Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Iso, isompi, isoin

Kosmetiikkamyyjänä työskennellessäni näin lähes poikkeuksetta vain isoja hajuvesipulloja. Testerit ovat lähes aina 100 ml tai 50 ml pulloja ja koska tax free -myynnissä ei pienempiä kokoja nähdä, tuntuvat maissa myynnissä olevat ”tavalliset” 30 ml hajuvesipullot suorastaan suloisilta miniatyyreilta.
Jossakin vaiheessa maailmalla alkoi trendi myydä isompia hajuvesiä. Taisin itse nähdä ensimmäistä kertaa 200 ml hajuvedet miesten Paco Rabannen One Millionista ja Armanin Acqua di Giosta. Myöhemmin naistenpuolellekin tuli kookkaampaa pulloa ja ainakin Versacen Bright Crystalin 200 ml  pullon olen päässyt näkemään myymälän hyllyssä.
200 ml on jo mielettömän suuri määrä hajuvettä. Tai ainakin meille suomalaisille, jotka olemme tottuneet yleisesti olemaan varovaisia tuoksujen kanssa. Niissä maissa, joissa voimakkaiden tuoksujen käyttö on yleisesti soveliaampaa ja suositumpaa, kuluvat nuokin jättipullot varmasti kiitettävällä tahdilla.
Kaikille 200 ml tuoksunestettä ei kuitenkaan ole tarpeeksi. Toiset tahtovat vieläkin enemmän.
Miten olisi 900 ml hajuvesi Burberryn My Burberrya (2500 euroa)? Olisiko siinä tarpeeksi tuotetta?
Ai ei? No mitenkäs olisi 950 ml Viktor & Rolfin Flower Bomb -hajuvettä (2000 euroa)?
Ja jos ei kuulkaas sekään vielä riitä, niin euronsa voi sijoittaa paremminkin. Lolita Lempickan tuoksun voi nimittäin ostaa 2,7 litran pullossa 1455 eurolla. Tässä alkaa jo olla litrahintakin kohdallaan ja tähän kannattaa tietysti jo sijoittaakin jos hhmm… normaalisti käyttää 30 millin tuoksun  viikossa.
Itsehän en edes osta limsojani noin isoissa pulloissa saati sitten, että voisin ikinä kuvitella käyttäväni samaa hajuvettä noin paljon!
Minkä kokoisia hajuvesipulloja te yleensä suositte tuoksuostoksilla ollessanne?
(Alkuperäinen juttu bongattu Fragranticasta.)

Kommentit (39)

  1. Anonyymi

    30 ml edp kestää minulla kaksi vuotta. Käytän siis vain yhtä tuoksua tuon ajan. Sitten ostan jonkun uuden. En ole aivan varma, onko tuoksu loppuvaiheessa enää aivan alkuperäisen tuoksuista vaiko jo vähän elähtänyttä.

    Vähäistä menekkiä selittänee se, ettei meillä töissä saa olla kovin hajustettu ja kesällä tulee vain vähän suihkittua hajua…

  2. Champs-Élyséesin Sephorassa – Kauneus & Terveys -blogit

    […] Yksi asia, johon kiinnitin Sephorassa heti huomiota olivat siellä esillä olleet valtavat hajuvesipullot. Luulin ensin, että vitriiniin oli laitettu hajuvesipullojen jättikokoisia ”leikkiversioita” ihan vaan esillepanon vuosi, mutta lähempi kurkistelu paljasti, että nämä olivat nyt ihan oikeasti niitä jättisuuria hajuvesiä, joista olen joskus aiemmin kirjoittanutkin. […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *