Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Innovatiivista toteutusta

Voi, kuinka rakastankaan innovatiivisia kosmetiikkatuotteita! Minulle ei riitä vain uusi sävy tai uudenmallinen pakkaus, vaan tahdon jatkuvasti nähdä kokonaan uusia ideoita. Ihanaa, että kosmetiikkateollisuus kehittyy jatkuvasti ja joku insinööri jaksaa tuhertaa tällaisenkin hömpän parissa, sillä minunkaltaisilleni kosmetiikka-addikteille tämä on tärkeää.

Uusin insinöörien taidonnäyte oli tämä kynä, johon törmäsin:

Mitä erityistä tässä Essentia Naturalen Pencil Me In kynässä sitten on? No katsokaapas tarkemmin:

Korkissa on teroitin! Kynän saa siis näppärästi teroitettua koska vaan ilman, että erillistä teroitinta tarvitsee etsiä tai kantaa reissussa mukanaa. Kuinka yksinkertainen, mutta silti niin näppärä idea! Kuinka noin pieni juttu voikaan saada yhden kosmetiikkafriikin näin täpinöihinsä!

Kynäni sävykään ei ole hullumpi. Boisenberry on todella tumma ja syvä violetti, joka itseasiassa taittaa hitusen siniseen. Tykästyin sävyyn ja kynään jo heti ensimmäisellä käyttökerralla niin kovasti, että tiedän tämän jäävän aktiivikäyttöön. Sainpas sen uuden violetin rajauskynän vihdoin!

Kynä ei ole laadultaan yhtä pehmeä kuin esimerkiksi GOSH:in ja BeYu:n pehmeät kynät, muttei missään tapauksessa kovakaan. Sanoisin, että tarpeeksi pehmeä. Jälki myös pysyi silmissä loistavasti läpi päivän.

Ainoa asia, joka minua tässä kynän ah-niin-näppärässä teroitinmekanismissa huolestuttaa on se, että nyt kun korkki ei teroittimen aukon takia olekaan enää ilmatiivis, saattaa vähemmän käytössä olevan kynän kärjen pinta mahdollisesti kuivahtaa. Toki kynän saa taas teroittamalla kuntoon ja oma kynäni ainakin tulee olemaan aktiivikäytössä, joten mitään ongelmaa tuskin ilmenee. (Kunhan nyt vaan näköjään piti jostakin saada marista?)

Miltäs tällainen teroitinsysteemi vaikuttaa? Näppärää vai turhaa? Omistaako joku muuten tällaisen kynän?

Teroittamisesta tuli mieleeni yksi pieni juttu, joka on varmasti monille teistä itsestään selvä asia, mutta jonka tahdon kuitenkin mainita, sillä töissä minusta välillä tuntuu, ettei se olekaan kaikille niin itsestäänselvä juttu.

Kaikki varmasti tietävät nämä automaattirajauskynät? Automaattirajauskynällä tarkoitetaan siis silmien tai huulien rajaamiseen tehtyä kynää, jota ei tarvitse teroittaa, vaan josta vain kierretään uutta kärkeä esiin. Vastaavanlaisia kyniä löytyy joiltakin merkeiltä myös kulmille.

Ovathan kaikki tiedostaneet, että näiden kynien päästä löytyy usein kärjen teroittamiseen tarkoitettu teroitin?

Näilläkään kynillä ei tarvitse siis tehdä tylpällä päällä töitä, vaan kärki on mahdollista saada ihan niin teräväksi, kuin se kynän ostaessakin oli.

Monille teistä tämä oli tosiaankin varmasti itsestäänselvyys, mutta koska saan niin usein esitellä tuota pientä näppärää lisäosaa töissä asiakkailleni halusin varmistaa, että tekin tiedostatte sen olemassaolon. Tiedostitteko?

Kommentit (53)

 1. Anonyymi

  mä oon aina miettiny että miten epäkäytännöllisiä tollaset kynät on, ko niitä ei voi terottaa ja ne on ihan tylsiä sitten ekankäyttökerran jälkeen! no tosiasiassa en siis tästä vielä tiennytkään.. kiitow tästä!

 2. Anonyymi

  Huomasinpa, että Savon Sanomat oli lainannut sinun tekstiäsi loppiaisen lehteen. Tämä lausahdus oli lehden ylätunnisteessa (vai mikä se nyt lehdessä onkaan) mihin keräävät pieniä lausahduksia muista lehdistä ym. "Ihanaa, että kosmetiikkateollisuus kehittyy jatkuvasti ja joku insinööri jaksaa tuhertaa tällaisenkin hömpän parissa"

  Oli viitattu ihan asiallisesti Golden Girlin blogiin…

 3. Nimetön

  Jasmine: Itse törmäsin ensimmäistä kertaa tällaiseen systeemiin, joten en osaa sanoa, mistä voisi saada muita sävyjä tämän firman nettisivujen lisäksi. 🙂

  Anonyymi: Ohh, täytyy käydä kirjastossa etsimässä tuo lehti käsiini. Mahtavaa. 🙂
  Kiitos, että kerroit!

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *