Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

IsaDora 16Hrs Active Moist Make-up SPF 30

En ole tainnut koskaan elämäni aikana omistaa IsaDoran meikkivoidetta. Sarjan sävyt ovat aina olleet liian tummia iholleni, joten olen suosiolla jättänyt ne väliin.

Jos en olisi ihastunut mineraalipohjiin polkisin varmasti nyt jalkaani kiukusta pihisten, sillä IsaDoran uudessa meikkivoiteessa on kerrankin jotain sellaista, mitä minä oikein palavasti tahtoisin omaankin meikkivoiteeseeni: suojakerroin 30!

IsaDoran uusimman meikkivoiteen nimi on 16Hrs Active Moist Make-up SPF 30 ja siitä on saatavilla kuusi sävyä (hinta reilut 18 euroa).

Tämä ei ole niin kuivan tuntuinen kasvoilla kuin pitkäkestoiset meikkivoiteet yleensä ovat enkä nyt sanoisi tätä miksikään superkestäväksi meikkivoiteeksi, mutta sellainen hyvä peruskestävä kyllä ainakin omien kokemuksieni pohjalta.

(Kuvassa vasemmalla puolella kasvoja pelkkä meikkivoide ja oikealla puolella kasvoja meikkivoiteen päällä on ohut kerros Diorin irtopuuteria.)

Lopputulos on puolipeittävä (hieman peittävämpää saa toki kerrostamalla), meikkivoide levittyy iholle hyvin ja koostumus on ohuen tuntuinen. Iho myös näytti kivan heleältä ja raikkaalta eikä ollenkaan tunkkaiselta ja pahasti paklatulta.

Tämä ei ehkä kuitenkaan ole paras mahdollinen meikkivoide selkeästi rasvaiselle iholle, mutta varmasti hyvä normaalista vain hieman rasvaisempaan taipuvaiselle iholle. Pienen pintakuivuuden kanssa tämä ehkä myös menettelee kollegoitaan L’orealin Infalliblea ja Max Factorin Lasting Performancea paremmin, joista ensin mainittu on iholla selkeästi kuivemman oloista ja jälkimmäinen puuterisemman.

Tämä ei ollut mikään silikonipommi, eli mitään supersiloitusta huokoset eivät saaneet. Itseasiassa meni pieni hetki ennen kuin tämä ”suli” iholleni kauniimman näköiseksi ja hetken aikaa tämä näyttikin kinnaavan hieman huokosiin kiinni pintakuivemmalla ihollani.

Punoitusta tämä peitti varsin hyvin, mutta tummia silmänalusiani tämä ei kyennyt yksinään täysin peittämään. Mukavaa oli kuitenkin se, ettei tämä tuntunut silmänalusilla liian kuivalta tuotteelta.

Kevyesti laitettuna tämä antoi myös pisamien kuultaa kevyesti läpi.

Itse käytin kasvoillani sävyä 30, joka on laadun vaalein sävy, mutta kuten näette, ei tämäkään ole mikään oikeasti vaaleaihoisten sävy:

Tämän rinnalla oma ihoni näyttää kädenselästä jopa lähes punapohjaiselta! (Lupaan muuten tehdä jossain vaiheessa jutun ihon sävyn määrittämisestä.)

Eniten minua tosiaan ilahdutti tuo tuotteen suojakerroin 30. Harvempi tosin lätkii meikkivoidetta kasvoille sellaista määrää, että suojakerroin täysin toteutuisi (aurinkovoidettahan tulisi lätkiä kasvoille 5 ml, jotta suojakerroin toteutuisi ja uskoisin meikkivoiteidenkin suojakertoimien olevan mitattu samalla määrällä), eli on todella mukavaa, kun suojakerroin on näinkin korkea ja edes jonkunnäköinen suojakerroin tulee todennäköisesti totetumaan iholla tuotetta kevyemmälläkin kädellä lätkittynä.

Mukava kesämeikkivoide, joka kannattaa ehdottomasti tarkistaa kaupassa palloillessa!

Ja kun nyt IsaDorasta puhutaan niin täytynee mainita, että myös IsaDora on joku aika sitten tuonut myyntiin oman mattalakkansa:

Tästä minulla ei ole omakohtaista kokemusta, mutta nettivertailujen ja muiden kommenttien perusteella tämä vaikuttaisi varsin pätevältä mattaajalta (ainakin huomattavasti Make Up Storen mattalakkaa paremmalta).

Hintaa tällä ei ole kuin n. 7,90 euroa, eli jos mattalakka vielä himottaa, niin nappaa tämä mukaasi kaupoilla käydessäsi!

Kommentit (35)

 1. Ex-kynnetön

  Kiva, että Isadoraltakin on tullut mattalakka! Tähän mennessä olen kokeillut Essien, Nubarin ja Manglazen lakkoja, joista suosikkini on ehdottomasi Manglaze. Harmi vain, että suosikkiani on valmistettu rajoitettu erä. Ehkä lisään Isadoran kokoelmaani. 🙂

 2. juárez

  Mahtavaa! Kiitos!

 3. Anniina

  Moi Virve! Ensinnäkin on pakko mainita, että valtavan iso kiitos sulle, että pidät tätä blogia. Oon saanut täältä tosi monta hyvää vinkkiä ja lisäksi tykkään hurjasti sun kirjotustyylistä. Tää on sellanen blogi, jonka lukemisesta voisin vaikka maksaa! Ja myös ensimmäinen tähän mennessä, josta olen niin ajatellut.

  Kysymyskin mulla on, oon nimittäin pohdiskellut noita aurinkosuojajuttuja hieman hämilläni sen jälkeen, kun mainitsit, että kahta erilaista aurinkorasvaa ei kannata laittaa päällekkäin/sekasin. Oli nimittäin sinänsä shokkiuutinen, että oon aina itse laittanut ensin alempaa suojakertointa kaikkialle ja siihen päälle sitten herkästi palaviin kohtiin vielä isompaa suojakerrointa. No nykyään koitan sitte rajailla näitä kohtia eri rasvoilla, hankalaa.. Mutta entäs sitten nämä meikkivoiteet, joissa on suojakerroin (itsellä käytössä bare minerals), voiko niiden alle laittaa aurinkorasvaa vai onko riski, että ne "kumoavat" jotenkin toisensa?

  Lisäksi vielä ajattelin kysyä, että onko sinulla työsi puolesta tai muuten, tietoa että mikä olisi hyvä aine pigmenttiläiskien vaalentamiseen naamasta? Entä vinkkejä niiden peittämiseen? Tai jopa ehkäisyyn?

  Ja täälläkin odotetaan innoissaan ohjeita ihon sävyn määrittelyyn. Oot ihan paras!

 4. Nimetön

  Anniina: Kiitos. 🙂
  Itseasiassa opin juuri, että mineraalimeikeissä suojakertoimenakin käytetty Titanium Dioxidi (UVA-II -suoja) voi heikentää aurinkotuotteissa yleisesti UVA-I -suojana käytetyn avobenzonen tehoa. UVA-I -suoja-aineet kykenevät siis suodattamaan syvemmälle ihossa menevää UVA-säteilyä kuin UVA-II -suoja-aineet.
  Olen nyt itsekin ihan hämilläni, että mitä tähän iholleni lykkisin, sillä tahdon nimenomaan suojata ihoni mahdollisimaan hyvin ikääntymisen merkkejä aiheuttavalta UVA-säteilyltä, mutta käyttää mineraalipohjia ja varmasti lähes kaikissa UVA-säteilyltä suojaavissa voiteissa on käytetty avobenzonea tuomassa suojaa. Teen tästä varmaankin jonkun näköistä postausta, mutta täytyy jälleen kyllä sanoa, että tieto lisää tuskaa. :/

 5. Nimetön

  Edelliseen vielä jatkoa, unohdin vastat loppuihin kysymyksiisi.
  Cliniquen pigmenttiläiskiä vaalentavaa Even Better seerumia olen kuullut monen kehuvan. Tärkeintä on kuitenkin kunnollinen ja korkea aurinkosuoja, sillä UV-säteily nimenomaan aiheuttaa pigmenttiläiskiä ja tummentaa jo olemassaolevia. Blascolta löytyy pigmenttiläiskien peittoon oma peiteaineensa. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *