Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Joululahjainspiraatio?


Toiset ihmiset ovat hulluina hajuvesiin, jotka ovat usean tuoksun eri yhdistelmiä. Niistä voi ehkä erottaa muutaman yksittäisen nuotin, kun tuoksuja oikein tuoksuttaa, mutta niiden atika on nimenomaan kauniisti yhteenliitetyissä aineosissa, jotka sekoittuvat täydelliseksi yhdistelmäksi.
Toiset ihmiset kuitenkin pitävät enemmän selkeistä tuoksuista, jotka he voivat nimetä. Itse olen ehkä enemmän tätä kategoriaa. Tykkään omenan tuoksusta. Tykkään vaniljasta. Tykkään myös puhtaasta pyykistä. 
Minun kaltaisiani ja minua huomattavasti hullumpia ihmisiä silmällä pitäen on tehty Demeterin The Library of Fragrances, jonka valikoimista löytyy ihan vaikka mitä hajuvesiä. Siis ihan oikeasti vaikka millä pulloon vangituilla tuoksuilla!
Oletko miettinyt, miltä laavakivi tuoksuu?
Tai rakastatko sitä ikkunanpesun jälkeistä tuoksua?
Tai miltäs ”Orange Rim Cleaner” kuulostaisi hajuveden muodossa?
Omenapiirakasta minäkin voisin jo innostua. Voisin hurmata miehiä väittämällä, että leivon päivät pitkät ja tuoksun siksi niin hurmaavalle.
Toisaalta voisin myös karoittaa miehiä tuoksumalla ihastuttavalle peppupuuterille.
Englantilaisiin miehiin voisi toisaalta vedota punajuurihajuvesi. Puolalaisen miehen sillä ainakin varmasti saisi!
Hauskalta kuulostaa tämä synttärikakkuhajuvesikin.
 
Tai miten olisi muovoiluvahalle tuoksuva hajuvesi?
 
Tai popcornille?
Mikä mahtava lahjaidea ulkosuomalaiselle!
Kaveriksi etelään voisi lähettää tämänkin.
Saatavilla olisi myös mustikan, sellerin, purukumin, konsentroidun maidon (!!) sekä hattaran että neliapiloiden tuoksuista hajuvettä.
Ja niin, ei unohdeta sushia.
Ja kyllä vähän mietityttää, että kuka tahtoo tuoksua lialle.
Tai pölylle.
Ylivoimainen ällötyssuosikkini oli kuitenkin kastematohajuvesi. YÖÖÖK!!
Muistan nähneeni näitä tuoksuja joskus ainakin Tukholman NK:lla, mutta en silloin tutustunut valikoimaan tarkemmin. Mikäli tuoksuista kuitenkin innostui, toimittaa niitä Suomeen ainakin Eleven.se.
Innostuitteko? Koitteko joululahjainspiraatioita?

Kommentit (22)

 1. Dzinni

  Tämähän on ihan kuin viiniasiantuntijoiden koulutuskitti (pakkaus, missä on eri hajupulloja tunnistettavaksi, ja kun niitä tunnistaa, tunnistaa ne samat aromit viineistä).

  Jos puhutaan puhtaista tuoksuista, oma heikkouteni on Jo Malonen tuotteet, joita voi sitten kaikkia mielensä mukaan sekoitella. LHR:n T3:ssa on Jo Malonen liike, joko olet siellä piipahtanut? Tosin liikkeitä on muuallakin Lontoossa.

 2. Anonyymi

  Minulla on ollut Demeterin library of fragrancen hajuvesiä useita – gin tonic ja mojito ja bubblegum ainakin. Pakko sanoa että jättävät hieman kylmäksi koska ovat tuoksumaailmaltaan niin suppeita että niihin kyllästyy helposti.

  Muistan muuten lukeneeni että Dirt olisi Kate Mossin suosiossa… 🙂

  /leno

 3. Dzinni

  Täältä muuten saa myös noita tuoksuja aika edullisesti. Jos tilaa tavaraa hiukan yli viidellä kympillä, tulee kaupan päälle ilmainen toimitus mihin tahansa maahan:

  http://www.fragrancex.com/

 4. Anonyymi

  Voi yhden kerran 😀 Hauskuuttaa varsinkin tuo neliapilahajuvesi, neliapilathan toki varmasti tuoksuvat hyvin erilaiselta kuin tavalliset apilat!

 5. Anonyymi

  Oi kyllä, olen pitkään miettinyt mistä näitä saisi tilattua ilman että postarit tärähtävät kymmeniin euroihin. Itsellä houkutuksena Dirt tai Wet Garden. Sekä tietysti suolainen meri-ilma. Rain, Fireplace.. jos vaikka mitä. Siksi toivoisin saataville sampleja kyseisen puljun tuoksuista. Hieman pienempiä kokoja heidän sivuillaan on, mutta hinta tulee järjettömäksi juuri postikulujen takia, ja tahtoisin lähestulkoon jokaista tuoksua ihan vain millin tai kaksi. Olen myös menestyksettä yrittänyt ottaa yhteyttä suoraan Demeteriin, mutta mitään vastausta ei kertaakaan ole kuulunut.. Turhauttavaa, mutta houkutus on silti liian suuri. Pakko noihin on vielä käsiksi päästä joskus, vaikka periaatteessa en arvosta tuollaista toimintaa.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *