Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

I’m getting blonder eli C-vitamiinipesu ja Sunkissed Jelly

Olen hiusteni kanssa hitaasti mutta varmasti matkalla kohti blondiutta ja omaa vaaleaa sävyäni. Matka sinne on kuitenkin pitkä ja noh, varmastikin takkuinen, sillä vuosia tummennettua hiusta ei noin vain vetäistä blondiksi sitä piloille räjäyttämättä.

Hiusten alaosa joutuu vielä Lontooseen päästyäni ottamaan vastaan ainakin ColourB4-merkin värinpurun (Suomesta ja Ruotsista kun tuota ainetta ei ole enää löytynyt) ja varmasti jotain muutakin, mutta olen yrittänyt säästellä paljon kokenutta hiusteni yläosaa hieman ja edetä sen kanssa kohti vaaleutta hieman maltillisemmin keinoin. Apunani tässä on ollut muutama mukava tuote ja jippo, jotka tahtoisin tänään esitellä teille.

Ensinnäkin kävin hakemassa apteekista C-vitamiinijauhetta eli askorbiinihappoa. Ideana on, että hiukset pestään ensin syväpuhdistavalla shampoolla, jonka jälkeen pussillinen jauhetta sekoitetaan syväpuhdistavaan shampooseen ja seos heitetään hiuksiin vaikuttamaan.

Tämä sekoitus poistaa hiuksista ylimääräistä väriä (lähinnä suora- ja kevytvärejä) muttei vaalenna värjäämättömiä hiuksia. Kerrostunutta mustaa kestoväriäkään tämä ei oikeastaan poista, mutta itse olen saanut kahdesta käsittelykerrasta apua vaalennettujen päällihiusten kanssa. (Alaosan mustiin hiuksiin käsittely ei ole vaikuttanut.) Olen antanut seoksen vaikuttaa hiuksissani molemmilla kerroilla reilun tunnin ja huuhdellut hiukseni sitten huolella puhtaaksi. Käsittely saattaa kuivattaa hiuksia, joten olen aina heittänyt perään tehonaamion tuomaan hiuksiin taas kosteutusta.

Toinen apukeinoni on ollut L’orealin markettipuolen uutuus Casting Sunkiss Jelly.

Tämä hiuksiin laitettava voidemainen tuote vaalentaa hiuksia hellävaraisesti asteittain ja sen vaikutus tehostuu auringossa tai föönin lämmössä.

Föönaan itse usein hiukseni, joten olen käyttänyt tätä mielelläni varsinkin päällihiusten pituuksiin toivoen tämän pikkuhiljaa vaalentavan punertavaa sävyä vaaleammaksi. Erityistä tässä on se, että toisin kuin komeilemallani vastaavalla Schwarzkopfin vaalennussuihkeella jäivät hiukset tämän jäljiltä yhä sileiksi ja pehmeiksi. Tämä siis ainakin tuntuu hyvin hellävaraiselta mutta tehokkaalta vaihtoehdolta.

Ja melkoisen kiva matka näiden kahden tuotteen kanssa on parissa viikossa taivallettukin. Aluksi hiukset näyttivät nimittäin vielä tältä:

Päällimmäisissä hiuksissa on vaaleutta, mutta punertavuus on vielä hyvin selkeää.

Päällihiusten latvojen punertavuus oli suorastaan häiritsevää.

Ensimmäisen C-vitamiinipesun ja Sunkiss Jelly -käyttökerran jälkeen punertavuus häipyi hieman ja sävyero tasottui hitusen.

Päälliosan hiukset ovat noin korvien korkeudelle asti jo lähes siedettävän väriset, mutta latvojen kanssa on vielä tehtävää.

Kahden C-vitamiinipesun ja useamman (kolmen tai neljän?) Sunkiss Jelly -käsittelyn jälkeen punaisuus oli vähentynyt hiuksista jälleen huomattavasti ja korvien yläpuolella olevat hiukset alkoivat etuosan hiussuortuvaa lukuunottamatta jo olla melkoisen hyvässä vaaleassa vivahteessa.

Päälliosan latvat eivät kuitenkaan enää ole niin punaiset kuin mitä ne aiemmin olivat ja toivoa on selvästi olemassa!

Hiukset ovat vaalentuneet parin viikon takaisesta selkeästi. Katsokaapa vaikka tätä silloin ottamaani kuvaa:

Ajattelin jatkaa C-vitamiinivaalennuksia vielä muutaman pesukerran verran (noin kerran viikossa) ja pitää Sunkiss Jellyn käytössäni myös vielä jonkun aikaa. Hiusteni latvat ovat toki saksien tarpeessa (kuvissa niitä ei ole laitettu pesun jälkeen mitenkään) ja kohtaavatkin ne lähiviikkoina, mutta tämän viimeisimmän vaalennusvaiheen aikana hiusteni kunto ei ole huonontunut yhtään vaalennusten jälkeiseen räjäytystilaan verrattuna.

(Kiinnostuneille tiedoksi, että C-vitamiinijauhetta voi ostaa apteekeista ja yksi pussi maksaa alle neljä euroa. Pusseja löytyy harvemmin suoraan hyllystä, joten niitä täytyy pyytää henkilökunnalta erikseen. Netissä myös näkyy useiden murskanneen itse C-vitamiinitabletteja jauheeksi.)

Olen viihtynyt uudessa jatkuvasti vaalenevassa lookissani loistavasti enkä enää osaisi edes kuvitella, että palaisin siihen kovaan tummaan hiustyyliin takaisin. En haaveile paperiblondista vaan luonnollisen vaaleista hiuksista, jollaisia tyvestäni näyttäisi puskevankin ja haaveilen sitten vaan piristäväni ilmettä kevyellä raidoituksella.

Suosittelen hyödyntämään nämä kaksi tuotevinkkiä, mikäli tekin haette hellävaraista hiustenvaalennusta!

Onko joku muu käyttänyt c-vitamiinipesua? Tai tehnyt tuttavuutta Sunkissed Jellyn kanssa?

Edit. Suosittelen kurkkaamaan tämän uudemman postaukseni ennen C-vitamiinipesun kokeilua. Itse sain nimittäin  lopulta pinkin tyven…


Lue myös nämä postaukset:

Hiusten kirkastaminen Pitkät ja vaaleat hiukset Täydellinen punainen huulipuna

Kommentit (27)

 1. Jaana

  Mahtaisikohan c-vitamiinipesua tai tuota sun kissedia uskaltaa laittaa, jos on juuri kampaajalla vain vaalennettu raitoja päähän.. Tarkoitus siis päästä pikkuhiljaa takaisin blondiin ja kampaaja suositteli tällaista näin varovaista lähestymistapaa. Korviin saakka on markettiruskeaa ja siitä eteenpäin kerrostuneena vuosien erilaisia punaisia ja elumeniakin. Tosin suurin osa leikattiin pois nyt ja aika lailla kynitty polkka jäljellä. Mutta tää mun pää on nyt tällainen kapisen oravan näköinen 😀 tai ihan kuin jonkun Röllin kaverin pää. Mahtaisikohan jommalla kummalla mainitsemallasi tökötillä saada jotain potkua vaalennukseen? Uskaltaako laittaa heti vaalennusaineen jälkeen?

  • virve

   Sunkiss Jelly on ollut aivan loistava ja todella hellävarainen, eli sitä uskallan suositella. Tämän kokemuksen jälkeen en uskalla enää c-vitamiinipesua lähteä kuitenkaan suosittelemaan: http://www.ostolakossa.com/2015/01/pussaa-punapaata-paiva.html

   Eli kokeile ihmeessä tuota Garnierin tököttiä, on ollut lempeä hiuksille, mutta vaalennellut pikkuhiljaa. 🙂

  • Jaana

   Pitääpä käydä ostamassa jostain ja kokeilla, kiitos! 🙂

 2. "Millä värjäät hiuksiasi?" -Vaaleahiuksinen bloggaaja vastaa! – Ostolakossa

  […] I’m getting blonder eli C-vitamiinipesu ja Sunkissed Jelly […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *