Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

IsaDoran hiusmascara, hairmascara IsaDora

Kuka muistaa yhdeksänkymmentäluvulla suuressa hittimaineessa olleet hiusmascarat? Varmasti kaikki huutavat nyt hep, sillä kukaan tuskin on voinut välttyä huomaamasta niiden tehneen comebackin IsaDoran tarjoamana. Mutta kuka muistaa ihan 90-luvulla käyttäneensä niitä?

Minä muistan.

Olin ala-asteella ja sain äidiltäni punaisen, sinisen, violetin ja keltaisen hiusmascaran. Ne olivat suuri hitti ja niitä vedeltiin tukkaan ekstaasin partaalla niiden ollessa ainoita mascaroita, joita kaverilta oli luvallista lainata.

Kuten mainitsin, on IsaDora yrittänyt tuoda villityksen takaisin (hintaan 14,90 euroa).

Ideanahan tuo on aivan mahtava. Värejä löytyy jos jonkunlaista sorttia ja käyttö on nopeaa ja vaivatonta poispesun ollessa sitäkin helpompaa.

Sainkin valita IsaDoralta kokeiluun hiusmascaran haluamassani värissä ja päätin verestää vanhoja ysärimuistojani -tällä kertaa hillitymmällä sävyllä tosin.

Valitsin kokeiluuni sävyn 52 Champagne, sillä olin nähnyt sitä mainoskuvissa tummempitukkaisillakin (tai oletin kuvissa olleen sen) ja se oli muutenkin sopivan hillitty väri makuuni.

Hiusmascaran harja on reilunkokoinen ja sopivan harva, jotta sen läpi on helppo vedellä hiuksia. Tai ainakin teoriassa on, jos vaan ottaa tarpeeksi kapeita osioita ja hiukset on harjannut kunnolla etukäteen.

Hiukset ilman hiusmascaraa:

Jos raitaosio on paksumpi, kannattaa hiuksiin harjata massaa sekä päältä että alta. Massa oli hieman haastavaa saada levittymään hiuksiin tasaisesti joka puolelle, mutta homma onnistui lopulta.

Täsä vaiheessa hiukset näyttivät samalta kuin raitaväriaineen levittämisen jälkeen ja tuntuivatkin yhtä jäykiltä.

Ohjeiden mukaan suortuvan kuivumista oli odotettava, jonka jälkeen hiusosion voisi harjata läpi. Kuivumista todellakin oli odotettava, sillä siihen meni hetki. Nopeammaksi homman saa, jos osion kuivattaa hiustenkuivaajalla.

Vaan mitä tapahtui kuivuneen osion harjaamisen jälkeen?

Niin, sinne se katosi. Hiusmascaran pigmentti oli sittenkin liian kevyt omille tummille hiuksilleni.

Hiusmascara lähti turhankin nopeasti harjan mukaan ja jäljelle jäi vaan möykkyisiä murusia.

Olisi ehkä sittenkin vaan pitänyt repäistä ja napata kokeiluun pinkki tai sähkönsininen hiusmascara, joka olisi luultavasti pelittänyt tummassa tukassani tätä paremmin.

Minusta hiusmascarat olivat cool juttu 90-luvulla, mutta jätän ne suosiolla lapsuusmuistoihini.

Mitenkäs te ja hiusmascarat? Olivatko tuttu ilmiö 90-luvulla? Oletteko kokeilleet IsaDoran uutuuksia ja jos olette, niin miten ne ovat teillä toimineet?

Kommentit (30)

  1. Anonyymi

    Itse ostin just tänään samaa sävyä kuin sinä (mulla on vaaleenruskeet hiukset) Ja totesin, että olisi sittenkin pitänyt valita joku toinen sävy, nimittäin toi ei sovi mun hiuksiin. Mutta tosiin kuin sulla, mulla levitty nyt ihan hyvin jne 🙂

  2. Anonyymi

    Kokeilkaa Kryolanin hiusmascaraa tai sprayta! Ne ei ole "vappua" varten, vaan ihan studioille elokuviin.
    Eivät ole itselläni temppuilleet ainakaan! Suosittelen! Ovat halpojakin ja pigmentti on vahvaa – kuten Kryolanilla aina~
    Rohkeasti väriä vain elämään! ^^

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *