Helppo ja nopea tapa heleyttää ja kirkastaa ihoa: jaderullaus

*Sis. mainoslinkin

Kuten tiedätte, seuraan aktiivisesti erilaisia kauneussivustoja pysyäkseni kärryillä, mistä maailmalla nyt puhutaan ja pysyäkseni erityisesti selvillä, mikä on trendikästä Aasiassa. Varsinkin erilaiset ihonhoitoon littyvät jutut kiinnostavat minua, sillä japanilaiset ja eteläkorealaiset ovat tunnettuja huolellisesta ihonhoidostaan.

Kaikkien ihonhoitoon liittyvien juttuja ei tarvitse kuitenkaan  olla uusia trendivillityksiä, vaan jotkut niistä voivat olla jopa hyvin perinteisiä juttuja, joita on käytetty jo iät ja ajat, mutta jotka ovat vasta nyt saaneet myös muun maailman kiinnostumaan niistä.

 Jade-rulla käyttö kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Yksi tällainen juttu oli jaderulla. Viime kesän Tokion reissullani jäin jaderullia myynnissä monissa paikoissa, mutta päädyin hankkimaan omani vasta reissusta kotiuduttuani ja tajuttuani, että se kuulostaa aivan välttämättömältä hankinnalta. Monien kauneussivustojen toimittajat ja kauneusbloggaajat ympäri maailmaa olivat innostuneet jaderullauksesta ja hehkuttivat sen vaikutuksia niin kovasti, etten vain halunnut jäädä pois tästä jutusta.

Jaderulla on jadekivestä tehty rulla, jota on käytetty kiinalaisessa ihonhoidossa jo vuosisatojen ajan. Jadella itsessään on uskottu olevan henkisen puolen parantavia vaikutuksia, mutta itse en ole ollut niinkään kiinnostunut niistä vaan nimenomaan siitä, mitä jaderulla voi iholleni ulkonäöllisesti tehdä.

 Jade-rulla käyttö kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jaderullalla on sen nimen mukaisesti tarkoitus rullata kasvojen ja kaulan ihoa, mikä auttaa vaikuttamaan lymfakieroon ja sitä kautta vähentämään turvotusta (mikä on mahtavaa varsinkin silmänalusilla) ja terävöittämään kasvonpiirteitä esimerkiksi leukarajassa ja poskilla. Se auttaa siis hellästi poistamaan kuona-aineita ja toksiineja sekä tehostamaan iholle ravintoaineita kuljettavaa pintaverenkiertoa ja sitä kautta kirkastamaan sekä heleyttämään ihoa.

Hellä rullaus auttaa myös rentouttamaan kasvojen mikrojännityksiä, mikä ehkäisee juonteiden syntymistä (esimerkiksi tietokoneen ääressä työskennellessä ja muutenkin koneella puuhaillessa tulee helposti tehtyä pientä lihasjännitystä aikaansaavaa ilmeilyä näytön tapahtumia seuratessa). Se hieroo siis kasvoja hellästi sivellen, millä on myös anti-age-vaikutuksia.

(Lisäksi monet, jotka kiristelevät esimerkiksi unissaan hampaitaan ja saavat sen aiheuttaman mikrojännityksen seurauksena päänsärkyä ovat kuulemma saaneet jaderullailusta apua oireisiinsa.)

 Jade-rulla käyttö kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jade on huoneen lämmössä melko viileältä tuntuva kivilaji, minkä vuoksi rullailu tuo iholle myös virkistynen tunteen. Toiset tykkäävät myös säilyttää rullaansa jääkaapissa ja käyttää sitä nimenomaan aamuisin virkistämässä ihoa ekstraviileydellään, mutta omat aamuni ovat varsin kiireisiä ja unohtaisin vain rullani varmasti jääkaappiin, minkä vuoksi säilytän sitä itse meikkipöydälläni.

Rullaa käytetään kaulan iholla ylöspäin suuntautuvin liikkein ja kasvoille siirryttäessä liikkeet suunnataan kohti ohimoita. Otsalla puolestaan rullataan kohti hiusrajaa. Verkko on pullollaan ohjeita rullan käytöstä ja monet käyttävät jaderullaa myös yhdessä gua sha -lastan kanssa.

Ostin oman jaderullani yli puoli vuotta sitten, mutta alkuinnostuksen jälkeen unohdin sen täysin. Tapasin vähän aikaa sitten kuitenkin ystäväni, jota en ollut nähnyt ikuisuuksiin ja joka oli myös sattumalta löytänyt jaderullan osaksi ihonhoitorutiiniaan ja hehkutti kovasti sen kirkastavaa ja heleyttävää vaikutusta. Kun hän vielä kertoi, kuinka oli saanut sameaihoisen ystävänsäkin koukuttumaan siihen ja nähnyt hänenkin ihonsa saaneen aivan uudenlaisen hehkun, olin myyty ja kaivoin rullan kotona esiin välittömästi.

Jaderulla oli jäänyt pois ihonhoitorutiinistani, sillä en oikein ollut varma, mihin väliin sitä käyttäisin – rutiinini kun on jo melko monipuolinen. Monet käyttävät jaderullaa seerumien ja/tai hoitonesteiden levityksen jälkeen, mutta kuten ystäväni, koen minäkin niiden tarttuvan rullaan ikävästi ja rullaan mielummin puhdasta ihoa sen kasvovedellä pyyhkimisen jälkeen. Käytän jaderullaa joko iltaisin niillä vuoroviikoilla, kun en rullaa ihoani iltaisin Swiss Clinic Skin Roller -mikroneulausrullallani tai mikroneulausviikoilla aina aamuisin mikäli vain suinkin muistan ja ehdin.

 Jade-rulla käyttö kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jaderulla on siitä kätevä apuväline, ettei sen kanssa puuhailuun tarvitse käyttää ikuisuuksia eikä ihoa tarvitse valmistella sitä varten mitenkään erityisesti. Rullailua tehdään n. 2-3 minuuttia normaalin ihonpuhdistuksen jälkeen ja itse tosiaan levitän normaalit hoitotuotteet iholleni vasta sen päätteeksi. Rullailua voi tehdä vaikka päivittäin tai joka toinen päivä.

Jaderullia löytyy useasta eri hintaluokasta, mutta olen käsittänyt, ettei niissä varsinaisesti olisi valtavan suurta eroa muuten kuin lähinnä ulkonäöllisesti ja muiden rullissa käytettyjen materiaalien suhteen – perinteiseen jaderullaan kun voi suhtautua kuin korumaiseen arvoesineeseen, jolloin ehkä kullalla pinnoitetut yksityiskohdat voivat tuoda hommaan ylellisyyttä.

Oma rullani kuitenkin kotiutui muutamilla euroilla eBaysta ja ainoa asia, mikä on sitä ostaessa tärkeää tarkastaa on, että rulla on nimenomaan jadea eikä muovia. Yleensä eBayssa jaderullan nimellä myytävät rullat kuitenkin ovat lähtökohtaisesti sitä, sillä yleisesti korukivenä käytetty jade ei ole käsittääkseni mikään superharvinainen tai kallis kivilaatu.

 Jade-rulla käyttö kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jaderullauksesta on tosiaan niin paljon hyötyä, että eräs bloggaaja tiivisti loistavasti sen, kenelle jaderulla sopii: ”So, basically, if you are a human with a face, you should be jade rolling.”

Jade rolling on nyt ollut jo jonkun aikaa the thing, joten googlettamalla löytyy runsaasti rullailijoijen käyttökokemuksia ja aiheesta lisätietoa antavia verkkosivustojen artikkeleita. Jaderullien myyjiä löytyy eBaysta runsaasti täältä.*

 Jade-rulla käyttö kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Miltä jaderullaus kuulostaa? Oliko se jo jollekin tuttu juttu?

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (21)
 1. Tilasitko sinäkin tämän rullan Kiinasta? Olisiko sinulla laittaa suoraan linkkiä myyjälle, jolta tilasit. 🙂

  1. Olin näköjään tilannut oman rullani jo viime elokuussa eikä myyjä, jolta sen ostin näytä myyvän sitä enää. Omani tuli varmaan Kiinasta tai ainakin myyjän muut tuotteet näyttävät tällä hetkellä tulevan sieltä. 🙂

   1. Ok, kiitos tästä vinkistä. Täytyy laittaa tilaukseen, tämä sopii paremmin itselleni, kun nuo mikroneulausrullat lähinnä hirvittävät jo ajatuksen tasolla… 😀

    1. Joo, jos ihon pinta on hyvässä kunnossa eikä ole tarvetta häivyttää siltä esimerkiksi arpia, niin tämä rulla on hyvä tuote juuri siihen ihon pelkkään heleytykseen ja kirkastukseen. 🙂

 2. Syötö jotain kauneusravintolisiä? Jos syöt, niin haluaisin tietää mitä. 🙂

  1. Syön Helein Biotin+ Kauneusravintolisää, joka on ollut todella toimiva. Olen syönyt sitä syyskuusta lähtien ja huomannut selvästi, kuinka se on vaikuttanut tukkani kasvuun sitä tehostaen ja kynsistäni on tullut niin vahvat, etteivät ne enää katkeile. Tuotteesta löytyy viimeisin postaus täältä ja tuossa postauksessa on linkkejä aiempiin samoja tabletteja käsitelleisiin postauksiini. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *