Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Kahdeksan ja neljäkymmentä, kiitos.

Kynsilakkakokoelmani kutistui jälleen kahdella lakalla. Mahtavaa, sillä lakkoja on loppunut tänä vuonna jo viisi!

Ensinnäkin loppuun kului L’orealin Jet-Set Lacquer:

Lakan ideana oli, että siveltimeen pakkautuisi tarpeeksi väriä, jotta sillä voisi vetäistä koko käden kynnet kerralla. Pah! Ei todellakaan pakkautunut. Lisäksi sivellin oli täysin susi, sillä se yletti ehkä puoliväliin pulloa. Taistelin lähes kaiken lakan väkin pullosta ulos, mutta lakkaa jäi pohjalle toista milliä. Pohjalle jäänyt lakka oli jo niin paksua, ettei sitä saanut mitenkään taiteiltua enää pullosta ulos ja ohentajaa en halunnut tähän kammotukseen haaskata. Onneksi tuote oli vain hetken myynnissä eikä tähän kammotukseen törmää enää koskaan.

Itse sävy oli kyllä nätti. Vierastan hieman tällaisia syviä punaisia sormissani, mutta varpaissani tykkään niistä kovasti. (Sävy oli muuten 553, mikäli se jotakuta sattuisi kiinnostamaan.)

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että varpaankynsien ja jalkojen on oltava aina kunnossa. Tai ainakin lähes aina. Koskaan ei voi tietää, milloin joutuu kesken talvipakkasten vetäisemään jalkaan kengät, jotka paljastavat jalkoja! (Itseasiassa olin aivan järkyttynyt nähtyäni tämän videon vasta kruunatusta Miss Suomestamme. Ihan tosi, katsokaa kohdasta 2:45 eteenpäin! Eikai kukaan mene missikisoihin ilman pedikyyriä!)

Itse sain vanhalta työkaveriltani pari viikkoa sitten varsin lyhyellä varoitusajalla kutsun erääseen tilaisuuteen, jonka pukukoodina oli musta. Mustaa siellä ja mustaa täällä, mutta avonaiset kenkäni ja punaiset varpaankynteni ainakin hoitovat homman kotiin ja olivat tyylikkäitä lopunkin asuni edestä. (Huomatkaa jalkojen tyylikäs bloggaaja-poseeraus.)

Takaisin loppuneisiin lakkoihin…

Toinen loppunut lakka oli Anytimen ikivanha Colour Your Life -lakka sävyssä 6 Suukko. Lakka alkoi olla sen verran vähissä, ettei sillä enää saanut kovin kaunista ja tasaista pintaa, mutta kyllä tämä parin päivän ajan menetteli.

Näistä vanhoista Anytimen lakoista löytyi vaikka mitä ihania sävyjä! Onneksi Anytimen seuraaja Natural Code ei ole lipsunut tuolta tieltä ja sarjalta löytyy vaikka mitä herkullisia sävyjä myös.

Natural Coden herkulliset sävyt saivat minut nimittäin tuhlaamaan hieman 20 euron kuukausirahaani…

Nämä kaksi ihanuutta näyttivät kaupassa niin houkuttelevilta, etten voinut jättää niitä kauppaan (varsinkaan, kun ne ovat jo käyneet hyvin vähiin monista liikkeistä). Sävyt ovat 31 Salty Splash ja 30 Dreamy Heart.

Erityisesti Dreamy Heart sai minut huokailemaan ihastuksesta pulloa käsissäni pyöritellessä, mutta kynsilläni se oli totaalinen pettymys.

Tarkistin moneen kertaan, että tosiaan lakkaan kynsiäni tuolla hempeällä lilalla sävyllä enkä suinkaan ole vahinossakaan napannut Salty Splashia. Ei, en ollut. Missä ihmeessä se kaunis ja ihana lilan sävy oikein on?!? Sävy muistutti lähinnä helmenvalkoista, joka valosta riippuen shiftasi sinertävään, vihertävään tai kultaan, muttei millään lailla siihen suloiseen lilaan, miltä lakka pullossa näytti.

Yhdellä kerroksella lakka oli ensiksi täysin mitäänsanomaton.

Kolmella kerroksella tapahtui jo jotain.

Monen monta siveltimen vetoa myöhemmin (tarkalleen ottaen viidennellä kerroksella) ja useamman kolhun jälkeen tietyssä valaistuksessa katsottuna aloin vihdoin löytämään sen sävyn, jota olin alunperin hakenutkin ja jonka olin toivonut syntyvän viimeistään kolmannella kerroksella.

Totaalinen pettymys! Toki sävy on ihan kaunis, mutta en olisi todellakaan ostanut tätä, jos olisin tiennyt, ettei lakka ole neljännelläkään kerroksella edes sinnepäin, miltä se pullossa näyttää.

Kuinka usein te koette lakkapettymyksiä?

Onneksi Salty Splash sitten puolestaan osoittautui vielä upeammaksi, kuin miltä se pullossa näytti:

Upea, hieman mintunvihertävä sävy kultaisella shimmerillä. Ja tämän lopputuloksen sai sentään jo kolmella kerroksella. Tämä kappale ei siis onneksi ollut ollenkaan hutiostos, vaan osoittautui tosiaan jopa oletettua ihanemmaksi. Välillä onneksi näinkin päin!

Ja niin, kuukausirahastani on tosiaan nyt tuhlattu 8,40 euroa, mutta koska blogini ei aina kulje ihan reaaliajassa, tapahtui tämäkin ennen punnitusta. Tuon punnituksen jälkeen mieleni ei ole nimittäin todellakaan enää tehnyt hankkia yhtään kynsilakkaa, olivat ne sitten kuinka upeita tahansa…

Kommentit (29)

 1. Beauty Smartie

  Huh nuo Natural Coden kynsilakat olivat myös minulle pieni pettymys (toisin kuin huulikiillot, I'm in love!). Ostin kaksi kynsilakkaa tuosta sarjasta: sähkönsinisen ja persikanpunaisen. Molemmat kummallisen vetisiä ja lakkaa piti levittää ainakin 3 kerrosta ennen kunnon värin saamista ja tasaista pintaa. Puteleissansa värit näyttävät ihanilta, mutta kynnellä laimeilta. Ihailin myös noita uusia värejä, mutten viitsinyt ostaa huonojen kokemusten takia. Onneksi en ostanutkaan!

 2. Anonyymi

  Haha! Kun luin tän niin mun oli pakko lakata varpaiden kynnet välittömästi 😀 En yleensä pidä kulunutta lakkaa missään kynsissä ja poistettuani vanhan lakkauksen varpaiden kynsistä, hurahti varmaan viikko odotellessa sitä seuraavaa päivää, jolloin sitten lakkaan ne kynnet kunhan jaksan.. Taas sinä päivänä, kun luin postauksen, olin aiemmin päättänyt jättää lakkauksen odottamaan huomista, mutta missin varpaat saivat minut tarttumaan toimeen välittömästi 😀

  Inhoan omia lakkaamattomia kynsiä, sormissa tai varpaissa, mutta inhoan myös varpaiden kynsien lakkaamista. Joskus se sitten jää, mutta kaksi viikkoa on varmaan maksimi ilman lakkaa. Sitten ei enää vaan kestä katsoa niitä rumiluksia. Aina oikein pelkää, että mitä jos menenkin säärien sokerointiin, yleiseen saunaan tai uimahalliin tms ja joku näkeekin kynteni. Ihan kun sillä olisi muille niin suuri merkitys. ;D -sh-

 3. Anonyymi

  Apua, ihan piti parkaista ääneen kun näin varpaat =D

 4. Huolehtivainen lähipiiri – Kauneus & Terveys -blogit

  […] kokoelman kynsilakat 27 Pearly Bunny ja 30 Dreamy Heart. Dreamy Heartin olinkin jo tosin ehtinyt ostamaan aiemmin, mutta joudun vetelemään sitä kuitenkin kynsille niin monta kerrosta haluamani lopputuloksen […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *