Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Japanilaiset kosmetiikkatuotteet – vauvoille vai aikuisille?

Yksi hauskimmista asioista, joita olen japanilaisilla kosmetiikkaosastoilla pyöriessäni nähnyt ovat tuotepakkausten kuvat. Siinä missä meillä länsimaissa tuotesarjojen tulee olla tyylikkäistä ja tekstimuotoisesti informatiivisia, käytetään Japanissa paljon konkreettisia kuvia viestimään tuotteen vaikutuksista.

Yksi kiinnostavimmista ilmiöistä on vauvojen kuvien käyttäminen aikuisten ihmisten tuotteissa.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (5)

Toisin kun nopealla vilkaisulla voisi länsimaalaisin silmin katsottuna luulla, eivät nämä tuotteet todellakaan ole vauvojen iholle vaan niiden visuaalisella puolella halutaan ilmentää niiden tuovan käyttäjälleen vauvamaisen pehmeän ja nuorekkaan ihon.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (1)

Suloiset vauvojen kuvat kiinnittävät heti huomion ja kukapa nyt ei haluaisi esimerkiksi vauvamaisen pehmeitä huulia!

Japani kosmetiikka vauvat - 1 (1)

Ja noh, ovathan nuo vauvat hellyyttäviä mutruhuulineen ja muutenkin kaikessa viattomuudessaan.

Japani vauva kosmetiikka - 1

Meillä länsimaissa vauvamaiset hommat hoidetaan Baby Lips -manialla, joka puolestaan erottuu suorastaan räikeästi täällä Japanissa mainoskuvillaan, joista on se tälle kansalle tyypillinen söpöys kaukana. Täällä nämä meillä länsimaissa söpöinä ja lapsekkaina pidetyt tuotteet näyttävät suorastaan eleganteilta versioilta muiden tuotteiden seassa klassisen kauniin mallikasvon koristamissa telineissä seisoessaan.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (2)

Vauvojen kuvia käyttäen voidaan Japanissa myydä mitä tahansa kasvonaamioista, hoitotuotteista ja meikeistä ihan mihin tahansa sellaiseen, mitä en edes ymmärrä.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (4)

Japanilainen söpöysajattelu on meistä länsimaalaisista usein hauskaa, sillä en voisi kuvitellakaan, että meidän markkinoillamme voisi menestyä söpöydellä ratsastava tuotemerkki.

Japani kosmetiikka vauva - 1

Meillä tuotteiden tulee vaikuuttavuuden vuoksi olla asiallisia, informatiivisia ja klassisen tyylikkäitä ja se, mikä täällä Japanissa sulattaa aikuistenkin sydämiä koetaan meillä lapsellisena ja jopa epäuskottavana.

Japani vauva kosmetiikka - 1 (3)

Japanilainen kosmetiikka on tosiaan aivan oma maailmansa, jonka ymmärtäminen vaatii aivan erityistä syventymistä.

Japani kosmetiikka vauvat - 1 (1)

En tiedä, kuinka syvälle pääsen sukeltamaan siihen maailmaan näin reilun kolmen viikon reissun aikana, mutta ainakin se tarjoaa minulle melko mukavan pintaraapaisun siitä.

Harajukussa on oikeasti liike, jonka nimi on "Ehkä söpö"!
Harajukussa on oikeasti liike, jonka nimi on ”Ehkä söpö”!

Miten on, tarttuisiko teille kaupasta käteen vauvojen kuvilla varustettuja aikuisten tuotteita? Vetoaako söpöys teihin kosmetiikkaa ostaessa?

Kommentit (8)

  1. Japanilaiset, ällöttävän realistiset tuotekuvat – Kauneus & Terveys -blogit

    […] vieraillessani hyvin selväksi, kuinka erilainen visuaalinen toteutus kuluttajiin siellä vetoaa. Paitsi että vauvojen kuvia käytetään paljon, ovat myös jopa hieman ällöttävänkin realistiset tuotekuvat suuressa roolissa – […]

  2. Kuinka montaa ihonhoitotuotetta on hyväksyttävää käyttää? – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Japanilaiset kosmetiikkatuotteet – vauvoille vai aikuisille? […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *