Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

How to Wear DKNY Cozy (30 ways)

Suosin vaatteita, jotka ovat mahdollisimman monikäyttöisiä ja sitä kautta myös pitkäikäisiä. Näitä vaatteita voi käyttää lähes jokaisessa paikassa ja tilaisuudessa joko sellaisinaan tai hieman vaan niitä varioiden.

Yksi tällainen lempivaatekappaleeni on DKNY:n Cozy.

Cozy on ohut, neuletakkimainen vaatekappale, jota voi käyttää vaikka kuinka monella eri tavalla. Sama vaatekappale mukautuu niin moneksi, etten itse esimerkiksi enää koskaan matkustaisi ilman tätä.

Tässä muutamia esimerkkejä, mihin yksi ja sama Cozy taipuu:

Lähtökohtaisesti Cozy on eteenpäin pitenevä neuletakki, jota voi pitää ihan vaan auki roikottaen tai vaikkapa vyöllä hieman kiristettynä.

Koska olen itse melkoinen pätkä (155 cm), on avonainen Cozy minulle hieman liian pitkä. Siksi laitan sen molemmista puolista yhden nurkan keskenään solmuun ja nostan solmun niskan taakse, jolloin Cozy on hieman edellistä lyhyempi neuletakki.

Roikkuvat osiot voi myös solmia keskenään.

Cozysta saa myös eräänlaisen ponchon kun vapaanaroikkuvat osiot nostaa vuorotellen niskan yli ja asettelee haluamallaan tavalla. Tämä on lempparivariaationi matkustaessa.

Variaation tästä saa nostaessaan niskan taakse vain toisen puolen ja vetäitessään toisen puolen osion alta roikkumaan ryöppynä etumukselle.

Tälle lanteetkin peittävällä versiolla voi hyvin asustaa itsensä esimerkiksi etelässä, kun bikinit on aika peittää vaikkapa kesken rantapäivän rantaravintolaan mennessä.

Rusetilla somittu viitta on myös söpö lämmittäjä.

Cozysta saa myös tämän näköisen…

…tai sen variaationa tämän näköisen, hieman istuvemman version.

Osiot ristiin kääntämällä Cozysta syntyy tällainen paita.

Edellistä hieman varioimalla Cozysta syntyy myös hauska neuletakki.

Ja niin, voihan Cozysta tehdä ihan tavallisen kietaisupuseronkin.

Myös tämä liehuhihainen versio on minusta hauska.

Kuten tämä sen lyhyempi versiokin.

Cozyyn saa lisää variaatioita, kun hankkii ”Cozy Ringin” eli käytännössä sopivan kokoisen tavallisen renkaan, jonka läpi kangasta pujotellessa kankaalla voi luoda erilaisia versioita vaatteesta.

Renkaan avulla tehdyistä versioista tämä on yksi suosikkejani.

Myös tämä on veikeä versio.

Tässä vielä edellisen hieman varioitu versio.

Renkaan voi myös kätkeä haluamassaan kohdassa kankaan sisään luoden pienen somisteen asuun.

Lisäveikeyttä vaatteeseen saa, kun taakse muodostaa ”perhosen siivet”, eli twistaa selkäosan kerran ympäri. Vapaana yhä liehuville helmoille voi sitten tehdä mitä tahtoo.

Ja kuka ylipäätänsä sanoo, että paitaa voisi pitää vaan etuperin? Takaperinkin siitä keksii vaikka mitä mukavia variaatioita!

Tämä edellisen rennompi versio on suosikkejani.

Yksihihaisena ja takaperin!

Paidasta saa tehtyä vaikka mitä, kun sitä vaan pääsee pyörittelemään ja päästää luovuutensa valloilleen.

Ja saahan tästä toppejakin!

Apuna voi käyttää Cozy Ringiä.

Tässä mallissa on ihanan rento kaula-aukko.

Tässä edellinen pelkistetty malli on hieman tuunattu loppupaidan avulla.

Kätevintä on se, ettei neule vie matkatavaroissakaan pahemmin tilaa, sillä siitä voi taittaa itselleen ihan vaan tavallisen kaulaliinankin. Ja kun näihin tapohin vielä yhdistää erilaisia kaulahuivin sitomistapoja, on käsissä aivan mieletön vaatekappale, jonka ulottuvuuksilla ei ole mitään rajoja!

Neule on sitäpaitsi mitä kätevin asuste myös arabimaihin suuntautuvassa matkailussa!

Parasta Cozyssa on kuitenkin se, että näitä kaikkia tapoja voi varioida oman mielensä mukaiseksi ja Cozya käyttäessä tapoja keksii takuuvarmasti kokoajan vaan lisää.

Itse omistan Cozyt mustana ja tummansinisena ja ne ovat on 85% silkkiä ja 15% kashmiria, eli todellisia laatuvaatteita, jotka kestävät ajattomuutensa ja muunneltavuutensa vuoksi minulla vuosia.

Suomessa DKNY:n Cozya myy ainakin Helsingin Stockmann hintaan 199 euroa. Hinta kirpaisee tietysti, mutta neule on monipuolinen ja pitkäikäinen.

Omistaako joku muu Cozyn? Olisiko teillä linkittää lisää erilaisia käyttötapoja?

Postaus sisältää affiliate-linkkejä.

Kommentit (34)

 1. Anonyymi

  Huutonetistä löytyy aika ajoin Cozyja normaalihintaa halvemmalla…

 2. Sinppu

  Blogisi ansiosta kävin Las Vegasissa outletissa ja mukaan lähti kaksi Cozya, pinkki ja sähkönsininen. Maksoivat yhteensä 120 e 😉

 3. Anonyymi

  Tällaisen juuri on mulla kaapissa, en ole vielä ehtinyt käyttää edes. Myyjä kokeili mulle varmaan 15 tapaa, en muista edes puolet mutta vissiin oli olemassa apin (tietysti ;)) iPadille joten sen saa sitten katsoa kun ei itse keksi 😀 Itse ostin myös L.A.n outletissa, maksoi 49,90 $ joten vielä paremmin kuin tuo 60€/kappale 😉 Valitettavasti tälläiset shoppailupaikat ei löydy meillä..

 4. Anzi

  Hei, osaatko neuvoa miten tuo hihaton halterneck-malli solmitaan? Minä en saa sitä onnistumaan siististi, ilman että selässä on kamala solmusotku. Siinä sidotaan hihat niskan taakse, eikö?

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *