolle ovat hyvin kyseenalaisia ja Lush kuitenkin toimii niin vihreiden periaatteiden suojissa. En usko näiden ainesosien tarpeellisuuteen/korvaamattomuuteen, sillä hyvää ja luontoystävällistä saippuaa onnistuu moni muukin valmistamaan ilman näitä lisukkeita. Palmuöljyttömästä saippuapohjasta Lushille silti kiitos, vaikka onneksi valtaosa luonnonkosmetiikan merkeistä käyttääkin sentään eettisesti tuotettua palmuöljyä (mutta kaikki palmumetsät, jotka uhanalaisille orangeille säästyvät, sitä parempi!) =)

  Joitain Lushin lempparituotteitani toisinaan ostan, mutta silloin valikoin mahd. "puhtaat" INCI-listat ja toivottavasti muutkin asiakkaat käyttävät hyväkseen INCI-listoja shoppaillessaan (ja esittävät ehkä välillä jopa ääneen pari kysymystä firman vihreän aatteen ja todellisuuden kohtaamisesta… :O)

  (Sori, alan mennä syvälliseksi saippuasta puhuttaessa…)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *