Täältä tulee huuliharja ja tämän vuoksi tarvitset sen

Vannon silikonia hyödyntävien FOREO-ihonpuhdistuslaitteiden ja hammasharjojen nimeen. Silikoni on kätevä materiaali, sillä se on pehmeää ja hellävaraista, mikä saa sen sopimaan loistavasti niin kasvojen kuin hampaidenkin hoitoon. Koska se ei ole pinnaltaan huokoista, on se jopa 35 kertaa hygieenisempi vaihtoehto tavallisille harjaksille. Silikoni on laajentanut aluevaltaustaan runsaasti myös meikkaustarvikkeiden puolelle ja yksi vallankumouksellisimmista keksinnöistä onkin ollut Silisponge-meikkisieni, josta voi lukea aiemman postaukseni täältä.

(FOREO LUNA -ihonpuhdistuslaitteista voi puolestaan lukea lisää tästä postauksesta ja FOREO ISSA -hammasharjasta tästä postauksesta.)

INGLOT silicone lip brush

Viimesin silikonilöytöni oli kuitenkin tämä INGLOT-merkin huuliharja, joka oli idealtaan niin yksinkertaisen loistava, että ihastuin siihen aivan välittömästi. Todellakin tarvitsin tällaisen!

Kaksipuolisen huuliharjan idea on pitää huulet pehmeinä ja valmistella ne huulimeikkituotteille. Kukapa ei olisi suunnitellut upean huulipunan tai huulikiillon levitystä, mutta joutunut hylkäämään ajatuksen repaleisten huulien vuoksi. Tätä huuliharjaa on tarkoitus käyttää huulilla juuri ennen huulten meikkausta, mutta mikään ei toki estä käyttämästä tätä myös illalla juuri ennen huulia tehokkaasti ravitsevan huulivoiteen levitystä.

INGLOT silicone lip brush

Silikonisen huuliharjan yhdellä pinnalla on runsaasti pehmeitä harjaksia, jotka auttavat irrottamaan huulten pinnalta kuolleen ihosolukon. Huulille kannattaa levittää ensin huuliöljyä tai muuta huulivoidetta ja pyöritellä niiden pinnan sitten läpi huuliharjan avulla, jolloin kuollut ihosolukko saa kyytiä ja karhea pinta muuttuu miellyttävän pehmeäksi ja sileäksi.

Huuliharjan toisella pinnalla on silikonisia hierontanystyjä, joilla huulia hieromalla voi tehostaa huulten mikroverenkiertoa ja saada sitä kautta huulille syvemmän sävyn. Näiden kahden harjaspään käytön jäljiltä huulista tuli todellakin miellyttävän pehmeät ja huulimeikkituotteet levittyivät niille kauniisti.

INGLOT silicone lip brush

Tottakai vastaavan käsittelyn voi tehdä huulille myös tavallisella hammasharjalla. Itse tykkään kuitenkin silikonisen harjan hygieenisyydestä ja samalla tavalla kuin kasvojenikin iho nauttii perinteisistä harjaksista valmistettua harjaa enemmän hellistä silikoniharjaksista, tuntuvat ne miellyttävämmiltä myös huulilla. Silikoninen harja tuntuu myös helpommalta pitää puhtaana. Makuasia, siis.

Olen itse ajatellut huulien kuorinnan osana illalla tehtävää ihonhoitorutiinia, mutta tämä juuri ennen meikkausta käytettävä harja muutti ajatukseni täysin. Huuliahan voi kuoria hyvin hellästi vaikka päivittäin, jolloin ne pysyvät aina pehmeinä ja sileinä sen sijaan, että niiden antaisi ensin olla viikon ajan rauhassa ja hankaisi niitä sitten vasta lauantaisaunan yhteydessä kuorintatuotteella. Pieni, mutta mullistava juttu.

Ostin oman INGLOT Silicone Lip Brush -huuliharjani marraskuussa Tukholmasta kauneusmessuilta, mutta toivottavasti näitä löytyy jo Suomenkin INGLOT-myymälöistä!

INGLOT silicone lip brush

Kuka muu innostui silikonisesta huuliharjasta?

Kommentit (11)
 1. Olen innostunut ”ylikosteutuksesta” instavideoidesi seurauksena ja aloin itsekin käyttää kasvosuihketta sekä kosteuttavaa hyalyronihappo & aloe vera geeliä öljyn alla. Käytin siis ennen vain öljyä (ruusunmarjaöljy).

  ERO on h-u-o-m-a-t-t-a-v-a! Olin aina ajatellut, että ihoni nyt vain on pinnasta kuiva, vaikka onkin rasvainen sekaiho, mutta nyt kun olen lisännyt kosteutuksen ihonhoitooni, ei ihoni tunnukaan kuivalta ja kovalta, vaan varsin pehmeältä!

  ”Ylikosteutus” on myös auttanut akneen, koska tukkeumiahan syntyy usein juuri siksi, että iho on kuiva ja kuollut iho blokkaa talin pääsyn pinnalle.

  Voisi siis sanoa, että olet pelastanut ihoni. JEE 🙂

  Olen kyllä kehittänyt itselleni nyt yhden ongelman sen silmäryppy -postauksesi myötä, kun huomasin ensimmäistä kertaa elämässä, että minullehan tulee myös nuo ulommaisesta silmänurkasta lähtevät uurteet, jos makaan aamulla hetkenkään kyljelläni (nukun selälläni). Joskus myös öisin olen ilmeisesti kääntynyt kyljelleni, kun nuo kraaterit odottavat poskilla 😀 Olen aina ajatellut aiemmin, että olen nuori ja minulla ei ole ryppyjä ja että en edes välitä siitä, että niitä tulee, mutta nyt muutaman vuoden aikana, kun ikä lähestyy kolmeakymppiä, olen jo huomannut ihon ikääntymisen ja ohenemisen 😀 Toki vieläkin ajattelen, että vanhentuminen kuuluu elämään, mutta olisi kyllä kiva hidastaa/estää noiden uurteiden syntymistä, jos se on mahdollista.

  Eli pitkän saarnan jälkeen: Mitä kannattaisi käyttää tuossa silmänympärysiholla, jos on ongelmana tuo pintarypyn muodostuminen? Käytän tällä hetkellä samoja aineita, kun kasvoillani. Silmämeikin putsaan kyllä varmaan aika kuivattavalla aineella, koska en ole siihen perehtynyt erityisemmin, kun en käytä sitä kasvoilla muuten. Eli ehkä senkin voisi vaihtaa hellävaraisempaan. Mutta siis, olisiko tässä hyvä lisätä rasvaa vai juurikin tuota pintakosteutusta?:)

  Kiitos ihanasta blogista ja tsemppiä Thaimaamuuton -järjestelyihin

 2. Mulla itse asiassa on samanlainen A’pieulta! Käytän sitä tosin nenän ja kasvojen puhdistukseen, jos tuntuu että haluan ihoa vähän tarkemmin putsata päivän jäljiltä. Pitääpä kokeilla huulillekin. 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *