Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Joululahjontaa

Kosmetiikkaosastolla joulun alla vierailleet tietävät, että myös kosmetiikkateollisuus yrittää ottaa omansa irti kauden rahavirrasta täyttämällä kosmetiikkahyllyt erilaisilla lahjapakkauksilla.

Toiset firmat luottavat siihen, että pelkkä ”pienen extran” (yleensä kokeilukokoisten yhteensopivien tuotteiden) tarjoaminen riittää. Samalla kuluttaja tietysti myös tutustutetaan uusiin tuotteisiin, joihin hän saattaa myöhemmin itse investoida.

Kun lahjapakkauksien ideana on, että koko setti irtoaa samalla hinnalla, kuin mitä normaalisti irtoaisi pelkkä itse tuoksu, voide tai mascara (joiden ympärille pakkaukset yleisimmin on rakennettu), on ”tarjous” tietysti jo kovin houkutteleva.

Jotkut sarjat tekevät pakkauksistaan edes hieman massasta erottuvampia.

Jotkut sarjat puolestaan tuovat hommaan mukaan jopa hienon designerin kädenjäljen! (Toki tavallisella kuluttajalla ei tietenkään ole hajuakaan kaikenmaailman vanessabrunoista.)

Jotkut sarjat pyrkivät puolestaan olemaan yhä innovatiivisempia pakkausten suhteen vuosivuodelta. (Naureskelinkin teille jo joskus JPG:n jouluvaloilla koristeltua pakkausta, mutta en nyt jostain syystä millään löydä siihen liittyvää postaustani.)

Oma suosikkini tämän vuoden lahjapakkauksista on ehdottomasti ollut Viktor & Rolfin Flowerbomb-tuoksun pakkaus.

Parhaat pakkaukset ovat minusta sellaisia, että niistä saa iloa irti vielä joulun jälkeenkin. Viime vuonna Viktor & Rolf toi Eau Mega tuoksunsa pakkauksessa, josta asiakkaalle jäi kotiin kaulakorujen säilytykseen tarkoitettu ”mallinukke”. Tänävuonna asiakkaalle (tai hänen lapselleen) jää pakkauksesta jäljelle nukkekoti:

Eihän tässä kovinkaan montaa pientä lelua mahdu asumaan, mutta onhan tämä nyt ihan oikeasti aivan upea!

Niin söpö ja suloinen kaikessa vaaleanpunaisuudessaan!

Tälläkin kertaa mukana tulevat tuoksun lisäksi kaupan päälle sekä pieni suihkugeeli että vartaloemulsio.

Minusta tämä on aivan mielettömän ihana idea! Mitä mieltä te olette?

Oletteko nähneet joitakin erityisen kivoja joulupakkauksia?

Kommentit (14)

 1. virve

  TERHEN: Äts, voi harmi… minun oli tarkoitus kuvata tuosta mainitsemastasi JPG:n pakkausesta postaukseen pieni video, mutta unohdin koko pakkauksen. Kyseessä tosiaan JPG ja heidän innovatiiviset pakkauksensa. 🙂

  Mirette: En tiedä maahinnoista yhtään tässä tapauksessa. :/

 2. Anonyymi

  Hei! Äidilläni todettiin juuri hajusteallergia ja ajattelin ostaa hänelle joululahjaksi uusia kosmetiikkatuotteita. Mutta en vaan tiedä mitkä olisivat hyviä. Hänkään ei ollut asiasta lainkaan mielissään, kun paikallisessa apteekissakaan kukaan ei osannut kunnolla auttaa kosmetiikka-asioissa. Joku "kalvon jättävä" voide sieltä oli tarttunut mukaan, mutta melko kalliiksi tulee lähteä kokeilemaan uusia tuotteita tuota kautta. Sinulla on varmastikin kokemusta MYÖS allergisille sopivista tuotteista ja näistä olisikin mahtava saada kooste yhteen postaukseen. Hajusteettomissakin tuotteissa on varmaan aivan ihania löytöjä!

 3. RockQueen

  Ihana tuo nukketalo! Tollasia upeita pakkauksia pitäis olla enemmänkin 🙂

  Mä tykkään näistä joulun ajan tuotepaketeista ihan hirmuisen paljon, ihan onnessani selasin Sokoksen joulukuvastoa kun se tuli 🙂 Mut kaikkein parastahan on se kun ne pakkaukset on alessa sit joulun jälkeen 😉

 4. Anonyymi

  Sain pari vuotta sitten samat tuotteet sisältävän Flowerbomb-soittorasian. Se toimii nykyään söpönä säilytysrasiana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *