Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Joulun taikaa

Mitä vanhemmaksi tulen, sitä vähemmän lajojen saaminen ja tavarat tuovat minulle joulun taikaa.

En itseasiassa oikeastaan pidä joulussa yhtään lahjoista. Inhoan, kuinka niitä on keksittävä väkisin, stressattava lahjabudjetista sekä mietittävä, kenelle kaikille lahoja tulisi ostaa.  Eri asia ovat lahjat, jotka nähdessään tietää heti, kenelle sellaisen tahtoisi ostaa ja antaa. Mutta suurin osa joulusta on yleensä yhtä lahjastressiä ja ideoiden puutetta.
Onneksi lähipiirini tietää tämän, emmekä vaihtele lahjoja. Ainakaan tavaralahjoja.
Meillä on ollut muutamana viimevuonna perheen kesken lahjaton joulu, eli ideana on, etteivät aikuiset ostaisi toisilleen lahjoja. Monien mielestä tämä on kuulostanut todella tylsältä, mutta minä olen nauttinut siitä suunnattomasti. Sen oman lahjabudjetin voi kukin käyttää sellaiseen, mitä on itse kovasti toivonut, eikä kukaan saa ylimääräisiä villasukkia, suklaarasioita, koriste-esineitä tai väärän kokoisia villapaitoja. 
Kun minulta kuitenkin kysyttiin, mitä toivoisin lahjaksi, oli vastaukseni selkeä. Toivoin kaupassa näkemäni pienen blenderin sekä mustia paksuja sukkahousuja. Tarjouksessa olleen blenderin poimin kaupan hyllyltä itse mukaani ja jouluaattona sain lahjaksi kasan sukkahousuja ja huivin sekä yhden lahjakortin.
Ei mitään ylimääräistä, ei mitään tarpeetonta. Kuinka täydellistä!
En tarvitse mitään. Jos tahdon jonkun tavaran, ostan sen kyllä itse. 
Parasta on, kun saa vaan viettää aikaa yhdessä. Siksi annoin itsekin aineettomia lahjoja: kortteja, joissa lupasin viedä kummityttöä HopLopiin leikkimään ja viettämään laatuaikaa antaen vanhemmille omaa aikaa. Kortteja, joissa lupasin viettää ihmisten kanssa yhteistä aikaa vieden heidät syömään. Läheiselle kanssani ulkomaanmatkan paikkaan, jossa emme kumpikaan olleet koskaan olleet.
Tavaroiden kanssa voi mennä pieleen. Esineet hukkuvat, hajoavat, ovat vääränlaisia tai muuten vaan unohtuvat. Muistot, yhteidet hetket ja yhdessä koetut asiat ja yhdessä vietetyt hetket eivät koskaan katoa minnekään eikä niitä unohdeta yhtä helposti. Siksi ne ovat paljon esineitä tärkeämpiä.
 
Kuinka teidän joulunne meni? Millaisia lahjoja te saitte ja annoitte?

Kommentit (6)

  1. intootje

    Olen samaa mieltä nannan kanssa noista villasukista, ei niitä voi olla liikaa. Mun äiti tekee aina jouluksi villasukat minulle ja se on aina yhtä tervetullut lahja. Noin muuten emme paljon lahjoja anna, Jos tulen jouluksi Suomeen niin saatan tuoda jotain pientä täältä, enimmäkseen jotain syötävää tai sitten esim jonkun käsivoiteen, merkkiä mitä ei Suomesta saa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *