Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

How do you spell it…?

Sain jonkun aikaa sitten kokeiltavikseni Graftobianin meikkejä pienen setin verran.

Setti sisältää mustan Pro Pencil -silmämeikkikynän (17 cm pitkä!), ruskean mattaisen Medium Cocoa -luomivärin, värittömän Pro Setting Powderin, Pressed Powder Blush -poskipunan sävyssä Healthy Glow ja Nude-nimisen huulipunan.

Tuotteita myydään myös erikseen, mutta nämä tuotteet voi ostaa ainakin Pretty.fi -verkkokaupasta Smokey Look Brunette meikkipaketin nimellä.

Merkki ei ollut minulle entuudestaan millään lailla tuttu ja sen kerrotaan olevan runsaspigmenttinen meikkisarja, jota elokuva- ja tv-maskeeraajatkin käyttävät. Tuotteista tuli minulle jotenkin heti mieleen Joe Blascon ja Grimasin rakkauslapsi. Mikään uusi merkki ei kuitenkaan ole kyseessä, sillä se on perustettu jo vuonna 1978!

Tuotteiden joukosta valikoitui heti ylivoimainen suosikki, Medium Cocoa luomiväri.

Olen aiemmin käyttänyt Diorin Incognito-luomiväripaletin harmaata ja ruskeaa hieman sekaisin saadakseni täydellisen sävyn, mutta tämä Medium Cocoa luomiväri oli itsessään sävyltään juuri se täydellinen arkimeikkini varjostussävy.

Hieman harmaalla taitettu ruskea ei ole liian kylmä eikä liian lämmin ja toimii jokaisessa tilanteessa.

Itse tykkään eniten yhdistää sen kalpeaan, hieman shimmeriseen kultaan.

Yllätyin erityisesti merkin silmämeikkikynästä.

Valitsen lähes poikkeuksetta mahdollisimman pehmeitä ja vahamaisia silmämeikkikyniä ja suosin niissä ruskeaa, syvän sinistä, oliivia tai muuten vaan jotain muuta tummaa sävyä, mutta en missään tapauksessa mustaa, sillä se näyttää usein silmissäni liian kovalta ja voimakkaalta. Graftobianin silmämeikkikynä ei kuitenkaan ollut niin pehmeän vahamainen kuin suurin osa kynistäni on ollut (muutei niin kovakaan, että kynää olisi joutunut hankaamalla hankaamaan värin toivossa), joten sillä sai tehtyä tarkkaa jälkeä, joka ei näyttänyt liian mustalta ja kovalta tai suttuiselta.

Ihastuin kynään niin, että se jäi arkikäyttööni nestemäisen tummanruskean rajauksen rinnalle.

Poskipunassa oli tosiaankin runsaasti sitä pigmenttiä, mitä sarja lupailikin.

Minun vaalealle hipiälleni poskipuna oli helposti liian voimakas ja suosinkin yleensä kevyemmällä pigmentillä varustettuja sävyjä, joten vaikka sävy olikin todella kaunis ja raikkaan vadelmainen, taidan antaa tämän eteenpäin hieman tummemman ihon omistavalle ystävälleni.

Valkoiselta näyttävä irtopuuteri jännitti minua eniten.

Olen vaaleaihoinen ja irtopuuteri lupasi olla läpikuultava ja väritön, mutta silti jännitin sitä hieman. Näyttäisinkö pakkeloidulta geishalta?

No, en todellakaan näyttänyt Irtopuuteri oli ihollai väritön ja kiinnitti meikin hyvin pitäen sen mattaisena.

Reilunkokoinen 20g rasia on käytössä varmasti erittäin riittoisa.

Tykkäsin erityisesti myös Nude-punan sävystä.

Nude ei ole sävyltään sellainen ”maalasin huuleni meikkivoiteella” -nude vaan ihan vaan todella luonnollinen sävy.

Voisin käyttää tällaista sävyä vaikka joka päivä!

Puna on laadultaan hyvin huulille levittyvä ja kestävä eikä tunnu kuivalta, vaikkei mikään kovin rasvainen olekaan varsinaisesti.

Vaikka setin nimi olikin Smokey Look, tein minä mielummin jotain hieman kevyempää yhdistämällä silmämeikkiin tosiaan kapleaa, shimmeristä kultaa. Lookki on hyvin tyypillinen työ-, arki- ja joskus jopa bilelookkini. Tylsä, mutta sopii tilanteeseen kuin tilanteeseen ja on aina perustyylikäs.

Onko Graftobian teille tuttu merkki?

(Postauksen Graftobian-tuotteet ovat peräisin merkin maahantuojalta Head Houselta.)

PS. Vielä tämä päivä ja huominen aikaa osallistua Cailapin hiusasusteiden arvontaan!

Kommentit (6)

  1. Inga

    Mitä käytät silmän sisäkulman rajaamiseen? Itse e ole löytänyt tuotetta, joka pysyisi paikallaan.

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *