Inside the Industry 18: Miksi kynsilakkapulloni pohjalla on metallikuulia?

Tämän päivän Inside the Industry postauksessa kysyn teiltä, että tiedättekö, miksi kynsilakkapullon pohjalla on yksi tai kaksi teräksestä tehtyä helmeä?

Kirkkaissa lakoissa tätä ei tarvita, mutta värilakkojen koostumuksen kannalta se voi olla tärkeää.
Koska kynsilakkamassa voi olla pullossa seisoessaan jämäkkää, auttaa kynsilakkapullon pyörittely käsien välissä noiden massaa sekoittelevien helmien avustuksella sitä muuttumaan hetkellisesti hieman juoksevammaksi, jolloin se levittyy siveltimellä kynsille huomattavasti paremmin.
Lakan seistyä taas käytön jälkeen hetken pullossaan palaa lakan koostumus takaisin entiselleen alkuperäisemmän jämäkämmän koostumuksen mukaiseksi.

Helmien avulla lakan viskositeettia eli juoksevuutta voidaan siis muuntaa hetkellisesti niin, että lakka onkin käytön ajan hieman juoksevampaa ja siksi helpompaa käyttää. Vaikutus on siis vain ollut väliaikainen eikä vaikuta lakan koostumukseen pysyvästi.
Kyse on ilmiöstä nimeltä tiksortopia.
Muistattehan kuitenkin, että lakkapulloa tulisi aina ravistelun sijaan pyöritellä käsien välissä, sillä ravistelu voi saada pullossa olevan ilman kanssa yhdessä aikaan lakkamassassa ilmakuplia!

Helmeä tietää pientä kosmetiikan nippelitietoa, vai mitä?

Kommentit (10)
  1. Enpä tiennyt tuota pyörittelyjuttua, oon aina vaan ravistanut lakkapulloa ennen käyttöä :O aina oppii uutta! Nämä sinun inside the industry -postaukset on muutenkin olleet todella opettavaisia ja kiinnostavia 🙂

    1. Kiva kuulla, että ovat olleet hyödyksi! 🙂

  2. Hah, enpä tällaistakaan tiennyt! Mulla ei ole kuin parissa lakassa ollut tuollaisia ja jotenkin oon vaan vähän ajatellut, että ne on siellä vain esteettisistä syistä..:D Näin sitä ihminen sivistyy. 😉

    1. Näin sitä vaan nippeltiedot hyödyttävät! 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *