Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

It ain’t easy walkin’ in stilettos but somebody gotta do it

Olen nainen ja viimeisen vuoden aikana olen tajunnut sen entistäkin selvemmin.

Olen aina rakastanut niin pukeutumisessa kuin muussakin naisellisia juttuja ja viimeaikoina homma on korostunut entisestään uusien korkokenkien hankkimisen myötä.

En viihdy lenkkareissa. Minulla oli sellaiset viimeksi teini-ikäisenä enkä osaa liikkua niissä missään muualla kuin lenkkipolulla. Tänä keväänä hankin ensimmäiset tennarini vuosiin ja nyt omistan niitä kahdet. Käytän niitä satunnaisesti ja hieman häpeillen, sillä naisellisemmat balleriinat ja iki-ihanat korkkarit ovat ehdottomasti se minun juttuni. Oloni tuntuu jostain syystä jopa hieman nuhjuiselta tennarit jalassa.

Korkkarit ovat tosiaan ihania. Ne ovat naisellisia, tyylikkäitä, seksikkäitä ja kaikin puolin vaan ihania. (Varsinkin, jos on syntynyt seitsemän sentin säärillä ja pituutta on vain hieman enemmän kuin ponilla säkäkorkeutta…) Mutta luoja paratkoon, kuinka inhottavia suurin osa niistä loppujen lopuksi on jaloissa!

Harvoin löytää täydellisiä korkkareita, jotka eivät alkaisi viimeistään muutaman tunnin kuluttua hiertämään jostakin kohdasta jalkoja. (Tai löytää varmasti useinkin, mutta niiden hintalappu ei aina sovi minun budjettiini.) Tämän vuoksi voitte uskoa, että tyylikkäitä ja naisellisia korkkareita rakastavana naisihmisenä kiljuin ilosta, kun kuulin tutuiltani Compeedin rakonestopuikosta.

Kyseessä on siis apteekeissa myytävän Compeed-sarjan taikapuikko, jonka ideana on, että kitkaa ja hankausta vähentävää puikkoa sipaistaan ennaltaehkäisevästi jaloissa niihin kohtiin, joista kenkä todennäköisesti alkaa hiertää.

Itse kuljetan puikkoa nykyään AINA käsilaukussani. Minulla homma toimii parhaiten niin, että kun otan uudet (tai muuten vaan vähän käytetyt) kengät käyttöön, levitän puikkoa joko suoraan niille kohdille, joille arvelen hankausta voivan tulla tai sitten pidän kenkiä hetken jalassa ja kuulostelen, mistä kengät saattavat alkaa hiertää ja levitän puikkoa sitten näille paikoille.

Puikon idea on simppeli. Tässä on ihoa liukastava koostumus, joka ei näy eikä tahraa tai tee ihoa liukkaan tuntuiseksi, mutta joka silti ehkäisee hakauksen todella tehokkaasti.

Ja voi jestas, kuinka täydellisesti tämä toimiikaan! Tämä on pelastanut minut jo niin monta kertaa, etten enää koskaan elämässäni tahdo olla ilman tätä!

Auttamattomasti liian pienet kengät ovat puikon käytön jälkeen yhä tietysti liian pienet, eli niihin et apua tällä saa, mutta uusien kenkien sisäänajovaiheessa tämä on loistava sekä myös silloin, kun kengät ovat muuten loistavat, mutta se yksi pieni kohta meinaa vähän hangata.

Pieni puikko vaikuttaa hyvin riittoisalta ja kulkee näppärästi mukana käsilaukussa tai takin taskussa. Puikkoa olisi hyvä säilyttää alle 30 asteen lämpötilassa, mutta mikäli se joutuu kestämään lämpimämpiä olosuhteita ja pääsee sulamaan, voi sen jähmettää uudelleen laittamalla sen hetkeksi viileään.

Compeedin tuotteita myyvät apteekit ja puikolla oli hintaa alle kahdeksan euroa.

Onko joku muu kokeillut tätä pelastavaa taikapuikkoa? Kenen muun elämä (ja jalat) tällä tullaan tai on jo tultu pelastamaan?

Kommentit (29)

 1. rips

  kaveri ylisti sitä kerran kun kirosin kun kengät hiersivät. ensin vähän epäilin sitä mutta nykyään sillä on oma paikka laukussani! ; )

 2. Kinuski

  Todella hyvä tuote! On pelastanut mut ja jalkani jo monilta rakoilta. Varsinkin kun jalkani tarvisisivat usein koon 40,5 (erityisesti Vagabondin kenkissä ja koko 41 on jo valmiiksi iso), ja ostaessani koon 40 kengät luisevat varpaani saavat takuuvarmasti monet rakot ja hiertymät ennen kuin kenkät ovat venyneet. Korkkareissa ongelma on luonnollisesti pahempi, koska painetta tulee varpaisiin enemmän. Mutta siis, suosittelen myös tuota lämpimästi! 🙂

 3. Anonyymi

  !!! miten ihania korkokenkiä!

 4. Anonyymi

  Tuota puikkoakin parempi tuote on Baman Silky feet – silkiä sisältävä suihkutettava spray, joka estä hiertymät. Itselläni tuli ennen joka kesä hiertymät varpaiden väliin kun aloin käyttää varvassandaaleja, tällä tuotteella olen välttynyt niiltä. Suihkutan tuota myös aina jalkoihin kun otan käyttöön uudet kengät – eikä ole ollut hiertymiä muuten muutamaan vuoteen 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *