How’s your fanny bag?

Minulta on usein kysytty vinkkejä ihokarvojen poistoon bikinialueelta ja päätin nyt pyhittää noille vinkeille oman postauksensa.

Aloitan toteamalla, että omasta mielestäni tehokkain karvanpoistomenetelmä tuollakin alueella on epilaattori, mutta koska suurimmalla osalla meistä on vielä itsesuojeluvaistoa jäljellä ja jonkun näköinen kipukynnyskin, jätän epilaattorit ja muut karvat juurineen kiskovat menetelmät tämän postauksen ulkopuolelle ja keskityn kivuttomempiin, joskin lyhyemmän aikaa sileinä kestäviin vaihtoehtoihin.

Päätin siis lähteä selvittämään, mikä on tehokkain yhdistelmä poistaa karvat, välttyä sisäänkasvaneilta karvoilta, ärtyneeltä iholta ja vieläpä ylläpitää tuota kaikkea saavutettua. Projekti oli hankala ja sopivien tuotteiden löytäminen oli haastavaa, mutta jonkin näköisen kärkinelikon sain kuitenkin koottua.

Ensinnäkin unohda ne surkeat kertakäyttöterät, joissa on yksi tai maksimissaan kaksi teräriviä. Mitä vähemmän terärivejä on, sitä enemmän joudut höyläämään aluetta edestakaisin ja sitä pahemmin iho ärtyy. Osta siis kunnon teriä!

Minusta viisi terää on oikein mainio määrä ja jos löytäisin kuudella terällä varustetun höylän, vaihtaisin varmasti siihen. Itse löysin viisiteräiset Venuksen Embrace -höylät, mutta vastaavia löytyy toki myös miesten Gillette-hyllystä.

Ja kuinka sileää jälki olikaan jo yhdellä vedolla vanhaan kolmiteräiseen höylääni vettattuna! Ero oli todellakin selkeä ja prosessi huomattavasti entistä vaivattomempi. (6 kpl paketti noin 25 euroa.)

Ja jotta itse ajeluprosessi oli mahdollisimman miellyttävä ja homma liukuisi, hanki höyläämiseen sopiva tuote. Itse olen tähän asti käyttänyt apunani saippuaa, hoitoaineita tai sheivausvaahtoja, mutta nyt hankin kokeeksi läpinäkyvän RFSU:n Private Area Easy Shavin’ geelin (n. 6 euroa), joka itseasiassa saa homman sujumaan okein kätevästi lisäämällä terän liukuvuutta, mutta peittämättä näköyhteyttä ajettavaan pintaan.

Kun halutut karvat on saatu ajeltua pois, alkaa se haastavin vaihe. Miten ehkäistä kaikki ne punaiset pisteet ja mahdollisesti ärtyvä iho?

Siinä missä miehet käyttävät parranajon jälkeen aftershavea, suosittelen minäkin sen käyttöä neitimäisemmillekin paikoille. Tuotteen ei välttämättä tarvitse olla Tabacia, sillä tähänkin tarkoitukseen on omat tuotteensa.

Itse hankin RFSU:n Private Area Nice ’n Cool Intim Aftershaven, (n. 7 euroa) joka nimensä mukaisesti viilentää iholla hieman. Tuote on läpinäkyvää geeliä, joka sisältää alkoholia, eli se saattaa nipistellä iholla hieman, mutta alkoholi myös desinfioi ihoa ja vähentää siten tulehduksia ja ärtymystä. Tätä ei siis todellakaan kannata skipata.

Tuotenelikon neljäs tuote on todella ratkaisevassa osassa. Moni varmasti tietää omakohtaisesta kokemuksesta, että karvojen poisto ensimmäistä kertaa vaikkapa vaan viikonkin tauon jälkeen on helppoa, mutta jos karvatonta pintaa tahtoo pitää yllä ja uusia prosessia yhden, kahden tai kolmen päivän välein, tulevat ongelmat yleensä siinä vaiheessa esiin. Lyhyttä sänkeä on hankala raastaa sileäksi ja viimeistään tässä vaiheessa ne kuuluisat punaiset pilkut astuvat kuvaan.

Tähänkin on kuitenkin tarjolla apua ja tällä kertaa apua tarjoaa Veet. Veetiltä löytyy nimittäin ihoa kosteuttava ja kevyesti kuoriva Anti Ingrown Hair Crea (n. 10 euroa), joka edesauttaa hommaa huomattavasti. Voidetta ei tosin käytetä vain ajamisen jälkeen vaan se otetaan mukaan päivittäisiin ihonhoitorutiineihin.

Ja nyt te sanotte, että olette jumankauta joutuneet vuokseni jo muutenkin hankkimaan tuhat muutakin voidetta ja kysytte, olenko ihan tosissani sen suhteen, että ehdotan teidän hankkivan myös alakerrallenne oman kosteusvoiteen ja liittävän sen käytön aamu- ja iltarutiineihinne! Kyllä, valitettavasti olen. Mutta voin kertoa, että tämä on sen arvoista!

Ensinnäkin jo hyvä kosteutus auttaa pitämään ihon sileämpänä ja pehmeämpänä, jolloin toistuva ajelu sujuu helpommin (ja näinhän te perustelette miehillennekin kosteusvoiteen käytön) ja tuotteen jatkuva käyttö todellakin sekä helpottaa myöhempää ajelua että vähentää ihoärsytystä ja punaisia pisteitä. Tämä ei tuo välitöntä apua heti ensimmäisen käyttökerran jälkeen, mutta edesauttaa varmasti lyhyen säännöllisen (aamuin illoin tapahtuneen) käytön jälkeen.

Veetin tuote tuoksuu hyvin veetmäiselle, mutta ei onneksi kovin voimakkaasti.

Näillä vinkeillä minä menen. Homma toimii melko hyvin, mutta otan enemmän kuin mielelläni vastaan kaikki teidänkin vinkkinne aiheeseen liittyen!

(Ja jos joku tietää mukavan sokerointipaikan Helsingissä, jossa alakerran totaalisokeroiminen sujuu ilman kiusallista oloa ja -tunnelmaa, niin todellakin olette velvoitettuja jakamaan tuon tiedon kanssani!)

Kommentit (36)
  1. No joo, ite sheivaan 3-terällä ja laitan jotain apteekin perusvoidetta sen jälkeen… Olen siis selvästi jälkeen jäänyt alapääni shievaaja… 😀

  2. kyllä minulla vaan kolmeteräisetkin toimivat ihan hyvin… ;F

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *