Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Jonkun sortin klassikko jo?

Kokeiluni jalkavoiteiden ihmeellisessä maailmassa ovat jatkuneet jälleen hieman.

Tällä kertaa tahtoisin kertoa teille kokemuksia jalkavoiteesta, joka ei oikeastaan ollut millään lailla minun juttuni, mutta mistä ehkä joku teistä voisi kuitenkin tykätä.

Kyseessä on jo jonkun näköiseksi klassikoksi muodostunut Boreas-merkkinen jalkavoide.

Boreaksen jalkavoiteen ideana on parantaa jalkojen verenkiertoa ja virkistää turvonneita ja kuumottavia jalkoja sekävähentää mahdollista suonenvetoa ja jalkojen palelemista. Tämän luvataan myös pehmittävän ja hoitavan karheat ja halkeilevat kantapäät.

Koska teen itse seisomatyötä, ovat jalkani kovilla. Suurin ongelma ei enää nykyään seisomatyöhön tottuneena ole jalkojen väsyminen vaan oikeastaan vaan jalkojeni ihon kuivuminen ja mahdolliset kovettumat. Hyvässä lykyssä käytän toki päivän aikana viisiäkin eri kenkiä: aamutöissä matalapohjaisia loafereita, iltapäivisin myymälän ollessa suljettuna mukavia Crocsin balleriinojani, iltapäivisin sali- tai lenkkikenkiäni ja/tai ulkokäyttöön tarkoitettuja kenkiäni ja illalla sitten vielä kuusi tuntia korkkareita. Vaikka siis vaihtelen kenkiä, saattaa jalkoihin silti tulla kovettumia. Tämän vuoksi tehokas kosteutus on tärkeää.

Boreaksen jalkavoide on koostumukseltaan kevyttä ja nopeasti imeytyvää. Sen sisältämä kamferi virkistää, muttei saa silti aikaan mitään liian viilentävän virkistävää tunnetta (minkä ystävä en niinkään ole). Harmikseni tämän kosteutustehot jokaöisessä käytössä eivät kuitenkaan millään riitä minun jaloilleni, minkä vuoksi tästä ei voi tulla vakituotettani sitten millään. (Tätähän voi muuten käyttää myös halutessaan käsivoiteena.)

Olen itseasiassa käyttänyt tätä jo muutaman purkin ja muutaman tuubin kuluneen vuoden aikana niin kotikäytössä kuin työkäytössäkin ja tämä ei valitettavasti vaan millään riitä kosteutustehoiltaan minulle. Jos kuitenkin kaipaatte kevyttä ja ohutta jalkavoidetta, niin kokeilkaa ihmeessä, josko tämä sopisi teille paremmin kuin minulle.

Kokemuksia tästä?

Kommentit (11)

  1. Viivi

    Olen vähän myöhään liikkeellä, mutta jaan vielä vuosien etsinnän jälkeen oman suosikkini: käytän jalkoihin, varsinkin halkeileviin kantapäihin käsivoidetta, nimittäin Nivean SOS Hand Balmia. Se tekee jalkoihin miellyttävän sileyden vaikkapa ennen juhlasukkahousujen laittamista. En tiedä tuleeko kalvo jostakin "vastustettavasta" ainesosasta mutta tykkään kovasti ja pidän voidetta oikein hoitavana.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *