Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

Hunting the perfect one

Haluaisin ihan hirveästi ostaa uuden tuuheuttavan ripsivärin. Siis ihan oikeasti tuuheuttavan, ei sellaisen isoharjaisen, mutta löysällä massalla olevan muka-tuuheuttavan.
Tuuheuttavan mascaran löytäminen on haastavaa, sillä paitsi että tuuhean lopputuloksen aikaansaamiseen vaikuttaa mascaran harja, vaikuttaa siihen myös tuotteen koostumus. Koostumus ei saa olla liian löysä vaan sen on oltava pikemminkin vahamaisen jämäkkä, jotta mascara tosiaankin jää ripsiin hyvin ja jotta sitä voi kerrostaa ilman, että ripset klimppaantuvat yhteen. 
Täydellisen mascaran löytäminen tosiaankin on hankalaa!
Ajattelin, että löytäisin sellaisen kuitenkin Lontoosta. Suomen mascaravalikoiman olin kuitenkin kartoittanut läpi melkolailla pääpiirteittäin ja kokeillut jokaisen vähänkin minua kiinnostaneen yksilön. Ihan jokaista Suomen mascaraa en sentään ollut kokeillut, mutta kaikki myymälämme mascarat kyllä. (Paitsi sitä L’orealin uusinta, jonka testeriä en ole vielä nähnyt ja joka ei muutenkaan kuulosta siltä, millaista lopputulosta tavoittelen. Ja joka muutenkin tuo harjaltaan liikaa mieleen  Maybellinen Define-A-Lashit.)
Mutta tiedättekö, kuinka hankalaa on löytää täydellisellä massalla varustettu mascara maassa, jossa mascaratestereitä pidetään täysin yliarvostettuna juttuna!
Siis ketä muka kiinnostaisi tietää, onko kuuden punnan mascaran massa millainen? Tai onko kahdentoista punnan mascaran massa jo valmiiksi kuivaa? Tai onko kahdeksantoista punnan mascaran massa juoksevaa kuin rasvaton jogurtti? Ilmeisesti ei tässä maassa ketään.
Monien edullisempien (ja konsulentittomien) merkkien mascaroihin kun ei vaan yksinkertaisesti ole testereitä.
Bourjoisilla on kiinnostavia mascraroita, mutta kaikki taustatyö on tehtävä kotona netin kautta etukäteen. Accessorizze kiinnostaisi myös. 17 Cosmetics myös.  Ja vaikka mikä muukin!
Tottakai netin kautta löytää ihmisten kokeiluja ja analyyseja mascaroista, mutta minä tahtoisin räplätä tuotteita kaupassa paikan päällä nähdessäni ne. En halua mennä kauppaan muistilehtiön kanssa, kirjoittaa ylös kaikkia mahdollisesti kiinnostavia mascaroita ja Googlettaa niitä sitten läpi yksi kerrallaan kotiinpäästyäni. Hankalaa!
Meille suomalaisille mascaratesterit ovat itsestäänselvyys, mutta jo esimerkiksi ruotsalaiselle IsaDoralle on ollut vaikeaa ymmärtää, miksi me Suomessa haluamme mascaroihin testerit. Telineissähän on mallit harjoista, joita voi katsella.
Useissa maissa ilmiö on sama, mikä on minusta todella outoa ja yllättävää. Tottakai jokainen tahtoo tietää, millainen koostumus mascarassa on ennen kuin sen ostaa. Eikö…?

Millaisia mascaraostajia te olette? Ostatteko mascaroita ilman, että pääsette näkemään sen massaa?

Kommentit (37)

 1. Kosmista Kosmetiikkaa

  Tämän hetken lempparini on ehdottomasti Maybellinen keltaisen hylsyn Colossal Volum Express. Tekee itsellä tosi pitkät ripset (jopa ilman taivuttimia!) ja levittyy ihanasti. Juuri sopivan jämäkkää eikä varise kuivuttuaan. Myös mainio waterproof-versio. Tsekkaan aina testerin harjan ja miltä massa vaikuttaa ennen ostopäätöstä.

  kosmistakosmetiikkaa.blogspot.com

 2. Shona

  Youtube-maailmassa on ainakin kovasti hehkutettu Benefitin They're Real-maskaraa, jonka pitäisi tuuhentaa mukavasti 🙂 itse en ole kokeillut mutta sen drinkkishakerin (suomennos?) muotoinen puteli on mun mielestä ihana !

 3. Anonyymi

  Benefit They're real sinun on pakko, siis ihan oikeasti, PAKKO ostaa. On sanan täydellinen väärinkäyttöä käyttää sitä missään muussa yhteydessä, kuin puhuttaessa tästä maskarasta. En voisi enää elää ilman sitä. Minulla se luo niin upeat tähtisilmät ja pitää jopa taivutukset, että tästä ei ole enää poispääsyä. OSTA SE 🙂

  • virve

   Minä en ole uskaltanut ostaa sitä, sillä mascaran massa on niin löysää ja täällä Englannissa mascaran vieressä on todella huono, oikea ennen ja jälkeen mascaran -kuva jonka perusteella tiedän, ettei mascara toimi hennoissa ripsissäni varmasti ollenkaan yhtä hyvin kuin tuuheissa ripsissä. Mutta ehkä pitää silti kokeilla? 🙂

  • Lyra

   Benefit Bad Gal on kyllä paras maskara, mitä olen kokeillut. Sen hintaa harmitellessani ostin nyt viimeiseksi tuon Soap and Gloryn Thick and Fast -maskaran, joka on myös erinnomainen. Oletko näitä kokeillut?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *