Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Iloa pirskahteleva kasvonaamiokaappi

Yksi suuresti rakastamani marituksen eri KonMari-metodin tärkeimpiä ja samalla myös yllättävänkin huonosti ymmärrettyjä perusoppeja on, että kotona on vain asioita, jotka tuovat hyvää mieltä.

Kasvonaamiokaappi

Toisin kuin moni KonMariin pintapuolisesti ja vain median välityksellä tutustuva usein luulee, ei marituksessa ole kyse varsinaisesta tavaroiden vähentämisestä ja niistä luopumisesta vaan siitä, että kotona pidetään vain tavaroita, jotka saavat aikaan hyvän mielen.

Monilla tämä toki tarkoittaa automaattisesti tavaroiden vähenemistä turhanpäiväisistä tai muuten vain ilottomista esineistä luopuessa, mutta maritus itsessään ei tarkoita tavaroiden vähentämistä. Se tarkoittaa vain sitä, että jättää kotiinsa vain esineitä, jotka tuovat itselleen hyvän mielen ja vieläpä käyttääkin niitä iloa tuovia esineitään eikä vain jemmaa niitä kaapin perälle.

Kasvonaamiokaappi

Moni maritukseen ryhtynyt on esimerkiksi ymmärtänyt, ettei niitä kauniita isoäidistä muistuttavia perintökahvikuppeja tarvitse säästellä vitriinissä pölyttymässä vain erityisiä juhlahetkiä varten, vaan niistä voi ihan hyvin juoda kahvinsa vaikka joka aamu. Jos esikoisen ensimmäinen potkupuku puolestaan saa aikaan ilon tunteita vielä 30 vuoden jälkeenkin sitä katsoessa, on sitä turhaa hautoa laatikossa varastokomeron perällä kun sen voi vaikkapa kehystää seinälle iloa tuovaksi tauluksi.

Kerroin vähän aikaa sitten, kuinka itse pitkään viivyteltyä maritin kaikki kosmetiikkauotteeni. Luovuin niitä läpikäydessä paljosta, mutta toki minulle myös jäi paljon. Tärkeintä oli kuitenkin, että minulle jäävät tuotteet tuntuivat hyvältä omistaa eivät tuoneet ahdistavaa oloa.

Kasvonaamiokaappi

Yksi tuoteryhmä, johon kuuluvien tuotteiden omistaminen aikaansaa nykyään erityisiä ilon pirskahduksia on kasvonaamiot. Minulla on niitä kotona paljon enkä missään tapauksessa aio ylläpitää vallitsevaa runsautta vaan syytän sen muodostumisesta vain sitä, että en ennen viime kesää oikeastaan koskaan jaksanut käyttää naamioita ja niitä kertyi jemmoihini ihan liikaa. Nyt käytän naamioita kuitenkin sekä usein että mielelläni ja oikean naamion valitseminen kaikkien joukosta on jopa mukavaa puuhaa.

Kasvonaamiokaappi

Siivottuani kosmetiikkakätköni pääsin järjestelemään kaikki tuotteet uudelleen ja minulle oli heti selvää, että voidakseni nauttia täysillä kasvonaamioistani ansaitsevat ne säilytyspaikan, jossa näen ne kaikki heti yhdellä vilkaisulla ja josta on mukavaa valikoida tilanteeseen sopiva tuote. Näin ollen niiden paikka ei enää ollut päällekäin kasattavissa laatikoissa toistensa päälle sullottuina vaan kaapissa omalla iloa pirskahtelevalla hyllyllään.

Kasvonaamiokaappi

Marituksessa on mielenkiintoista nimenomaan se, että sen lopputulos on jokaiselle omanlaisensa. Toinen saa mielihyvää siitä, että kotoa löytyy valtava kirjahylly täynnä ihania kirjoja ja toinen taas nauttii siitä, ettei kotona ole kirjahyllyä. Joistakin on ihanaa, että kotona on vain yksi kasvonaamio ja toinen taas ilahtuu siitä, että on varaa valita.

Kasvonaamiokaappi

Minusta on ihanaa, että voin avata kasvonaamiokaappini ja miettiä, mitä ihoni juuri sillä hetkellä tarvitsee. Myönnän, että minulle riittäisi ihan hyvin vain muutamakin kasvonaamio, mutta juuri nyt annan naamiokaappini pirskahdella iloa valinnanvaraa antavalla sisällöllään ja toivon, että ensivuonna ilonpirskahduksia saa aikaan puolestaan se, että se alkaa olla tyhjillään.

Kasvonaamiokaappi

Onko teillä kotonanne joku ihan erityistä iloa tuottava kokoelma?


Joko luit nämä postaukseni?

hoyryavat-silmalaput ihonhoito-naytepussit tyopaikat-eleven

Kommentit (9)

 1. Hullu kauhanainen

  Mun keittokirjat<3 kukaan ei oikeastaan tiedä millainen ruoan rakastaja olen. Voin monta tuntia vain fiilistellä ja inspiroitua keittokirjoistani. Miltä ne tuntuu, näyttää ja mitä ideoita ne herättää, ja mitä oivalluksia ne saa aikaan. Sitten laitan ne takaisin hyllyyn järjestykseensä suunnattoman iloisella mielellä 😀

 2. Hanna

  Kynsilakkakokoelmani pääosin indie-lakkoja. Itseäni vähemmän miellyttävät ja vähemmän kuin 5-free yritän laittaa kiertoon. Toisaalta olisi kiva että lakat olisivat esillä, toisaalta taas minimalistinen sisustus kiinnostaa, jolloin ei ole paljoa koriste-esineitä tai muuta sälää esillä.

 3. Elämäni sottapyttynä: pöytä, jolla vallitsee ikisotku – Kauneus & Terveys -blogit

  […] Iloa pirskahteleva kasvonaamiokaappi […]

 4. Mari

  Helpoiten ehkä kerrottuna aikalailla kaikki kosmetiikka aiheuttaa kyllä tietynlaista iloa. 🙂 Ne tuotteet joita ilman ei vain enää selviä ja sit ne tuotteet, jotka ei yllä ostoslistan kärkeen vaikka oliski mieluisia, vaan hankitaan mahdollisuuksien ja tarpeen mukaan siellä täällä. Plus että on mukava testailla uusia ja löytää kivoja/toimivia tuotteita.
  (Toki ne ”ei sopivaksi” -havaitut ei varsinaista iloa aiheuta, jos niitä ei jostain syystä voi vaikka itse käyttää ja kun niistä pittää päästä eroon.. Olipa kavereille, siskoille tai FB:n kirppiksille.. 😀 Paitsi jos niistä on jollekulle toiselle iloa, hmm..)

  Kasvonaamiot on yks, vaikkei mulla just nyt ole kuin 2 isompaa purkkia ja pari pussia (..ja pari pussia tulossa)
  Hiusnaamiot ja hoitoaineet on kans toinen. Kun löytää hyviä tuotteita nii on kiva, että ne mieluisiksi havaitut löytyis kotoa ja saa valita mitä käyttää. Nyt naamioita on tosin vaan yks kaapissa niitäkin, kun ei oo ollu hankintalistalla ensimmäisinä ja yhdellä on pärjänny aivan hyvin. Toki enemmänki varmaan ois jos kukkaro antais myöten, koska selaamalla löytyy kyllä hurjan monta joita tekis mieli testata 😀
  (Kynsilakat oli joskus, piti hamstrata paljon, sit alko kyllästyttää niiden käyttö ja nyt on vain mieluisimmat lakat esillä kosmetiikkahyllyllä ja harvoin käytössä 😀 Ja lopuista pitäs päästä eroon)

  Muita kotoa löytyviä iloa tuottavia (ja välillä ärsyttää niiden säilytyksen kanssa, koska en vaan koskaan keksi niille hyviä säilytyspaikkoja) kokoelmia on hyväksi havaittujen kirjojen ja lehtien kokoelmat.. Mieluisat koriste-esineet (jotka ei kovin paljoa vaihdu, mutta ehkä joku uusi harvakseltaan eksyy joukkoon) Ja huonekasvit! <3
  Äh, varmaan aikalailla kaikki mitä pystyy kotia keräämään ja mistä on jotain hyötyä-ajanvietettä-iloa, jne.. 😀 (..Kaikki muu ei tarpeellinen/ei hyväksi havaittu saa mennä kiertoon tai roskiin mahollisuuksien mukaan. :D)

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *