Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Jecca Makeup – ensimmäinen meikkimerkki transsukupuolisille

Kosmetiikkamaailma kehittyy eivätkä meikit ole vain naisten juttu. Toisaalta ne eivät myöskään ole vain naisten tai miesten juttu, sillä jokaisen ei tarvitse pudota suoraan jompaankumpaan lokeroon. Tämän vuoksi 21-vuotias brittiläinen Jessica Blacker lanseerasi maailman ensimmäisen nimenomaan transsukupuolisille kehitetyn kosmetiikkamerkin, joka kulkee nimellä Jecca Makeup.

Jecca Makeup 4

Miksi sitten pitää tehdä sukupuolineutraaleja kosmetiikkamerkkejä, jotka on suunnattu nimenomaan transsukupuolisille? Eikö jokainen vain voisi ostaa juuri niitä meikkituotteita, jotka omaan makuun sopivat huolimatta siitä, kenelle ne on tehty? No toki voi, mutta minusta tällaisen tuotemerkin lanseeraus on aivan mahtava juttu ja olen täysin merkin #MakeupHasNoGender-sanoman takana.

Jos on syntynyt naisen kehoon, mutta kokee itsensä enemmän mieheksi, ei oikeiden meikkituotteiden löytäminen ole itseään tavallisesti suuremmin koskettava juttu. Jos on kuitenkin syntynyt miehen kehoon, mutta meikkaaminen tuntuu omalta jutulta, niin muutama juttu voi aiheuttaa ongelmia eikä edes tarvitse olla transsukupuolinen kohdatakseen ne. Riittää, että on mies, joka haluaa meikata ja varsinkin yksi ongelma on useimmilla välittömästi edessä.

Jecca Makeup 2

Olen nainen, joka käyttää paljon ja usein meikkiä, mutta sopivien kosmetiikkatuotteiden löytäminen ei ole minullekaan helppoa – ja minä sentään tiedän melko hyvin itse, mitä etsin. Jos kuitenkin esimerkiksi täydellisen meikkipohjan etsintään lisättäisiin haasteiksi parrankasvu, en minäkään tietäisi, millä tuotteilla ja kuinka lähtisin meikkipohjaani tekemään.

Jecca Makeup ei ole aloittanut suurella tuotevalikoimalla ja lähtee lähestymään transsukupuolisten meikkejä ensimmäisen tuotelanseerauksensa kanssa tuotteella, jolle on ihan taatusti kysyntää. Merkin ensimmäinen meikkituote on kahdessa sävyssä saatava Jecca Concealer & Correct Palette -meikkipaletti, joka voi kuulostaa tavalliselta peitepaletilta, mutta jonka koostumusta formuloidessa on otettu huomioon aivan erityisiä tarpeita.

Jecca Makeup palette

Paletti on nimittäin kehitetty häivyttämään kasvoilta niin aknen jättämiä jälkiä kuin parrankasvuakin, jotka molemmat voivat olla monille täydellistä meikkipohjaa haluavalle, mutta mieshormooneilla siunatuille suoranainen riesa.

Jecca Makeup 3

Tavallisesti tällaiset tuotelanseeraukset tapahtuvat lähinnä Yhdysvalloissa eikä meiltä käsin pääse tuotteisiin helposti käsiksi. Minulla onkin nyt aivan mielettömiä ilouutisia tämän asian suhteen: Jecca Makeup sijaitsee nimittäin Brittein saarilla ja toimittaa tuotteitaan hieman alle viiden punnan postikuluilla ihan Suomeenkin asti. Itse paletillakaan ei ole hintaa kuin 20 puntaa, mikä sai jopa minutkin himoitsemaan sen kokeilua, vaikka en olekaan merkin suoranaista kohderyhmää.

Tuotemerkkiin ja sen tuotteisiin voi tutustua sen verkkosivulla täällä. Näyttäisi siltä, että ensimmäistä tuotetta aletaan toimittaa aivan pian!

Jecca Makeup

Jään innolla odottamaan, mitä Jecca Makeup lanseeraa seuraavaksi!

Kuvat: Jecca Makeup

Kommentit (1)

  1. pallonenä

    Mitenköhän tuo paletti peittää esim. pisamat ja maksaläiskät? Oranssi/ruskeapohjaiset ihovirheet on mun kokemuksen mukaan vaikeita peittää, ellei halua käyttää tuhtia meikkivoidetta ja usein vielä peitevoidettakin. Olisi kiva löytää tuote, jonka voi levittää pikaisesti ihan vaan vipalla ja simbsalabim, ihosta tuli virheetön 😀 Olisikohan tuossa ainesta sellaiseen? Tai jossain muussa?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *