Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Inhottava dödödesign

Edellinen antiperspiranttini veteli viimeisiään kesken työpassini ja uuden ostaminen oli ajankohtainen asia. Normaalisti olisin kävellyt marketin dödörivistölle ja valinnut sieltä jotain makuni mukaista, mutta koska olen viettänyt tämän kesän jälleen laivalla töissä ja sen myötä pyrkinyt testaamaan nimenomaan omassa myymälässäni valikoimissa olevia tuotteita, päätin hankkia tämänkin tuotteen työpaikaltani.
Koska pidän itse eniten halpistuotteista, kurvasin korkkarini Nivean hyllylle. Hyllyllä lymysi vain kaksi eri vaihtoehtoa, joten ihan tajuttoman kauaa en joutunut päätöstäni pohtimaan. Päädyin valitsemaan dödön, joka lupaili parin vuorokauden suojaa ja erityistä apua stressaaviin tilanteisiin. Juuri tällä hetkellä elämäni tuntuu välillä olevan yhtä stressiä, joten pakkohan minun oli ottaa kaikki siihen tarjolla oleva apu vastaan ja yrittää kontrolloida sitä jopa dödönkin avulla.
Itse dödö on ollut kiitettävän hyvä tapaus hikoilua vastaan vaikken olekaan kokenut sitä minään ihan supertehokkaana. Moni kuvailee stressihien haisevan tavallista ”urheiluhikeä” enemmän, mutta en ole kokenut tämän pitävän hienhajua poissa mitenkään poikkeuksellisen tehokkaasti. En kärsi voimakkaasta hikoilusta, mutta kun töissä painaa koko päivän menemään niin kyllä siinä välillä kainalotkin kostuvat.
Mistä kuitenkin ihan ennen kaikkea halusin tämän tuotteen kohdalla avautua on pakkausdesign, joka on minusta Nivean suosioon nähden aivan hirveä. 
 Näyttäähän tuo toki elegantilta (tosin se paheksittu kaksimielinen minäni sanoisi tuon näyttävän toisaalta jopa hieman hhhmm… no, en sanokaan tätä lausetta loppuun), mutta hei ihan tosi, missä käytännöllisyys?
Ensinnäkin jo se ärsyttää, että pakkaus on muotoiltu niin, että sen kuula on aina ylöspäin. Aluksihan tuo on toki ihan sama, mutta tuotteen loppua kohtia sitä tahtoisi mielellään säilyttää ylösalaisin. Koska korkin design on pyöreä, on sitä todella haastavaa yrittää väkisin ankkuroida johonkin rakoon, jossa se saattaisi ehkä pysyä ylösalaisin. Ja koska pakkaus vielä ennen kaikkea on lasia, en sen todellakaan soisi yhtäkkiä kellahtavan kumoon ja putoavan kylpyhuoneen kaakeleille. Ja jos pakkauksesta vielä jotain saa marmattaa, niin tahtoisin ehdottomasti marmattaa siitä, kuinka lasipakkaus painaa niin itse reissatessa kuin myös tuotteita myyntimaahan rahdatessa.
Monet ovat pyytäneet lisää ekologisia näkemyksiä  blogiini ja tässä yksi: jos tuote tulee painavassa lasisessa pakkauksessa, on sen rahtaaminenkin epäekologisempaa, sillä samoihin painorajoituksiin menee vähemmän tuotteita ja lasiset pakkaukset tarvitsevat yleensä enemmän pakkausmateriaaliakin suojakseen. Tätäkin näkökantaa kannattanee siis miettiä. (Toisaalta sitten voi taas miettiä, että minkä materiaalin valmistaminen on ekologisinta ja mitä voi parhaiten kierrättää yms., eli homma ei todellakaan ole kovin yksiselitteistä.)
Loppuyhteenvetona siis sanottakoon, että ihan mukava perusdödö, mutta pakkaus on kaikkine puolineen suoraan sieltä tätä seisovan kuumaa hellettäkin lukuisia kertoja kuumemmasta liekkimerestä, mikä saa minut vahvasti miettimään, haluanko kokeilla Nivean dödöjä jatkossa ihan vaan kokeilemisen ja paremman, omakohtaisiin kokemuksiin perustuvan asiakaspalvelun nimissä.
Mitä mieltä te olette Nivean dödöjen pakkausdesignista? Kuinka merkittävässä osassa se on dödöä valitessanne?

Kommentit (39)

  1. Anonyymi

    Hei Virve, heitänpä sinulle haasteen: Rakastat halpismerkkejä joten oletko koskaan testannut Lidlin kempparituotteita? Olen löytänyt sieltä itselleni parhaan antiperspirantin (hintaa 1€ ja korkki alaspäin!) sekä myös loistavimman hiuslakan (hintaa ehkä 3€ 400ml suihkepullolla). Tiedän että varastosi tursuilevat kaikkea testattavaa mutta olisi hienoa jos tulevaisuudessa voisit näitäkin kokeilla!

    P.S. Nyt muistinkin että olet tainnut jotain Lidlissä erikoiseränä myytävää vartalovoidetta kokeilla. Mutta kokeilepa näitä vakkarituotteita 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *