Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Ihonhoidon nouseva trendi: Sleeping maskit

Jos joku ei vielä tiennyt, on ihonhoidon uusin trendi-ilmiö unimaskit. En nyt tarkoita tällä niitä silmille vedeltäviä maailman hetkellisesti hämärtäviä kangaspalasia, vaan englanniksi sleeping mask -yleisnimellä kulkevia kasvonaamioita, jotka on tarkoitus jättää iholle yön yli ihoa hoitamaan ja yövoiteen korvaamaan.
Trendi on tietysti jälleen kerran peräisin Etelä-Koreasta, tuosta ihanasta maasta, jossa huolellista ihonhoitoa arvostetaan enemmän kuin mitään muuta kauneuteen liittyvää. Eteläkorealaiset naiset ovat rakastaneet hemmotella ihoaan iltaisin kerrostamalla sille kaksoispuhdistuksen ja hoitonesteen käytön jälkeen seerumeita ja kosteusvoiteita tavoitteenaan muodostaa kerros, jonka alla tehotuotteet saavat rauhassa imeytyä iholle yön aikana. Sleepin maskit ovatkin siis vain hieman kuin tavallisia seerumien tehot alleen lukitsevia kosteusvoiteita idealtaan, mutta niiden tunnusta on tehty hieman tahmean nahkeampi, jotta ne pysyvät iholla paremmin tuhriintumatta yhtä helposti kaikkialle kun vaikkapa voidemainen tavallinen kasvonaamio.
Sleeping maskien koostumus onkin perinteisesti hieman ”kumimaisempaa”, eli hieman kuin paksua viiliä. Koska kyseessä ovat trendituotteet, tullaan niistä varmasti näkemään jos jonkunlaista variaatiota siinä missä BB-voiteistakin tultiin, mutta idea niissä kaikissa on sama.
Pääsin itse kokeilemaan The Body Shopilta saamaani Drops of Youth Bouncy Sleeping Maskia, joka vaikutti minusta todella kiinnostavalta tuotteelta juurikin siksi, että tämän koostumus todellakin muistutti paljon sitä sleeping maskien alkuperäistä ideaa.
Bouncy Sleeping Maskissa tulee mukana spaateli jonka avulla tuotetta voi kaapia purkista iholle. Tuote ei varsinaisesti tunnu iholla muulta kuin hieman paksummalta voiteelta eikä todellakaan muodosta iholla paksua kumimaskimaista pintaa, vaan sitä voi annostella kasvoille ihan samoissa määrin kuten tavallista kasvonaamiotakin. Naamio imeytyy iholle yöllä siinä missä muutkin kosteusnaamiot, mutta tuotteen voide-geeli -koostumus saa aikaan tunteen siitä, että se tosiaan lukitsee alleen kosteutta ja antaa hoitavien aineiden rauhassa imeytyä yön aikana iholle.
Kasvot tuntuvat aamulla ihanan pehmeiltä ja kosteutetuilta ja iho näyttää sen ansiosta ihan poikkeuksellisen heleältä. Olen itse käyttänyt tätä pari kertaa viikossa, sillä kahden kodin väliä tällä hetkellä ravatessa en viitsi kantaa samoja purkkeja aina mukanani. Tämän kohdalla täytyy varsinkin sanoa, etten todellakaan tahdo kannella tätä mukanani, sillä 90 ml lasipurkki painaa jo ihan kiitettävästi ollen kaikkea muuta kuin kätevä matkustuskumppani.
Kuivaihoisena olen ihastunut tähän naamioon ja ylipäätänsäkin koko sleeping mask -konseptiin suuresti ja odotan innolla, kuinka laajaksi ilmiö lähtee meillä täällä Euroopassa leviämään. Tällä hetkellähän esimerkiksi aiemmin esittelemääni Biothermin uutta Aquasource -yövoidetta voi käyttää yönaamiona ja Garnierkin on tuonut markkinoille oman sleeping creaminsa.
The Body Shopin uudella Drops of Youth Bouncy Sleeping Maskilla on hintaa 28, 50 euroa.
Oletteko te jo tutustuneet sleeping maskeihin?

Kommentit (26)

  1. Anonyymi

    Lumenen kosteuttava naamio on ollut mun sleeping maskini jo vuosia! Iho imee sen sentin kerroksen itseensä jo illalla, eikä mun tarvi edes pyyhkiä naamaa sen jäljiltä ennnen nukkumista…. Mutta yöksi olisi ihana saada justiinsa sellanen naamio käyttöön, joka estää kosteuden haihtumisen/kosteuden siirtymisen kasvoilta tyynyliinaan yön aikana. Vähän noikin voi tyynyliinaa sotata, kannattaa laittaa tyynyyn pari kerrosta tyynyliinoja päällekkäin, jotta tyyny ei saa naamiosta osaansa…

    • virve

      Niin myös minunkin! Ero tähän verrattuna on se, että Lumenen koostumus on kevyempi ja tämä taas rasvaisempi ja kalvon muodostavampi. Eli voisin sanoa sen olevan loistava hieman seka- tai rasvaiselle iholle ja tämän taas oikein reilusti kuivalle. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *