Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Huonoa laatua kovaan hintaan

Kosmetiikkabloggaajana saan aina tasaisin väliajoin minusta varsin mielenkiintoista palautetta siitä, etten esittele bloggisani kovinkaan usein ”huonoja tuotteita”. Ei kuulemma ole uskottavaa, että kaikki tuotteet ovat aina hyviä ja jotain on selvästi pakko olla pielessä, jos kaikki on vain hyvää.

Minua tämä jaksaa hymyilyttää joka kerta. Ei sillä, ettenkö olisi otettu siitä, että joku selvästikin kokee, että minun mielipiteelläni on niin paljon painoarvoa, että voisin omien mieltymysteni perusteella olla julkisesti julistamassa jonkun tuotteen huonoksi vain siksi, ettei se palvele minun tarpeitani ja mieltymyksiäni. Onhan se aika imartelevaa, että kiitos vaan. Jaksan kuitenkin aina muistuttaa, että kosmetiikka on makuasia eikä useinkaan ole olemassa huonoja tuotteita, on vaan erilaisia mieltymyksiä.

(Luen melko vähän muiden aihepiirien blogeja, joten saatan hyvinkin olla ajatuksieni kanssa väärässä, mutta uskallan olettaa, ettei vaikkapa ruokabloggaajille nurista siitä, että he esittelevät blogeissaan aina vaan hyviä reseptejä ja että heidän tulisi uskottavuuden nimissä välillä esitellä joku pahalle maistuva resepti. Eihän voi olla uskottavaa, että joku bloggaa vain resepteistä, joita voi suositella jollekin!)

Koska kuitenkin tiedän, että niin moni toivoo myös niitä negatiivisia juttuja niin halusin tänään tehdä postauksen sille ryhmälle. Yleensä nimittäin jos törmään omassa käytössäni huonoon tuotteeseen lyön sen Googleen varmistaakseni, että sillekin kuitenkin löytyy kannattajaryhmänsä, mikä tarkoittaa heti sitä, ettei se oikeasti ole huono. Se ei vaan ollut minun tarpeisiini sopiva. Nyt löysin kuitenkin tuotteen, jonka kanssa ilmeisesti lähes kaikilla on sama ongelma – myös useilla niistä, jotka ovat muuten pitäneet siitä.

Lumenen Matt Control -mattameikkivoide oli pitkään luottomeikkivoiteeni jolla meikatessani tiesin, että sävy oli hyvä ja lopputulos kestävä. Kun se sitten loppui parisen kuukautta sitten jäin hieman pulaan. Minulla ei nimittäin ollut kotona yhtään superhyvää ja luotettavaa meikkivoidetta, johon voisin huoletta turvautua ja kosmetiikkaseikkailuja rakastavana kosmetiikkafriikkinä en millään voinut vaan hankkia uutta tuubia.

Marc Jacobs

Kipitin kauppaan etsimään meikkivoidetta, joka olisi riittävän vaalea, luonnollisen tuntuinen, tarpeeksi pitkäkestoinen ja muutenkin kiinnostavan oloinen. Lopputuloksena kävelin kotiin Marc Jacobsin Re(marc)able-meikkivoiteen kanssa ilman, että olisin tehnyt yhtään taustatutkimusta ennen sen ostoa.

Marc Jacobs

Olin jo pitkään etsinyt hyvää tekosyytä päästä testaamaan Ruotsin Sephoroihin rantautuneen merkin meikkituotteita. Kun Re(marc)able-meikkivoiteesta sitten löytyi täydellisen vaalea 10-sävy ja tuotelupaukset kuulostivat hyviltä päätin, että tahdon kokeilla sitä.

Marc Jacobs

Re(marc)able on trendikäs, suorastaan vesimäisen ohut meikkivoide, joka lupaa välittömästi täydellistä peittävyyttä sekä koko päivän kestävää kevyttä tunnetta. Meikkivoide on pakattu pulloon, jossa on pipetin sijaan applikaattorivarsi, jolla sitä pyyhkäistään iholle. (Ja joka btw ei tunnu minusta ajatuksena yhtään hygieeniseltä.)

Marc Jacobs

Meikkivoiteen käyttö suositellaan aloittamaan parilla pisaralla ja lopputuloksen peittävyyttä voi lisätä tuotetta kerrostamalla.

Olin kuullut meikkivoiteesta hieman jo aiemmin entiseltä työkaveriltani, joka oli ostanut sen luettuaan siitä kehuja. Muistelin hänen valitelleen, ettei se pystynyt iholla kunnolla, mutta meillä oli varsin erilaiset ihotyypit, joten en antanut asian vaikuttaa omaan ostopäätökseeni kun nyt kerrankin olin läytänyt niin hyvän sävyn.

Marc Jacobs

Kotimatkalla aloin lukea tuotearvosteluja netistä huomaten, että lähes kaikki valittelivat samaa. Meikkivoide peittää erinomaisesti ja on ihanan ohuen tuntuinen, mutta se ei pysy iholla millään ja lähtee monilla jopa ihoa kevyesti pyyhkäisemällä pois. Naureskelin näille kommenteille hieman, sillä eihän nykyaikainen meikkivoide oikeasti kasvoja sipaisemalla käteen tartu jos ihon on pohjustanut ja puuteroinut hyvin. Tykkäisin tuotteesta taatusti kun vaan käyttäisin sitä oikein.

Marc Jacobs

Kaipasin meikkivoiteeltani ohutta lopputulosta, joka tasoittaisi ihon pintaa. Sen oli myös oltava tarpeeksi vaalea ja pohjasävyltään sopivan neutraali.

Marc Jacobs

Ja hei simsalabim, tämä meikkivoide todellakin toi iholleni parilla parisaralla täydellisesti peittävän ja aivan uskomattoman kevyeltä tuntuvan lopputuloksen minkä lisäksi sen sävykin oli täydellisen vaalea. Ihastuin!

Marc Jacobs

Kun meikkipohjan vielä puuteroi paikoilleen, oli lopputulos aivan loistava. Vautsi. Jos se siis vain olisi pysynyt sellaisena.

Meikkivoide oli ohutta, mutta kun sen levitti iholle, muuttui se jopa hieman puuterimaisen kuivaksi eikä se sulautunut iholle täysin. Oikeastaan se jäi ihon pinnalle tavalla, jota en ole nestemäisten meikkivoiteiden yleensä huomannut tekevän. Tästä alla olevasta kuvasta ja sen alaosasta varsinkin huomaa, mitä tarkoitan:

Marc Jacobs

Meikkivoide näytti iholla kauniilta hetken, mutta en ihan oikeasti ole tavannut meikkivoidetta, joka tarttuisi tällä tavalla sormenpäihini ihan vaan ihoa koskemalla. Eihän moderni meikkivoide oikeasti voi siirtyä iholta näin?!? Meikkivoide jäi siis ihon pinnalle, josta se lähti nopeasti liikkeelle näyttäen jo muutamassa tunnissa todella epäsiistiltä. Se kertyi ihohuoksiin, kasaantui puuteripaakuiksi ja oli aivan totaalisen toivoton tapaus riippumatta siitä, mitä sen alle tai päälle laitoin tai olin laittamatta. Annoin sille kymmenkunta tilaisuutta toimia, mutta lopulta jouduin myöntämään, että se vaan oli huono enkä kyennyt kuvittelemaan yhtään ihotyyppiä, jolla se voisi olla optimaalinen. (Tai kykenin: täydellisen tasainen ja sileä iho, mutta sehän ei tällaista edes kaipaisi.)

Marc Jacobs

Jos jollakulla on siis haussa huono meikkivoide, joka jää ihon pinnalle kuivan näköisenä, ei kestä kovin kauaa kauniina ja tarttuu kosketuksesta kasvoilta, niin suosittelen kääntymään tämän meikkivoiteen puoleen!

Itse jäin hämmentyneenä miettimään, miten Marc Jacobs on oikeasti voinut valmistaa tällaisen meikkivoiteen.

(Toivottavasti tästä postauksesta oli iloa nyt niille, jotka kaipaavat elämäänsä hieman lisää valitusta ja negatiivisuutta.)

Marc Jacobs

Onko joku muu sattunut kokeilemaan Marc Jacobisin Re(marc)able-meikkivoitetta? Tai onko joku jopa saanut sen toimimaan?

Kommentit (17)

 1. Tuuli

  Jännä juttu, koska mä seuraan oikeastaan lähinnä vaan beautyvloggereita YouTubesta ja en oikeastaan lue kosmetiikkablogeja tai muitakaan vastaavia ja YouTubessa tää meikkivoide on saanut kunnon hypen aikaan ja kaikki kehuvat sitä. Meinasin ostaa tämän Tukholmasta viime viikonloppuna juuri tuon hypen takia, mutta rajallisen budjetin takia matkaan tarttuikin Kat von D:n Lock It -meikkivoide. Se on ihan huippukamaa! Mutta täytyy ehkä seuraavalla reissulla ostaa tää Re(marc)able testiin ja katsoa ihan itse mitä mieltä olen, kun arviot on niin ristiriitaisia 🙂

  • Virve

   Kokeilin meikkivoidetta nyt kommentteihin tulleesta Hennan vinkistä kasvoöljyyn sekoitettuna ja Beautyblenderillä viimeisteltynä. Lopputulos on ihana! Eli kyllä tämä voi toimia kun vaan keksii oikeat tuotteet kaveriksi! 🙂

 2. Korres Wild Rose Kirkastava ja Ravitseva Kasvoöljy – Kauneus & Terveys -blogit

  […] tuotetta lukijani vinkistä sen huonoksi julistamani Marc Jacobsin meikkivoiteen alla ja se itseasiassa teki meikkivoiteeseen kasvoilla sekottuessaan lopputuloksesta paljon […]

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *