Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Juhlava kauneuskirjavinkki

Lupailen aina kovasti, että esittelisin teille blogissani myös lukemiani mielenkiintoisia kosmetiikkaan liittyviä kirjoja, mutta totuus on, että saan todella harvoin luetuksi niitä loppuun. Aloitan kyllä aina innolla lukemisen, mutta sitten en vaan koskaan ehdi saamaan kirjaa loppuun.
Olen yrittänyt ottaa jälleen tavaksi, että lukisin illalla sängyssä edes pienen hetken, mutta jotenkin siihen ei vaan ole ollut taaskaan viimeaikoina aikaa. Kun pääsen sänkyyn, yritän pikanukahtaa ihan vaan optimoidakseni levon määrän ja varmistaakseni, että ylipäätään saan itseni aamulla ylös. Onneksi töihin on aina ilo mennä, mutta se ei silti muuta sitä tosiasiaa, että nukkuisin aamuisin erittäin mielelläni paljon myöhempään.
Minulle saapui vähän aikaa sitten kuitenkin blogipostina Janina Fryn, Katariina Kivimäen ja Suvi Tiilikaisen uusi Upeana juhlaan -teos, joka herätti kiinnostukseni. Yleensä erilaisissa opuksissa oli pieni osio juhlameikkiä tai juhlapukeutumista varten, mutta tässä oli nyt koko kirja pelkkiä juhlajuttuja. Voisiko niistä ihan oikeasti saada koottua kokonaisen paksun kirjan verran asiaa?
Selailin teosta läpi ja yllätyin, sillä aiheesta näköjään todellakin oli asiaa kokonaisen kirjan verran ja ennen kaikkea jopa hyvin monipuolisesti esiteltynä.
Juhlakirja sisälsi kaikkea juhlameikistä kynsien laittoon, puketumiseen sekä muihin yksityiskohtiin. Asioita oltiin käsitelty varsin monipuolisesti ja teoksessa oli ihana, Outi Brouxin kuvaama kuvitus.
Paitsi että kirjassa kerrattiin juhlameikin tärkeimpiä osia, oli siinä myös huomattu keskittyä eri ikäisille sopivaan meikkiin sekä sen yksityiskohtiin.
Kirjassa käytiin läpi paitsi perusasioita mutta myös havainnollistettiin hieman erityisempiäkin meikkiä täydentäviä asioita esimerkiksi opastamalla kasvojen muotoiluun.
Lisäksi tarjolla oli runsaasti hyviä vinkkejä tuotteiden valintaan ja sanoisinkin, että teoksesta saa vinkkejä varsin monella erilaisella taustalla oleva meikkailija.
Kuvissa ja ohjeissa oli havainnollistettu todella hyvin erilaisia meikkausvinkkejä, mistä pidin itse erityisesti. On paljon mukavampaa, kun joku antaa konkreettisia vinkkejä vaikkapa rajaukseen eikä vaan neuvo, että viimeistele meikki rajaamalla silmät.
Oli myös mukavaa, kuinka siinä todellakin oltiin huomioitu kaiken ikäiset juhlijat ja heidän meikkinsä erityispiirteet ja havainnollistettu niitäkin loistavilla kuvilla ja ohjeilla.
Kirjaan mahtui mukaan myös todella hyviä kauneusniksejä, joita en ollut itse kaikkia edes ajatellutkaan. Olikin mukavaa, ettei siellä vaan toisteltu pelkkiä perinteisiä klassikoita (joita niitäkin mukana toki oli) vaan tällainen pidempiaikainenkin kosmetiikkafanaatikko saattoi poimia uusia vinkkejä.
Paitsi että kirjassa käsiteltiin meikkiä, puitiin siinä läpi myös juhlatyyliä varsin monipuolisesti.
Sivuilla käytiin läpi erilaisia vartalomalleja ja annettiin niille konkreettisiä vinkkejä nimenomaan juhlapukeutumista ajatellen.
Esiteltynä oli varsin laaja määrä vartalotyyppejä, joista jokaiselle oli jaossa hyviä vinkkejä juhlapukeutumisen suhteen.
Itse pidin ihan erityisesti siitä, että kirjassa oli myös oma osionsa petite-naisille!
Jaossa oli myös joukko erilaisia salaisia aseita ja muita pukeutumiseen sekä tyyliin liittyviä vinkkejä.
Kirjassa käytiin lisäksi läpi niitä yleisimpiä ongelmakohtia ja kuinka juhlapukeutumisella voidaan pitää huoli, että itsellään on omiksi heikkouksiksi kokemistaan komplekseista huolimatta paras mahdollinen olo.
Juhlalookin korujakaan ei oltu jätetty huomiotta ja niidenkin käyttöön annettiin loistavia ohjeita ja vinkkejä.
Tarjolla oli myös kriisiapua erilaisiin juhliin liittyviin vaateongelmiin, joissa saattaa helposti iskeä epätoivo.
Voisikin sanoa, että kun tämän oppaan lukee, niin todellakin on juhlimisen maisteri -ainakin mitä tulee ulkonäölliseen puoleen.
Oma lempparisivuni taisi olla tämä, jossa sama pikkumusta väännettiin niin arkeen kuin juhlaankin sopivaksi usealla eri tavalla. Tämä on ihan minun juttuni ja omaa arkeani!
Haitaksi ei myöskään ollut, että jakoon laitettiin myös vinkit nykyisen kännykkäkamera-aikakauden aikana välttämättömissä juhlakuvissa selviämiseen.
Kirjan takakannessa todettiinkin kyseessä olevan teoksen, josta on hyötyä ja iloa vuoksiksi, minkä allekirjoitan kyllä täysin. Teoksessa on paljon ajattomia vinkkejä, jotka eivät vanhene ja joiden avulla koko perhe nuoresta neidistä mummoon saa varmasti loistavat ohjeet jokaiseen juhlalookkiin.
Jos joku siis kaipaa hyvää tyyli- ja meikkiteosta, joka tarjoaa monipuolisia vinkkejä, niin tämä uutuus kannattaa ehdottomasti hankkia!
Upeana juhlaan -kirjalla on hintaa n. 35 euroa.

Kommentit (4)

 1. Mira

  Tuo kuullostaa oikeasti tosi mielenkiintoiselta kirjalta, joka olisi mielenkiintoinen niin kokemattomalle kuin konkarillekin meikki- ja asusteasioissa – pitääkin harkita josko tuon joskus hankkisi (minullakin on vain se paha tapa, että ne kirjat hieman unohtuvat eikä niitä tule luettua o.O)

  • virve

   Myönnän syyllistyväni samaan unohteluun kirjojen kanssa… 🙂

 2. Kuorotipu

  Tää vois olla hyvä kohde synttärilahjaks saadulle Suomalaisen kirjakaupan lahjakortille 🙂

 3. Fani

  Mulla on juuri tämä kirja yöpöydällä ja mielenkiinnolla oon sitä lukenut. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *