Hyaluronihappo on kosteuttavien ainesosien kuninkaallinen

Olen ollut viime viikot varsin innoissani eräästä työhön liittyvästä jutusta. Saimme nimittäin viikko sitten meille elevenille vihdoin myyntiin tuotemerkin, jota olemme tavoitelleet jo hyvin pitkään, mutta jota ei ole ollut ihan helppoa saada tarjolle. Tuotemerkki on huippusuosittu The Ordinary, joka on tullut tunnetuksi edullisista ihonhoitotuotteistaan.

Merkin ihonhoitotuotteissa keskitytään nimenomaan niiden tehokkaisiin vaikuttaviin aineisiin ja brändiä pidetäänkin erityisesti ihonhoitonörttien suosikkisarjana. Sen lähes poikkeuksetta vegaaniset tuotteet eivät varsinaisesti keskity opastamaan ihonhoitoa niille, jotka eivät itse ole varmoja, mitä heidän ihonsa kaipaa, vaan merkki tarjoaa tuotteita niille ihonhoitoon syventyneille, jotka jo itse tiedostavat, mitä tiettyjä ainesosia oma iho kaipaa.

Omia tämän hetken suosikkituotteitani on The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi, joka tuo tehokasta kosteutusta kaikille ihotyypeille. Omasta pullostani on nyt kolmannes jäljellä, joten olen vihdoin valmis jakamaan ylistyssanojani tuotteesta. (Ei tosin sillä, ettenkö olisi voinut sanoa oikeastaan ihan samoja juttuja jo parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen.)

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Hyaluronohappo on kosmetiikkamaailman rakastettuja kuninkaallisia, joka kykenee suoranaisiin ihmetekoihin. Hyaluronihappo kykenee sitomaan jopa 1000 painonsa verran kosteutta ja on itseasiassa siksi kaikkein tehokkain kosteuttava ainesosa. Tämän vuoksi sitä käytetään laajasti niin ihohoitotuotteissa kuin jopa meikeissäkin. Esimerkiksi monet huulia täytelöittävät meikkituotteet sisältävät hyaluronihappoa, sillä sen kosteutta sitovan vaikutuksen ansiosta huulista tulee täyteläisemmän näköiset.

Uskomattomasta kosteudensitokyvystään johtuen hyaluronihappoa käytetään paljon esimerkiksi korealaisessa kosmetiikassa, jossa ihonhoitotuotteilla on yksi erityisen tärkeä tavoite: tehdä ihosta mahdollisimman kosteutettu ja sen myötä täyteläisen sekä heleän näköinen. Hyaluronihapolla on havaittu olevan jopa antioksidanttisia ominaisuuksia, mikä tekee siitä entistä monipuolisemman ainesosan.

Korealaisen kauneusihanteen mukaisesta ihosta voi lukea lisää tästä aiemmasta postauksestani.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Ihonhoidossa hyaluronihappoa kylvetään niin kasvovesiin, hoitonesteisiin, seerumeihin, kosteusvoiteisiin kuin kasvonaamioihinkin sekä oikeastaan lähes kaikkeen, minkä halutaan kosteuttavan ihoa. Iholta pois pestävissä puhdistustuotteissa siitä ei ihon kannalta ole varsinaisesti hyötyä, sillä niissä se ei pääse jäämään iholle sitomaan kosteutta.

Hyaluronihappoa voisikin ajatella oikeastaan kuin kosteutta puoleensa vetävänä magneettina, josta on hyötyä jokaiselle ihotyypille kuivasta rasvoittuvaan. (Myös rasvoittuva iho tarvitsee kosteutta, mutta ei vain kaipaa rasvaa kuten kuiva iho.) Ratkaisevana tekijänä onkin ihotyypin kannalta vain, kuinka ohuessa tai paksussa tuotekoostumuksessa hyaluronihappoa on käytetty. Kun iho on täyteläisen kosteutettu, se tuntuu pehmeämmältä sekä näyttää sileämmältä ja heleämmältä. Ihon tehokas kosteutus voi myös rauhoittaa ihoa, sillä (epäpuhtauksien aikaansaamia ihotulehduksia lukuunottamatta) monella ihon ärsytys voi johtua nimenomaan ihon kuivuudesta. Hyaluronihapolla onkin myös itseasiassa jopa ihoa rauhoittavia ominaisuuksia.

Hyaluronihappo on suosittu ainesosa myös siksi, että se on todella hyvin siedetty ja sopii usein jopa herkällekin iholle. Tämä johtuu siitä, että sitä on ihmisen kehossa luonnostaan. Itseasiassa hyaluronihappo on sokeri! Hyaluronihapon ongelmana on kuitenkin, että se on itsessään varsin kookas molekyyli eikä siksi kykene imeytymään iholle tehokkaasti. Hyaluronihappoa on kuitenkin mahdollista pilkkoa pienemmänksi ja The Ordinary käyttääkin seerumissaan kolmea erikokoista hyaluronihappoa, joista yksi jää ihon pinnalle, toinen pääsee imeytymään vähän syvemmälle ja kolmas vieläkin vähän syvemmälle, jolloin kosteutus pääsee imeytymään iholle kattavammin.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Pienempi hyaluronihappomolekyyli imeytyy siis iholle paremmin, mutta sille on myös syynsä, miksei kaikissa tuotteissa haluta käyttää mahdollisimman pientä hyaluronihappoa. Paitsi että joissakin tapauksissa lopputuloksen kannalta voi olla tärkeämpää, että nimenomaan ihon pinta saa kosteutta ja näyttää sen myötä täyteläisemmältä, voi pienimolekyylinen hyaluronihappo myös toimia tehokaana kuljettimena ja edistää muiden ainesosien imeytymistä iholle. Monien ainesosien kohdalla tämä voi olla hyvä asia, mutta joidenkin ainesosien liian tehokas imeytyminen voi puolestaan saada aikaan ihoärsytystä.

 the ordinary hyaluronihappo kokemuksia Ostolakossa blogi virve vee

Jos iho on rasvainen, voi yksi hyaluronihapon muoto riittää hyvin, mutta mitä kuivempi iho on, sitä enemmän sille on hyötyä tuotteesta, joka sisältää hyaluronihappoa useammassa muodossa.

Pelkkää tuoteen ainesosaluetteloa katsomalla ei kuitenkaan voi tietää, minkä kokoista hyaluronihappoa tuotteessa on käytetty, sillä ne voivat kaikki olla tuotteessa saman nimen alla. Aivan kuten hiekka voi tarkoittaa hienojakoista, kaikkialle hiipivää Saharan autiomaan hiekkaa tai varsin kookkaita rakeita, voi hyaluronihappokin olla ainesosaluettelon perusteella ihan minkä kokoista tahansa.

 the ordinary hyaluronihappo kokemuksia Ostolakossa blogi virve vee

Muistelen lukeneeni, että hyaluronihappo toimii parhaiten nimenomaan korkeintaan 2% pitoisuutena ja juuri sellaisena määränä se on myös The Ordinaryn tuotteessa. Tämän vuoksi ei kannata huolestua, jos sitä ei heti bongaa tuotteen ainesosaluettelon etujoukoista. Se voi siitä huolimatta tehdä tuotteessa tehtävänsä hyvin tehokkaasti. Hyaluronihapon voi löytää ainesosaluettelosta tavallisesti nimellä Sodium Hyaluronate tai varsinasessa ja hintavammassa muodossaan nimellä Hyaluronic Acid. 

Koska hyaluronihappo toimii iholla magneetin lailla sitoen kosteutta itseensä, tykkään itse suihkuttaa kasvoilleni sen jälkeen kosteuttavaa kasvosuihketta, jotta hyalurinohapolla on varmasti jotain, mitä iholle kiinnittää. Jos ilma on hyvin kuiva, voi hyaluronihappo nimittäin jopa kääntyä ihoa vastaan imemällä kosteutta iholta. Tämä on hyvä muistaa erityisesti talvella, jolloin lämmitys voi kuivattaa sisäilmaa.

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Jos iholleen kaipaa tehokasta kosteuttajaa, joka sisältää hyaluronihappoa, löytyy sellaisia monesta eri hintaluokasta ja vaikka kuinka monelta eri tuotemerkiltä. Mikäli haussa on laadukas tuote, joka tekee homman loistavasti, mutta ei maksa omaisuuksia, on tämä The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi mitä loistavin tuote. Siinä on varsin täyteläinen koostumus, joka tuntuu iholla suorastaan ravitsevalta, mutta imeytyy iholle silti hyvin eikä jätä iholle liiemmin klähmää – varsinkaan, kun päälle suihkauttaa kosteuttavaa kasvosuihketta ja levittää vielä kosteusvoidetta. Tämä sopii siis loistavasti niin yölliseen ihonhoitoon kuin päivällä meikin allekin.

Seerumi on loista on loistava tuote, sillä kaikkien ihotyyppien lisäksi se sopii kaiken ikäisille sukupuoleen katsomatta. Nuoremmalla iholla se ylläpitää ihon kosteustasapainoa ja heleyttä ja ikääntyvällä tekee sitä samaa, mutta lisää samalla myös iän myötä veltostuneen ihon menettämää täyteläisyyttä. Ikääntymisen myötä ihon kyky pidättää kosteutta nimittäin nimenomaan heikkenee, mikä on yksi osatekijä siihen että ihon täyteläisyys ja elinvoimaisuus vähenee. Oli kyse sitten 15-, 55- tai 105-vuotiaasta, voi tätä seerumia käyttää jokainen. Minusta parhaita juttuja on myös se, ettei 30 seerumilla ole hintaa edes kymmentä euroa!

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 -seerumi löytyy myynnistä eleveniltä täältä.*

Jos hyaluronihappopelinsä haluaa vetää oikein kovalle tasolle, suosittelen tutustumaan The Ordinaryn hieman hinnakkaampaan isosiskomerkkiin NIODiin, jonka Multi-Molecular Hyaluronic Complex -tehotiiviste sisältää huikeaa 15 erilaista hyaluronihapon muotoa. Myös NIOD-tuotteita myydään elevenillä.*

The Ordinary Hyaluronic Acid 2% + B5 kokemuksia Ostolakossa Virve Vee

Onko hyaluronihappo teidän suosikkiainesosia?


Lue myös:

Mitä eroa on kuivalla ja kosteusköyhällä iholla?

Laadukasta ihonhoitoa pilkkahintaan – The Ordinary

Tehokosteuttava kasvovesi: Isntree Hyaluronic Acid Toner

Rakastettu uutuus: Lumene LÄHDE Arctic Dew Tehokosteuttava Seerumi

Loistava löytö: The Ordinary: Caffeine Solution 5% + EGCG -silmänympärysseerumi

virve-fredman-taydellinen-iho-opas-korealaiseen-ihonhoitoon

Kirjani Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon on nyt kaupoissa!

Kommentit (34)
  1. Minulta jäi käyttämättä. Tosi paksua geeliä, ja tuntui kuin olisi ollut liimaa kasvoilla.

    1. Minäkin huomaan kevyesti tahmean tunteen heti seerumin levityksen jälkeen, mutta minulla tunne katoaa kasvosuihkeen ja kosteusvoiteen jälkeen. 🙂 Kannattaa kokeilla samaa kikkaa kuin kangasnaamioiden jättämän tahmeuden kanssa, eli suihkuttaa kasvosuihketta ja taputella ihoa hellästi, jos tuntuu liian tahmealta. Minulla ei tunnu tahmealta tuotteen imeytymisen jälkeen, mutta minulla tosin on kuivuuten taipuvainen iho, joten siksi tuotteen täyteläinen koostumus on ollut omalla ihollani hyvä. Olen käyttänyt tätä nyt myös näillä hellesäillä ongelmitta aamuin illoin ja päällä sitten vaan suihkeen lisäksi ohuempaa kosteusemulsiota. 🙂

  2. Oletko muuten ollut tietoinen Ordinaryn perustajan viimeaikaisista sekoiluista? Itsellä vähän meni maku kyseiseen merkkiin niistä luettuani. Tyyppi on mm. irtisanonut porukkaa ihan vaan, koska heillä on ollut eriäviä mielipiteitä hänen kanssaan, otti Ordinaryn instagram-tilin ”omaan käyttöönsä” ja laittoi siellä mitä omituisimpia päivityksiä ja haastoi riitaa ja haukkui kommentoijia/asiakkaita. Jäi todella omituinen kuva ainakin itselleni tästä tyypistä ja hänen käytöksensä takia en aio enää kyseisen merkin tuotteita ostaa.

    1. Joo, olen seuraillut herran puuhia, mutta koska kyseessä on niin iso merkki, joka työllistää valtavan määrän ihmisiä, en ole antanut yksittäisen ihmisen selvästi häiriintyneen käytöksen vaikuttaa omaan tuotteiden käyttööni. Toivon, että joku saa herran kuriin, mutta koska herran aika vaikuttaa tosiaan menevän lähinnä törttöilyyn yrityksen pyörittämisen sijaan ja merkin muut työntekijät tekevät selvästi hyvää työtä, käytän sen tuotteita mielelläni. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *