Ostolakossa-kosmetiikkablogi
Ostolakossa-kosmetiikkablogi

How about the richness

Aiheesta bloggaajien tulot puhutaan paljon ja minäkin halusin nyt osallistua tähän keskusteluun.

Suomi on sen verran pieni maa, että suomen kielellä suomalaisille bloggaavalla on loppujen lopuksi yleensä melko rajattu lukijakunta. Tokihan me kaikki tiedämme muutamia life style -bloggaajia, jotka epäilemättä saavat ihan mukavasti tuottoa blogistaan, mutta yritäpä sitten olla itsenäisesti bloggaava kosmetiikkabloggaaja, jonka postauksista kukaan ei maksa pennin hyrrää ja jonka kaikki tulot ovat kiinni omasta aktiivisuudesta ja ehkä sitäkin enemmän lukijoiden aktiivisuudesta. Paljon harvempaa ihmistä kiinnostaa kosmetiikkablogi kuin kaiken kattava life style -blogi. Ei todellakaan olisi helppoa siirtää tätä päätoimiseksi tulonlähteeksi eikä siihen olisi kovin realistista pyrkiäkään.

No tienaanko minä tällä sitten mitään? Tienaanhan minä pientä taskurahaa juu.

Minun tuloni tulevat mainostuloina. Monille on varmasti tuttua, miten homma toimii: Blogissa näkyvät Google Adsensen mainokset tuottavat pari senttiä klikkaukselta ja käyttämäni TradeTrackerin kautta tulevat mainokset tuovat pienen pienen provikan, jos niiden kautta siirtyminen sivustolle johtaa myyntitapahtumaan. Tässä yhteydessä puhutaan kymmenistä senteistä tai parista eurosta, eli ei mistään huimista summista. Ja tämä kaikki on yleisesti jaossa olevaa tietoa, eli ei mikään salaisuus, joten siitä voi puhua.

Tiedän, että mainokset blogissa ärsyttävät joitakin, mutta ilman niitä ei myöskään ole tuloja. Ei kukaan tule sanomaan minulle, että hei, kirjoita sinä vaan niin minä maksan sinulle siitä.

Mitä minä sitten noilla pienillä tuloillani teen? Nuohan ovat verotettavaa tuloa, eli pelkkää nettoa ne eivät ole. Halusin kuitenkin kertoa, miten minä itse ne käytän.

Ostolakossa.com kosmetiikkablogi on nykyään virallisestikin Y-tunnuksellinen (ja sitäkautta kirjanpitovelvollinen) toiminimi, eli käytännössä siis pieni yritys. Kaikki sen kautta saamani tulot menevät yrityksen tilille, josta niitä käytetään ostolakossa.com:in kehittämiseksi. En voi siis nostella niitä omiin hankintoihini tai lainailla sieltä rahaa miten huvittaa.

Suomeksi tämä siis tarkoittaa, etten nosta hommasta itselleni mitään palkkaa enkä käytä tätä kautta saamiani senttejä omiin vaateostoksiini tai bileiltoihin vaan ihan puhtaasti siihen, että kuuntelen toiveitanne ja hankin esimerkiksi kokeiluun tuotteita, joista te olisitte kiinnostuneita kuulemaan, mutta joita minun ei välttämättä itseni kannalta tarvitsisi hankkia. Tällaisia toiveita on mukavaa täyttää, sillä tiedän niiden kiinnostavan teitä.

En esimerkiksi tarvitsisi enää yhtään kuivashampoota, mutta Herbinalta on tullut uusi tuote ja siitä kuuleminen varmasti kiinnostaisi muitakin kuin sitä yhtä siitä toiveen esittänyttä. Natural Coden uusi meikkipuuteri puolestaan oli kiva kokeilla ja nyt siitä on julkaisua odottamassa postaus siitä kiinnostuneille, vaikken itse varsinaisesti meikkipuuterin tarpeessa ollutkaan. Samoin Maybellinen uuden MNY-sarjan hyllyistä on löytynyt kivaa edullista kokeiltavaa sarjasta kiinnostuneille. Ja tietysti monia kiinnostaa kuulla, onko se Nivean tahraamaton deodorantti nyt ihan oikeasti tahraamaton ja pitääkö se. Ja suuren vanulappuvertailun tyyliset postaukset ovat juuri sellaisia, joihin en välttämättä usein omia rahojani laittaisi, mutta jollaisia blogitulot voivat mahdollistaa enemmänkin.

Omat hankintani ostan kuitenkin jatkossakin erikseen. En esimerkiksi millään voi laittaa blogin piikkiin neljän samanlaisen meikkipuuterin jemmaamista tai kahden samanlaisen shampoon hankkimista (toinen töihin ja toinen kotiin).

On paljon tuotteita, joita olette pyytäneet minua kokeilemaan ja joista olette halunneet kuulla kommenttia. Tällä pienellä tulojen jaolla vahvistan sitä, että voin kuunnella jatkossa toiveitanne paremmin ja toivottavasti myös vältän väärinkäsitykset blogituloista ja niiden kohdentamisesta.

Tottahan on tietysti, että hyödyn noista hankinnoista itse, siitähän ei mihinkään päästä, kun kerran kosmetiikkaa ja sen testausta rakastan, mutta koska ostolakossa.com ei ole enää nykyään vain pelkkä tuotteidenvähennysprojekti vaan sivusto, josta yhä useampi hakee tietoa kosmetiikasta ja apua kosmetiikkahankintoihinsa ja ongelmiinsa, uskon tämän menetelmän hyödyttävän meitä kaikkia. Ilman noita pieniä tuloja jäisi monta teitäkin kiinnostavaa tuotetta kokeilematta.

Eli jos teitä kiinnostaa kuulla jostakin tuotteesta, niin esittäkää toiveita. Yritän parhaani mukaan jatkossakin toteuttaa niitä. Tähänkin asti olen napannut toiveita kommenttiboksista, mutta myös ihan vaan katsonut, millä hakusanoilla ihmiset blogiini päätyvät. Minusta olisi myös mukavaa voida ostaa noilla rahoilla tuotteita, joita lukijanikin voisivat kokeilla ja joista he voisivat sitten raportoida meille muille vierailevien postausten modossa.

Loppuyhteenvetona sanottakoon, että moni teistä on siis tietämättään ollut apuna ja tukena kehittämässä blogiani monipuolisemmaksi ja paremmaksi. Kiitokset kaikille teille, toivottavasti tämä toteutu jatkossakin ja saatte nauttia entistäkin monipuolisemmasta blogista!

Halusin kertoa tämän kaiken teille myös siksi, että tiedätte nyt itsekin, kuinka blogin sisältöön voi vaikuttaa.

PS. Mascarareportteri on nyt valittu ja valitulle henkilölle on lähetetty sähköpostia. Palataan asiaan, kun testituloksia tulee!

Kommentit (30)

 1. Anonyymi

  "On hienon nähdä että kyseinen tietävä kommentoija osasi pinnallisesti hahmottaa toiminimen operatiivisen halinnan…"

  No eipä siinä simppelin yrityskuvion pyörittämisessä mitään kovin syvällisiä tasoja ole 🙂

  Oma kommenttisi ennemminkin on hiukan sekava, koska puhuttelet sekaisin ns. suurta yleisöä ja ilmeisesti Tietäjä-nimimerkkiä, ja esim. toistostakin päätellen viestisi on kirjoitettu vähän puoliunessa (mikä on kommenttiboksikirjoitteluun aina otollinen aika, kokemusta on 😀 ). "Sisäistymään" = samastumaan?

  Tietäjän pointtina ei kuitenkaan tainnut olla liiketoiminnan velvollisuudet ja avoimuus, vaan häntä kiusasi se, miten toiminimiasia asia oli postauksessa kuvailtu ja mitä oleellista oli jätetty sanomatta.

  Virvenhän ei edes tarvitsisi tällaisista asioista mitään selontekoa lukijoilleen tehdä, mutta minuakin jäi parin asian "harhaanjohtava" esittäminen vaivaamaan, mistä jo aiemmin kirjoitinkin. Mielestäni Tietäjä tarttui näihin molempiin (mielestäni ihan oleellisiin) kohtiin ehkä sitten liian ärhäkkään sävyyn – ja hänen toista viestiään en tietenkään ole edes nähnyt; Virven vastauksesta päätelleen se oli tyylillisesti aikamoinen rimanalitus.

  On ikävää, että Tietäjä kirjoitti niin hyökkäävällä tavalla, koska eipä sellaisiin viesteihin ole kenenkään kiva vastata. Virvekään tuskin laati omaa blogipostaustaan pitkään hioen, joten on ymmärrettävää, että sinne jäi kohtia, joihin asiasta tietävien on helppo tarttua. Mutta esille tuoduissa pointeissa ei mielestäni ollut sijaa valittamiselle, ja oli hyvä että Virve sai asioita oikaistua.

 2. Sanni

  Hmm… Pakko vähän kommentoida Virven vastausta Irinan kysymykseen blogiportaaliyhteistyöstä…

  Kirjoitit,
  "Ja mitä tulee tuohon eri juttuihin mukaan lähtemiseen niin eihän minua voisi ottaa mihinkään tuollaiseen mukaan. Sanon kuulemma asioita tuotteista liian rehellisesti."

  Tähän tekee vain mieli todeta, että itse kirjoitan tuotteista ja kosmetiikasta vähintään yhtä kriittisesti kuin Virve, ja silti minut on pyydetty mukaan blogiportaaliin. Olen jopa puhunut erittäin kriittiseen sävyyn suoraan "emoportaalini" mainoskumppaneista. 🙂 Ei mitään ongelmaa tai ristiriitaa.

  Halusin vain tuoda esiin tämän näkökannan, jottei lukijoille jäisi sellaista mielikuvaa, että blogiportaaleissa mukana olevat bloggaajat eivät kirjoita tuotteista tai asioista rehellisesti. Itse arvostan omaa kirjoittamistani sen verran, että uskallan jopa sanoa, että yksi syistä miksi minut pyydettiin mukaan on blogini terve kriittisyys. 🙂

  Terkuin blogikollega ja ystäväsi Sanni

 3. Nimetön

  Sanni: En ole omasta mielestänikään yhtään sen kriittisempi kuin sinäkään ja mielestäni olen jopa ihan lempeäkin. Kyseessä oli tosiaan asia, jonka olen kuullut minusta sanottaneen. 🙂

  Tarkoitukseni ei ollut väittää, etteivätkö blogiportaaileissa mukana olevat kirjoittaisi rehellisesti. Sinun blogisi asetan eri asemaan, koska ymmärrät tuotteista ja niiden aineosista paljonkin toisin kuin monet "No siis tää on tosi kiva voide" -muotibloggaajat (näin kärjistetysti).

  Mutta siis arvostan ehdottomasti tervettä kriittisyyttäsi ja rehellisyyttäsi enkä tosiaan ole omasta mielestäni yhtään sinua kriittisempi missään tapauksessa enkä pidä itseäni juuri sinua jotenkin rehellisempänä. 🙂

  Anyways, tykkään seurata blogiasi juuri sen monipuolisuuden ja rehellisyyden takia ja siksi se varmasti onkin blogiportaalissa mukana ja niin monen suosiossa. 🙂

 4. Mari

  Päädyin lukemaan tätä vähän vanhempaa postausta ja mieltäni jäi vaivaamaan seuraava kohta tekstistä: "…kuuntelen toiveitanne ja hankin esimerkiksi kokeiluun tuotteita, joista te olisitte kiinnostuneita kuulemaan, mutta joita minun ei välttämättä itseni kannalta tarvitsisi hankkia." Kyse on siis blogisi tuotoilla tekemistäsi hankinnoista.

  Miksi et pyydä tuotteita suoraan firmoilta? Jossain aikaisemmassa tekstissä sanoit, että saat tuotteita neljää kautta; itse ostamalla, töistä, blogin kautta pyytämättä ja suoraan pyytämällä. Luulisi, että firmat antaisivat suositulle bloggaajalle mieluusti tuotteita testiin.

 5. virve

  Mari: Firmojen kanssa käydään myös jonkun verran yhteydenottoa noissakin merkeissä. 🙂

Kommentoi »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *