Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

I heart you!

Kuten olen kertonut, rakastan erilaisia vartalovoiteita, emulsioita ja muita vastaavia. Varsinkin jo ne tuoksuvat ihanalta. Välillä olisi kuitenkin kiva kokeilla jotain uutta. Mutta mitä uutta noiden saralta nyt enää löytyy, kun voit, voiteet, emulsiot ja kaikki on jo kokeiltu?

Kun sain kokeiltavikseni muutamia Lushin tuotteita, sisälsi paketti myös Soft Coeur hierontapalan. Mitä ihmettä minä tällä teen? En todellakaan saa wannabe-insinööriä hieromaan itseäni, sillä sain hankkia OBH Nordican hierontatuolin sillä ehdolla, että hänet vapautetaan hieronnoista. Ja tuolini tuskin osaisi käyttää tätä palaa, vaikka muuten aivan loistava onkin.

Mikäs nyt neuvoksi?

Onneksi innostuin surfaamaan läpi Lush-intoilijoiden foorumeita ja kaikkea mahdollista Lush-aiheista, mitä netistä saatoin löytää. Näiden avulla sain aivan loistavan vinkin hierontapalan käyttöön: Palaa voisi käyttää kosteusvoiteen asemasta! Ja tuoksuvia kosteusvoiteitahan minä juuri nimenomaan rakastan!

Pala on täynnä ihoa pehmittäviä ja hoitavia aineosia (kaakaovoita, sheavoita, hunajaa, manteliöljyä, glyserolia…) ja tuoksu on aivan huumaava, joten vartalovoiteen korvaajaksi tämä on aivan mainio.

Kun palalla halutaan tehdä hieronta, murretaan siitä puolet (tai tilanteen mukaan muu määrä) ja sulatetaan se käsien välissä. Hierontapalat sulavat ihon lämmössä kuin suklaa muuttuen öljyisiksi ja hieronta on iholla todella helppoa. Jos palaa kuitenkin tahtoo käyttää vartalovoiteen korvaajana, tarvitsee tietää muutama käyttöniksi.

Ensimmäisellä käyttökerralla tein virheen ja sulattelin palaa käsieni välissä hieroen ja levitin sulatettua palaa kuivalle iholleni. Lopputulos oli, että palaa oli kulunut hirveä määrä, olin öljyistä liukas, tuoksu tuli ihan liian voimakkaaksi ja hoitoteho ei tuntunut mitenkään erityiseltä loppujen lopuksi. Nämä kaikki johtuivat kuitenkin siitä, että tein homman täysin väärin.

Tuote on lähinnä pehmittävä tuote, joten se tarvitsee lisäavukseen kosteutusta. Palaa täytyykin siis levittää iholle kuten muitakin öljyjä: ihon täytyy olla suihkun jäljiltä vielä hieman kostea, jolloin tämä pääsee lukitsemaan kosteuden sisäänsä. Palassahan ei ole pisaraakaan vettä, joten glyserolillakaan ei ole kosteutta, mitä se sitoisi iholle ellei tätä levitä kostealle iholle.

Toinen virheeni oli sulatella palaa käsieni välissä. Levitystekniikan salaisuus ovat nimittäin piiiiitkät vedot palalla. Ei siis mitään pientä hankausta vaan pitkiä vetoja iholla suoraan palasta.

Lopuksi kannattaa vielä muistaa, että kyseessä on hierontapala, eli levittämisen jälkeen ihoa kannattaa vielä hieroa hieman, jolloin aineet imeytyvät paremmin ja levittyvät kaikkialle.

Ihoni on aivan uskomattoman pehmeä muutaman käyttökerran jälkeen ja pala kuluu näin käytettynä varsin hitaasti. Palan ihana (minun nenääni) suklaan ja valkosuklaan tuoksuinen (Lushin mukaan hunajatoffeen, mikä sekin kyllä varmasti pitää paikkansa) yhdistelmä tulee iholta kevyehkönä, mutta selkeästi olemassa olevana.

Ja jos et tahdo, että ihosi jää yhtään tahmaiseksi (millaiseksi se ei tosin pahemmin mielestäni edes jää, jos palaa käyttää oikein), on siihen maailman paras jippo: Sipaise päälle Lushin vartalopuuteria! Puuteri imee itseensä öljyisyyttä jättäen silkkisen pinnan ja esimerkiksi Vanilla Puffia on ihana yhdistää muihin tuoksuihin. Vai voisiko muka mansikkainen Strawberry Feels Forever olla huono yhdistettynä vaniljaan? Tuskin!

Villiinnyin hierontapaloista täysin! Jahka vaan saan kuluteltua muutamia (noh, todella monta…) vartalovoiteitani pois, pistän ehdottomasti hankintaan näitä ihania hierontapaloja sekä sen ihanan Vanilla Buffin luodakseni omia sekoituksia!

Onko joku muu löytänyt nämä ihanat hierontapalat?

Kommentit (21)

 1. Nimetön

  Anonyymi: Kiitos minunkin puolestani vinkistä, täytyy perehtyä linjaan! 🙂

  Anonyymi: Olen lukenut tuosta monia eri käyttötapoja ja tuokin on testauslistalla. Onneksi minulla on tuosta vain näyte, eli pääsen kokeilemaan juuri sopivasti. Kiitos vinkistäsi! 🙂

  Honey: Okei, ei voi käyttää väärin, mutta täytyy vaan löytää se itselleen sopivin tapa. 😉
  Ja kun iho on kostea vedestä, liukuu pala iholla täydellisesti kevyesti sulaen. Käsien lämpöhän jo sulattaa palaa hieman. Kuivalla iholla nuo pitkät vedot eivät tosiaan ole niinkään kiva idea.
  Itse tykkäsin tuosta suklaasta, ei minusta tahmannut ja oli ihanan herkullinen lisä. Omaa palaani on vielä hieman jäljellä, joten saa nähdä, jääkö minullekin lopuksi vain suklaat käteen. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *